Bestrijd Acne zonder agressie

dinsdag 13 dec 2011 / 0 / Beauty en Make-up Tips

Bestrijd Acne is niet altijd gemakkelijk en er gaat veel informatie rond die gewoon niet juist is. Om acne te bestrijden kan je beter proberen om juist zachter met de huid om te gaan, teveel agressieve producten vermijden en vooral ervoor zorgen dat de huid gehydrateerd blijft. Pak de bron van acne aan van binnenuit in plaats van de gevolgen ervan te bestrijden!

acne-bestrijden

Shutterstock

Bestrijd Acne: de oplossingen tegen acne

Een dermatoloog kan lokale behandelingen voorstellen om de vorming van zwarte puntjes tegen te gaan (retinoïden) en bepaalde bacteriën aan te pakken die verantwoordelijk zijn voor ontstekingspuistjes (benzoylperoxide).

Vaak is ook een orale behandeling (antibiotica) nodig voor een beter resultaat. Bij zeer intense en hardnekkige vormen een behandeling met Isotretinoïne voor.

Toch blijkt dit vaak een agressieve aanpak en kan het op de lange duur zelfs tot pigmentverlies leiden.

Beter is natuurlijk om je gezicht te verzorgen, al dan niet op een andere manier en binnen enkele maanden te kijken wat het effect is, voordat je het met agressieve producten gaat proberen.

Lees dus veel informatie over acne, voor iedereen is de oplossing vaak anders.

Hieronder staan de nieuwigheden op het gebied van acne bestrijden. Ook zijn er nog genoeg andere artikelen op Firanet over puistjes en het bestrijden van acne.

Bestrijd Acne: de reiniging

Haal bij de apotheek een reinigings product tegen overmatige talg productie, verschillende merken zijn goed. Let er wel op dat er geen scrub korreltjes in zitten. Scrubben kan wel eenmaal per week maar:

volgens de meeste experts zorgt dagelijks scrubben natuurlijk voor nog meer talg productie dan helpt het niet om acne te bestrijden!

Was je gezicht tweemaal per dag zonder hard te wrijven. Dep het daarna voorzichtig droog of gebruik nog een lotion.

Bestrijd Acne met een satijnen kussensloop

Natuurlijk zorgt een vuile kussensloop voor nog meer acne en een simpele manier om acne te bestrijden is om regelmatig je kussensloop uit te wassen.

Een satijnen kussensloop zorgt voor een schonere huid! Bestrijd Acne: kies een andere kussensloop.

Het gaat de overmatige talgproductie tegen en zorgt ervoor dat je huid kan ademen. Bovendien is het goed tegen rimpels en beter voor je haar.

Bestrijd acne en allergie

Veel meiden zijn allergisch voor verschillende stoffen zonder dat ze er erg in hebben. Raadzaam is het om te onderzoeken of bepaalde (huid)(make-up) producten geen veroorzaker zijn van je acne.

Om acne te bestrijden is het dus beter om enkele weken zo weinig mogelijk make-up en huidproducten te gebruiken om te bekijken of dit effect heeft in de vorming van jouw acne!

Bestrijd acne met de juiste informatie!

Bekijk ook deze artikelen zoals:

10 tips tegen puistjes

Acne zo kom je ervan af!

De beste producten tegen puistjes

Make-up tips bij puistjes.

Hopelijk zijn dit zaken die iemand kunnen helpen in de strijd tegen acne en puistjes

Reageer op “Bestrijd Acne zonder agressie”