Biologische Make-up

donderdag 5 jun 2008 / 7 / Beauty en Make-up Tips

organische make-upMake-up wordt dagelijks door allerlei vrouwen gebruikt. En als je dan bedenkt dat er in veel producten chemische stoffen zitten. Helaas wordt er in de cosmetica nog getest met dierproeven, iets wat eigenlijk al niet meer zou mogen. Er zijn echter alternatieven. De huidige biologisch verantwoorde make-up lijnen, komen zeker niet uit saaie tubes.

Nvey Eco

Dit is een Australisch bedrijf dat zich erop heeft gericht om biologische make-up te produceren onder het motto: 'Het bewijs dat biologisch sexy kan zijn'. En biologisch zijn ze zeker. Ze garanderen 100% biologisch te zijn. Er zitten dus geen chemische of synthetische bestanddelen in de make-up van Nvey Eco. Daarnaast worden alle bestanddelen die wél gebruikt worden, biologisch verbouwd, van de rozenblaadjes tot de amandelen. Omdat er echter wel vaak bijenwas in de producten zit om de huid zachter te maken, mogen ze het niet veganistisch noemen. De make-up producten van Nvey Eco zijn in Nederland verkrijgbaar bij 'De Tuinen'.

nvey Eco 1nvey Eco 2nvey Eco 3

 

Lush

Dit is een merk dat zich vooral richt op de 'versheid' van hun producten. Ze gebruiken zo min mogelijk conserveringsmiddelen en alles wordt met de hand gemaakt. Bruisballen en blokken zeep worden met de hand in vormen gegoten. Fruit wordt vers geperst. Op alle flesjes staan dan ook de namen van de makers in alle eer vermeld. Zelfs de flesjes zelf worden met de hand gevormd. Deze productlijn is wel geheel veganistisch. Ze testen ook niet op dieren, het principe van Lush is: als er iets getest moet worden, dan maar op mensen!

lush parfumlush body butterlush organische parfum creme

 

Lavera

Dit is een natuurzuivere huidverzorging en cosmeticalijn. De richtlijnen zijn gebaseerd op de Duitse vereniging van producenten van natuurcosmetica. De make-up heeft vooral plantaardige grondstoffen. En uiteraard zonder synthetische geur- en kleurstoffen, silicone, paraffine of andere aardolieproducten. En natuurlijk is er niets op dieren getest.

laveralavera 22lavera 33

Biologische producten zijn eerlijker, gezonder voor jezelf en beter voor onze toekomst.

7 reacties op “Biologische Make-up”
 1. 7 jacqueline

  heb zelf altijd make up op blauwe eyeliner mooi bij grijs groene ogen

  beantwoorden13 mrt 2011 18:18
 2. 6 jacqueline

  heb het nog nooit uit geprobeerd wel van yves rocher goeie make up

  beantwoorden13 mrt 2011 18:16
 3. 5 Fynnya

  Hoi,
  leuk overzichtje :)
  Alleen zijn niet alle producten van lush veganistisch. Wel allemaal vegetarisch, en behoorlijk veel zijn ook veganistisch, maar niet allemaal.

  beantwoorden7 mei 2010 13:38
 4. 4 Simone

  Bedankt voor de info xD
  Ik moet een werkstuk maken over Australië…..

  :)

  beantwoorden13 jan 2010 16:25
 5. 3 sophie

  Hoi,
  Gewoone makup is niet goed soms krijg je als je het heel vaak op doe krijg je uitslag of kk.
  Ik zou het niet op doen.
  Bij bio makup is dat niet zo ik zou biolosche makup gebruike mooier cooler en merkerig!!!
  xxxx SoooFFFFF

  beantwoorden14 dec 2009 17:38
 6. Hallo Ingrid,
  Hier kan het wel besteld worden:
  http://www.econveybeauty.com/
  Het is wel een beetje ver om het vanuit het buitenland te laten komen maar misschien kan je dan heel veel bestellen :) .
  Dit is een Nederlandse webwinkel met zeer goede natuurlijke producten:
  http://www.heelnatuurlijk.nl/

  beantwoorden12 aug 2008 23:19
 7. 1 ingrid

  Ik heb een vraag omtrent de make up van nvey. ik ben super allergisch kan praktisch tegen geen enkele make up behalve nvey reageer ik sinds kort goed op maar helaas stopt de tuinen met de verkoop weet iemand waar je nvey dan nog wel kan kopen???????
  groetjes

  beantwoorden11 aug 2008 14:36
Reageer op “Biologische Make-up”