10 Tips tegen een doffe huid

dinsdag 29 dec 2009 / 2 / Beauty en Make-up Tips

In het najaar hebben veel meiden last van een doffe huid. Een doffe huid ontstaat vooral door vocht tekort. In de winter drink je veel minder dan in de zomer en ook de droge lucht die ontstaat door de verwarming helpt al helemaal niet tegen een doffe huid. Hoe breng je een doffe huid weer tot leven? Volg ons snelle stappenplan en raak snel van je doffe huid af!

acne-bestrijden

Shutterstock

Tip 1: Scrubben tegen een doffe huid.

Hier geldt natuurlijk dat je een goed product moet gebruiken dat is afgestemd op je huidtype. Een gevoelige of gemende huid kan beter een zachte scrub gebruiken. Door te scrubben verwijder je dode huidcellen en krijg je veel minder last van een doffe huid.

Tip 2: Een Peel-Off mask tegen een doffe huid.

Met een peel off mask verwijder je vuil wat zich in je porien«n heeft opgehoopt en krijg je meteen een stralende teint. Een peel off mask hersteld de natuurlijke balans van je huid en zorgt ervoor dat er weer vocht in je huid wordt ingebracht. Dit is erg belangrijk in de strijd tegen een doffe huid.

[ File # csp2531988, License # 1505603 ]
Licensed through http://www.canstockphoto.com in accordance with the End User License Agreement (http://www.canstockphoto.com/legal.php)
(c) Can Stock Photo Inc. / hannamonika

Ca stock

 

Tip 3: Slapen tegen een doffe huid

Ga eens enkele dagen wat vroeger naar bed en bekijk je huid dan eens. Een goede nachtrust is je eerste wapen tegen een doffe huid.

satijnen-kussensloop-haar

Shutterstock

Tip 4: Vochtinbrengende crèmes helpen tegen een doffe huid

Met een speciale vochtinbrengende crème kan je ervoor zorgen dat je huid een instant boost krijgt. Je huid krijgt namelijk het vocht terug waarnaar het zo verlangt en je doffe huid wordt meteen veel beter.

Tip 5: Let op wat je eet voor een mooie huidteint

Je bent wat je eet en een slecht eetpatroon heeft een directe invloed op je huid. Door veel groenten en fruit te eten, krijg je minder last van een doffe huid.

Tip 6: Frisse lucht helpt tegen een doffe huid

Een doffe huid ontstaat ook weleens door een gebrek aan frisse lucht. Ga eens af en toe wandelen en je ziet binnen een week dat je huid minder dof wordt.

Tip 7: Antioxidanten voor een mooie huid

Antioxidanten kan je zowel binnen krijgen via vitaminetabletten of via je eten. Het is erg belangrijk in de strijd tegen een doffe huid.

Tip 8: Bescherm je huid in de zomer

Door de zon krijg je huidbeschadigingen. Ook als het er niet verbrand uitziet, krijg je evengoed schade aan je huid. Gebruik dus een creme¨me met een zonnebeschermer. Dit is in de zomer belangrijker maar kan in de winter ook geen kwaad. UV zit altijd in daglicht.

Tip 9: Gebruik veel natuurlijke producten

Om te zorgen dat je doffe huid een stuk beter wordt kan je al eens beginnen met het gebruiken van natuurlijke producten. Als je een ingrediënt«nt niet kunt uitspreken, dan kan het ook niet erg gezond zijn. Let dus goed op welke producten je gebruikt.

Tip 10: Gebruik geen verstikkende make-up

Verstikkende make-up kan van alles zijn. Van foundation tot zelfs oogschaduw. Gebruik altijd liever een lichtere make-up die je huid niet afsluit. Anders heb je namelijk grote kans op een doffe huid.

Met deze 10 tips kunnen jullie al binnen enkele weken een heel andere huid krijgen. Aanvullingen zijn altijd welkom.

2 reacties op “10 Tips tegen een doffe huid”
 1. Dat stond er ook nog niet bij terwijl het wel hardstikke belangrijk is.
  Goed van je zeg :D
  thx

  beantwoorden2 feb 2010 23:15
 2. 1 simon van steenbergen

  als je veel hydraterende cremes beruikt moet je veel water drinken,dan houd de huid het beter vast:)

  beantwoorden2 feb 2010 20:50
Reageer op “10 Tips tegen een doffe huid”