Blond haar bruin verven

vrijdag 20 apr 2012 / 38 / Beauty en Make-up Tips

Blond haar bruin vervenGenoeg van je blonde lokken en klaar om een sprankelende brunette te worden? Blond haar bruin verven is een hele uitdaging omdat er verschillende dingen mis kunnen gaan. Zorg dus vooral dat je het zeker weet en dat je goed op de hoogte bent van alle valkuilen.  Blond haar bruin verven is een grote beslissing die niet gemakkelijk teruggedraaid kan worden.

Haar kleuren bij de kapper!

Bij de kapper kunnen beter advies geven. Ze bekijken samen welke kleur bij je past en wat de mogelijkheden zijn. Het is aan te raden om de eerste keer naar de kapper te gaan om mislukkingen te voorkomen.

De kapper doet het haar goed voorpigmenteren. Daarna kan je iedere kleur bruin kiezen die je wilt.

Bij voorpigmenteren blijf je het rood NIET zien als het goed gedaan is!

Haar verven bij het kapsalon begint vanaf 50 euro tot bedragen die over de 100 euro kunnen gaan.

Haar kleuren bij de kapper

Canstock

De uitgroei

De uitgroei moet iedere 4 weken worden bijgewerkt. Bij sommigen kan het iedere 6 weken. Uitgroei bijwerken is niet zo moeilijk en kunnen de meesten zelf. Koop gewoon een haarkleuring met ongeveer dezelfde kleur en zet dit alleen op de uitgroei.

Een uitgroei kan je bijna helemaal voorkomen door highlights in je bruine haar te laten zetten.

Of door bruine plukken in je blonde haar te zetten. Hierdoor is de uitgroei bijna onzichtbaar!

Blond haar bruin verven: de valkuilen!

Je eigen haarkleur terugkrijgen bij spijt na het kleuren is heel erg moeilijk en precies dezelfde haarkleur terugkrijgen nagenoeg onmogelijk! Bezint eer ge begint!

Er kunnen veel dingen mis gaan en in het ergste geval moet de haarkleur er dan uitgroeien. Dit duurt heel erg lang!

Om blond haar bruin te verven moet er iets van een rode pigment in zitten. Anders vaagt het na enkele weken helemaal uit. Ook heb je een grote kans om groen haar te krijgen bij een tekort aan rode pigmenten!

De kleur pakt vaak heel anders uit dan er op het pakje stond. Meestal is het veel donkerder.

Blond haar bruin verven

Canstock

Blond haar zelf bruin verven

Als je toch besluit om het zelf te verven zijn hier zaken om rekening mee te houden.

Voorpigmenteren is een must bij een lichtblonde haarkleur.

Dit kan door een kleurspoeling op het haar te zetten in een warme, niet te donkere kleur. Ook een kleurmousse in een roodtint is een mogelijkheid.

Dit is om te voorkomen dat het haar grijs of groen zal worden.

Daarna is een permanente kleuring of een spoeling een van de mogelijkheden. Een spoeling vaagt sneller uit maar na enkele maanden is het wel makkelijker om terug naar blond te gaan. Met een permanente haarkleur blijft de kleur veel mooier maar is het moeilijker om het ooit nog te verwijderen.

Koop goede producten:

Schwarzkopf haarkleuringen, Loreal Casting Crème Gloss, Guhl kleurspoeling.

Houd er rekening mee dat de haarkleuring meestal donkerder uitpakt dan op het pakje staat. Bekijk de kleurcodes en kies nooit een haarkleur waarbij de kleurcode onder de 5 zit.. Als er middenbruin staat, dan is dat vaak in de praktijk bijna zwart.

Haarverf E-book gratis te downloaden

Sinds kort heb ik een handig E-book geschreven, hier staat alle informatie in over haarverven, over de ster van Oswald en nog veel meer! Het is een E-book boordevol kennis en informatie om voortaan zelf je haar te kunnen verven, zonder problemen en gedoe! Leer alles over de basis principes, behoud je haarkleur langer, en voorkom problemen tijdens het verven.

Het is hier te downloaden!-------> Haarverf gratis E-Book.

