B.H. passen- Zo vind je de goede maat

zondag 16 sep 2012 / 3 / Beauty en Make-up Tips

B.H. passen- Vind de goede maatJe BH maat weten is iets wat veel vrouwen verkeerd hebben. Het is namelijk niet simpel om te bepalen welke BH maat geschikt is. De meeste vrouwen dragen een verkeerde BH maat.  Het hangt van veel factoren af waarbij de vorm van de borst heel erg belangrijk is. Vaak zijn er verschillende campagnes waar ervanuit wordt gegaan dat geen enkele vrouw zich ooit gemeten heeft. Toch zit er een serieus probleem aan de methode om je BH maat te bepalen die doorgaans zo wordt toegepast. Lees eens verder.

Volgens de klassieke methode je BH maat bepalen

 • Draag een BH zonder vulling wanneer je begint met meten. Dit is iets wat vaak onduidelijk is en de meesten meten het zonder BH. Toch kan het verschil dan enorm zijn.
 • Neem een meetlint en meet de omvang onder de boezem. Het mag niet te strak zijn maar moet wel goed aansluiten.
 • Daarna meet je de omvang op het meest grote deel van de borsten. Het mag hierbij zeker niet de borstkas indrukken.
 • Neem het tweede en eerste resultaat in centimeters en bereken de cupmaat:

BH maat meten

Van Hunkemöller

BH maat bepalen

Van Bhmaatbepalen.nl

Wat is hier het probleem?

Stel je voor: de onder wijdte 73 is en de boven wijdte 85. Onder wijdte wordt altijd afgerond naar 5 en het liefs naar boven volgens de richtlijnen. Dus dan kom je op 75-85 is 10 cm verschil en dat is een AA! Rond je het af naar onderen omdat een BH altijd iets losser gaat zitten na het wassen dan krijg je 70-85 en dat is een B!

Stel je voor: je hebt 73 onder wijdte en 87 boven wijdte. Dan is het bij een berekening van 70 een C. Neem je echter de 75 dan heb je nog maar een A! Terwijl je volgens de andere tabel een B hebt! Wat is wijsheid?

Het verschil in 2 centimeter kan dus een verschil maken van 2 cupmaten en

dit is gewoon geen goede methode om je BH maat te bepalen.

De goede manier om je BH maat te bepalen:

 • Houd altijd wel rekening met de onder wijdte. Verder moet je gewoon verschillende cupmaten gaan passen in een goede lingeriewinkel.
 • Dit moet iedere keer als je een BH koopt. Omdat de maten vaak verschillend zijn. Houd dus niet blindelings vast aan een bepaalde BH maat omdat het namelijk geen schoenmaat is!
 • Wat een BH maat kan bepalen
 • Bij jongere meiden zijn de borsten vaak nog puntig. Dit kan een verschil uitmaken in cupmaat.
 • Bij borsten die verder uit elkaar staan is de BH maat ook weer helemaal anders en kan je het zeker niet meten! Alleen passen is dan een optie!
 • Bij een zeer ronde boezem kan een C cup ontzettend goed passen en de enige juiste maat zijn terwijl het er zonder BH onder een shirtje uitziet als een A!

De conclusie is dat de maat van een BH slechts een sprookje is om de maat van iemands borsten te bepalen. Natuurlijk hebben mannen hier zoveel waarde aan gehecht omdat ze niet zoveel begrijpen van de uiteenlopende vormen van een vrouwenboezem!

3 reacties op “B.H. passen- Zo vind je de goede maat”
 1. 2 Bianca

  Ik heb wel eens een verkeerde bh gekocht omdat ik het genant vond om bij de knappe verkoper een klein maatje te kopen.

  beantwoorden2 okt 2012 21:54
 2. 1 timmerman65

  ik snap wel precies hoe het werkt

  beantwoorden23 sep 2012 09:15
Reageer op “B.H. passen- Zo vind je de goede maat”