Arganolie

vrijdag 15 mrt 2013 / 2 / Beauty en Make-up Tips

Argan-olieArganolie heeft de laatste tijd extra in de spotlight gestaan. Deze miraculeuze olie wordt ook wel vloeibaar goud genoemd en kan zelfs littekens genezen die ontstaan door bijvoorbeeld acne. Steeds meer mensen zijn overtuigt van de goede eigenschappen. Arganolie komt van een speciale boom die voorkomt in Marokko. Hier wordt het al eeuwen gebruikt om verschillende gezondheids en beauty problemen op te lossen.

Arganolie (2)

Waar komt Arganolie vandaan?

Arganolie wordt gewonnen uit de kernen van het fruit dat de Argan boom produceert. Het is een zeldzame en kostbare bron om verschillende cosmetische en medische problemen op te lossen. Arganolie heeft een zeer hoog percentage essentiële vetten. Bovendien is minder gevoelig dan olijfolie voor oxidatie.

Argan-olie

De gezondheidsvoordelen van Arganolie

Met betrekking tot gezondheids problemen heeft Arganolie de goede eigenschap om ontstekingen te genezen, en te helpen om het cholesterol te verlagen.
Ook helpt arganolie tegen artritis, het is een effectieve pijnbestrijder, en beschermd de bloedvaten tegen vernauwingen.
De regelmatige inname van arganolie heeft een goed effect op de spijsvertering. Het helpt om geïrriteerde darmen tot rust te brengen. Ons immuunsysteem wordt veel sterker door regelmatig arganolie te gebruiken.

Arganolie (3)

Voordelen van arganolie op de huid

Marokkaanse vrouwen gebruiken al eeuwen arganolie voor een mooie huid. Arganolie is een heel effectieve vochtinbrenger en heeft ook anti-bacteriële eigenschappen. Omdat het geen cholesterol bevat, heeft het een goede invloed op de P.H. waarde van de huid. Da natuurlijke balans van talgaanmaak wordt hersteld.

De hoge concentratie vetzuren van Arganolie maakt het zelfs effectiever dan 'shea butter' en olijfolie.

Arganolie helpt bij de bestrijding tegen eczeem, psoriasis en tegen acne!

Arganolie en zwangerschapsstriemen

Tegen zwangerschapsstriemen is arganolie bijzonder effectief. Gebruik het dagelijks om ze te voorkomen, of te genezen.

Arganolie tegen huidveroudering

Natuurlijke olie is altijd al een wondermiddel geweest tegen huidveroudering. Arganolie zit boordevol natuurlijke stoffen die effectief helpen tegen huidveroudering.
De anti oxidanten verminderen het schadelijke effect van vrije radicalen in de huid die ontstaan door rook, vervuiling, stress en nog veel meer.
Bovendien stimuleert arganolie de huidvernieuwing, hierdoor krijgt de huid meer elastine, en verminderen rimpels tegelijkertijd.

Arganolie (1)

Arganolie voor mooi haar

Ook bij haarproblemen schiet arganolie te hulp. Het helpt om gespleten haarpunten te voorkomen, beschermd je haar tijdens het stijlen.
Ook helpt arganolie om kroeshaar glanzend en mooi te maken, het is geweldig bij droog haar, en helpt om een mooie glans te krijgen.

Arganolie voor je nagels

Voor je nagels is arganolie ook behoorlijk werkzaam: het versterkt de nagels, en zorgt voor mooie nagelriemen. Breng een oplossing aan van arganolie en citroensap.

2 reacties op “Arganolie”
 1. 1 oma

  Ha Safira,

  De natuur heeft en geeft alle producten die de mens nodig heeft.
  Chemisch is goedkoper te produceren, dus meer wint. oma

  beantwoorden18 mrt 2013 00:36
  • Jammer maar gelukkig kiezen steeds meer mensen voor de natuurlijke alternatieven. De consumenten worden steeds slimmer. :) Ik stuur een zonnestraaltje naar je toe, Oma!

   beantwoorden18 mrt 2013 12:09
Reageer op “Arganolie”