Wat is jullie ervaring met blond haar bruin verven? Zet het hieronder in het reactieformulier.

38 reacties op “Blond haar bruin verven”
 1. 23 franciska pillaert

  beste , mijn dochter lichtblond van nature heeft in augustus haar haar blauw geverfd met semipermanent haar kleur en nu is het licht blauw groenig en moet ze het van school eruit doen, hoe pakken we dit het beste aan? groeten

  beantwoorden9 sep 2013 13:29
 2. 22 moontje

  hallo,

  ik heb een aantal vragen,

  ten eerste ik heb van nature donkerblond haar met natuurlijke highlight van heel licht bruin er zitten oo rood pigmenten in, maar omdat het met de jaren wat te donker werd en ik het saai vond staan besloot ik het te verven met Loreal 9.1 preverence vking,dat is jaren goed gegaan maar een hal jaartje geleden hebben ze helaas de vormule veranderd waardoor het niet meer geschikt is voor donkerblond haar, ik had een mooie niet te blonde askleur blond, toen maar besloten naar de kapper te gaan met mijn toch al zo lage onkomsten en die hebben het toen naar een 8 geverfd asblond het was vreselijk! mat en met een groete groene waas, ik na een week terug en toen heb ze het zonder mij te vragen ontkleurd! en ik heb van mezlef een hele fijne haar stuctuur, toen heeft ze het vel lichter geverfd dan ik had gevraagd in eerste instantie, dus daar ga ik nooit meer naar toe! ik heb haar tot ver over mijn schoudes dus niet super lang maar het is nu vanaf het begin van mijn nek heel droog en flink beschadigd (sorry voor het lange verhaal maar moest het even kwijt,

  maar nu, ik wil het in een mooie koele heel lichtbruin/natuurlijkblond kleur verven, voor de kapper heb ik geen geld helaas,en eerlijk gezegd is mijn vertrouwen even weg kwa kappers,

  hoe kan ik stap voor stap naar deze kleur,

  alvast bedankt!

  ik zal probereneen foto te plaatsen wat voor kleur ik wil, nu is het heel licht blond en aan de onderkant zeer licht asblond

  beantwoorden2 sep 2013 13:16
 3. 21 Marlieke

  Hallo,

  Ik heb vorige week high lights laten zetten in mijn redelijk donkerblonde haar, maar ik ben er helemaal niet blij mee. Het is niet mooi gezet en ik wil dus weer terug naar een mooie bruine kleur, eentje die niet groen of oranje uitvalt want dat heb ik al eens eerder meegemaakt.
  Is het nu de bedoeling dat ik er eerst een spoeling in doe met een rode tint? Zo ja, welke raadt u dan aan? En moet ik dan vervolgens mijn haar kleuren met een permanente verf? Ook hiervoor vraag ik u welke kleur u hiervoor aanraadt.

  Groetjes

  beantwoorden27 mei 2013 10:44
 4. 20 Dolores

  Ik heb van nature een lichtbruine tot donkerblonde basis.daarin zitten blonde lokken,wou terug een beetje meer natuurkleur en wat minder blonde lokken.
  Kapper heeft 6.62 op mijn haar gezet een semi permanente kleuring van Carin. Mag ik over die rode lokken 7 van majirel zetten want nu is het echt rood tot roze

  beantwoorden5 mei 2013 17:39
 5. 19 marja

  ik heb een half jaar mijn korte kopje wat altijd zwart was of heel donkerbruin van mezelf laten blonderen,maar bijna iedereen vond het zwarte haar toch veel mooier staan en pittiger…kan ik zelf van mijn geblondeerde haar terug naar mijn eigen kleur zwart?want nu lijk ik wel een wandelende strobaal en mijn haar was altijd mooi dik glanzend terwijl het nu dof is

  beantwoorden22 apr 2013 17:05
 6. 18 Roos

  ik ben nep blond en ik heb net dip dye laten verven dus ik de bovenkant bruin, nu vind ik de bovenkant wel erg donker, kan ik een licht bruine kleur over mijn nep blonde haar verven? hoe weet ik of er genoeg rode pigmenten in de verf zit die ik koop?

