22 Kleding tips om dunner te lijken

woensdag 27 feb 2013 / 0 / Beauty en Make-up Tips

Dunner-lijken (4)Veel vrouwen willen graag dunner lijken en met goede kledingtips om rekening mee te houden is dit niet moeilijk. Dit zijn interessante trucjes die de meeste nog niet weten! Zelfs een slanke vrouw kan er namelijk dikker uitzien in de 'verkeerde' kleding. Een goed passende BH en eventueel shapewear ondergoed is al een manier om er meteen beter uit te zien. Verder zijn er nog andere manieren om er mooier uit te zien. Lees alle kledingtips om dunner te lijken.

Verticale strepen slanken af

Verticale strepen zorgen ervoor dat je dunner lijkt in je kleding! Horizontale strepen maken je veel breder, verticale strepen laten de ogen over de lengte van het lichaam gaan. Je lijkt langer en slanker. Een verticaal motief geeft hetzelfde effect.
Het werkt ook goed als een kledingstuk verticale accenten heeft zoals een jeansbroek met verticale stiksels, extra langwerpige zakken, verticale banen op een shirt.

Hakken maken je dun

Hoe langer je lijkt, hoe dunner! Hoge hakken zijn een goede manier om er meteen veel slanker uit te zien. Het gewicht lijkt beter verdeeld te zijn over het lichaam, en rokjes zien er meteen heel sexy uit.

Strakke Topjes en jurkjes aan de bovenzijde

Strakke jurkjes en topjes aan de bovenkant van het kledingstuk zorgen voor een verlengend en afslankend effect. Het accent moet dus niet op de taille maar net een beetje erboven liggen. Dit voorkomt ook dat de aandacht naar de heupen gaat.

Dunner-lijken (1)

Fotocredit: Bershka

Zwarte kleding slankt af

Het is een algemeen feit dat zwart enorm afslankt. Dit is niet alleen te bereiken met zwart, maar ook met andere kleuren die in de hele outfit terugkomen. Een broek en een jasje in dezelfde kleur bijvoorbeeld.
Een outfit met zwart op zwart is geen goed idee! Zwart slankt alleen maar af als je het combineert met een andere kleur.

Dunner-lijken (2)

Fotocredit: Bershka

Blazers en dunner lijken

Een blazer moet goed passen, dan slankt het enorm goed af. Ze zijn ook veelzijdig en net. Je ziet er altijd prachtig en gekleed uit.

De juiste maat

Iedereen heeft een bepaald idee van welke kledingmaat ze heeft. Dit verschild toch enorm van merk. Probeer verschillende maten. Te groot laat je dikker lijken, en te klein nog meer! Kleding moet vooral bij de schouders, taille en aan de onderkant de goede pasvorm hebben.

Donkere kleuren

Met als basis donkere kleuren zie je er altijd slanker uit. Kies bijvoorbeeld voor één kleur accent zoals een vrolijk shirt.

De bootcut jeans slankt af

Een bootcut jeans lijkt speciaal gemaakt voor vrouwen met bredere heupen! Door de wijdere onderkant, is het figuur goed in balans. Combineer het met leuke hakken voor een prachtig effect.

De baggy jeans

Ook een baggy jeans, oftewel 'Boyfriend' jeans is prachtig op een voller figuur. Met hakjes en een vrouwelijk shirt, krijg je er een prachtige vorm door.

Een lang shirt of een tuniek

Combineer eens een lang shirt met een strakke, zwarte legging of broek met dunnere stof. Het kleedt goed af en ziet er modern uit.

Geen wijde kleding

Wijde kleding bedekt vetrolletjes inderdaad, maar het benadrukt de omvang. Te strak is ook geen goed idee. Ga voor kleding die gewoon goed zit.

Een effen outfit

Effen kleding slankt af. Ga voor een outfit in één kleur. Dit flatteert eigenlijk ieder figuur en staat simpel, maar mooi.

Corrigerend ondergoed

Er bestaat veel corrigerend ondergoed om er dunner uit te zien. Het bedekt je buikje en laat je taille beter uitkomen. Dit is een musthave onder een zomerjurkje.

De stevige stoffen

Een stevige stof zorgt ervoor dat je dunner lijkt, zeker bij een broek of bij een rok. Kies dus geen flinterdunne jeansbroek maar een steviger model. Dan gaat de kleding ook langer mee, en zie je er slanker uit!

Dunner-lijken (4)

Fotocredit: Bershka

De kracht van de zwarte broek

Het favoriete kledingstuk van vele dames is de zwarte broek. Een zwarte broek met wijdere pijpen van onder, en met leuke hakken zorgt ervoor dat je dunner lijkt. Kies eens een broek die iets langer is om je hakken gedeeltelijk te 'verbergen', dan lijk je nog langer en slanker!

Maxidresses en maxiskirts

Een maxidress met de goede vorm is een leuke manier om er in de zomer slank en mooi uit te zien. Proberen is weten, pas verschillende modellen aan. Een maxiskirt laat je bovendien langer lijken, en is flatterend voor de heupen.

Dunner-lijken (3)

Fotocredit: Bershka

Verleg de aandacht

Laat de aandacht vallen op je meest favoriete lichaamsdeel. Bij mooie benen kies je een leuke rok. Bij een slanker bovenlijf een leuk shirtje.

Je lichaamshouding

Door ingezakt te staan, lijk je meteen enkele kilo's dikker! Let op je houding. Hakken aan, buikje inhouden en borst vooruit!

Sieraden

Een lange ketting slankt af. Armbanden en ringen leggen de nadruk op je handen en niet bovenarmen. Hoe meer sieraden, hoe liever!

Sjaaltjes

Een sjaaltje kan je om je schouders slaan om bovenarmen te camoufleren. Een leuk sjaaltje laat de aandacht ook naar de goede plaatsen gaan.

Tasjes

Kies geen superklein tasje! Draag een tas in verhouding met je lichaam.

De V hals

Draag in ieder geval geen coltrui, behalve als het een dunne stof is. De V Hals is een goede manier om er slanker en langer uit te zien.

Reageer op “22 Kleding tips om dunner te lijken”