Beauty mode

woensdag 17 jun 2009 / 0 / Beauty en Make-up Tips

Voor mijn eigen blog 'Bruid in Stijl' schreef ik over de najaarstrends voor make-up. Ik wil de inzichten van het artikel ook graag via Firanet met jullie delen! Het najaar van 2009 is erg beïnvloed door elementen uit de jaren 80. Misschien komt het omdat we nu ook een in recessie zitten, zoals in de jaren tachtig ook het geval was. Dit soort aspecten laat ook z'n sporen na in de mode. De grote-wenkbrauwen-trend van vorig jaar werd door de meeste labels doorgezet, maar enerzijds werd het contrast rond de ogen juist weggehaald.

Make-up trends mode

chloefw2009-3.jpghchayalanfw2009.jpglvuittonfw2009-2.jpgmiumiufw2009-2.jpgvalentinofw2009.jpgfendifw2009.jpglacroixfw2009.jpg

In de ready-to-wear shows van het najaar was een soort tweedeling in de verschillende elementen van de make-up die veelal wel hetzelfde effect hadden: een enigszins kille uitstraling. De grote-wenkbrauwen-trend van vorig jaar werd door de meeste labels doorgezet, maar enerzijds werd het contrast rond de ogen juist weggehaald of anderzijds extreem toegepast. Hetzelfde gold voor de lippen; felgestifte pruilmondjes of 'nude' lippen gezet in contrast loze huidtinten. De grote gemeenschappelijke factor waren eigenlijk de jukbeenderen; die werden aangezet met de zgn. 'shape' techniek. Je kunt het doen met bronzers, blushers of een donkerdere tint foundation onder het jukbeen. Wel even oefenen voor je de straat op gaat, want het is behoorlijk tricky.

 

Reageer op “Beauty mode”