  beantwoorden4 apr 2013 17:04
  • Roos,
   Dat is online niet te bepalen. Ik heb hier een E-book over geschreven, dat kan je hierboven downloaden.
   Als je het dan nog niet weet, dan zal de situatie wel te moeilijk zijn, en kan je beter naar een kapsalon gaan.
   Succes en groetjes

   beantwoorden4 apr 2013 18:02
 7. 17 laura

  Hallo,

  Ik heb ruim een half jaar terug een schuine boblijn laten knippen met boven echt licht blond en onder zeg maar zwart. Omdat ik het weer laat groeien is het een rot lengte en naast de giga uitgroei ziet de kleuren combi er ook niet meer mooi uit. ben donkerblond vanmezelf en wil eigenlijk een kleur erin doen die dicht bij mijn iegen haar kleur ligt. hoe kan ik dit het beste zelf doen? omdat ik natuurlijk van licht naar donker moet en van donker naar licht.

  groetjes

  beantwoorden11 mrt 2013 14:08
 8. 16 Marja

  Mijn haar was van zichzelf al erg mooi grijs, meer zilver eigenlijk. Maar omdat ik toch nog een keer wat anders wilde heb ik mijn haar blond laten verven bij de kapper. Ik vond het wat te rossig geworden, weer terug naar de kapper en die heeft er blonde highligts in gezet. Resultaat: een wel erg blond kapsel. Ik ben mezelf nu een beetje kwijt en heb spijt als haren op mijn hoofd. Nu wil ik de overgang naar mijn grijze haar weer compenseren met een donkerblonde verf, is dit een goed idee of wordt het dan alleen maar erger ? Of is een wat donkere spoeling een optie ?

  beantwoorden18 feb 2013 14:29
  • Een donkere spoeling kan je wel doen. Alleen dan duurt de overgang weer langer. Je kan het ook gewoon laten uitgroeien en dan nog een keertje EEN PAAR goudblonde plukjes over de uitgroei zetten. Met een donkere spoeling komen er namelijk ook roodpigmenten mee, overgaan naar lichter is dan weer moeilijk.

   beantwoorden18 feb 2013 19:38
 9. 15 Danique

  Hee!
  Ik heb iets van 2 jaar geleden voor het eerst mijn haar geverfd. Was toen donkerblond/lichtbruin en heb het bruin (mahonie-achtig) geverfd. was een succes, stond leuk (al zeg ik het zelf) (:. Nou is dat gaan uitgroeien, paar keer andere, vaak donkerdere, kleur geprobeerd, nu is het lichter dan mijn eigen haarkleur, heb het laten blonderen bij de kapper. Ik wil het wel weer graag mijn eigen kleur hebben, dat is niet veel donkerder dan wat ik nu heb. Ik zat zelf een beetje te denken aan een spoeling. Maar nou hoor ik steeds vaker over de gevreesde ‘groene gloed’. Is dit ook een risico als ik het maar ietsje donkerder verf, met spoeling?

  beantwoorden9 feb 2013 18:13
  • Bij een spoeling is die kans heel klein. Alleen bij te weinig roodpigmenten in het haar krijg je de groene gloed. Kies dus een warmere spoeling, dat zijn ze bijna allemaal behalve de askleuren.

   beantwoorden11 feb 2013 18:21
 10. 14 Tania

  Ik ben gisteren naar de kapper geweest en had gevraagd om terug blonde lokken in mijn haar te stoppen.
  Het resulaat is niet mooi ik ben bijna volledig blond.
  Ze heeft de lokken te dik getrokken met als gevolg dat ik net een uitgelopen luipaard ben, pffff.
  Mag ik er een kleurschampo op zetten met het kleur donkerblond.

  beantwoorden7 feb 2013 14:30
 11. 13 monique

  Ik heb mijn haar geblondeerd en nu erg veel uitgroei, maar ben het blonde beu. Het is nu erg lelijk en droog. Mijn eigen haarkleur (de uitgroei) is lichtbruin / donkerblond. Ik zou het nu zelf willen kleuren naar mijn eigen haarkleur. Als dit goed lukt en ik ben er weer aan gewend, dan mag het van mij wel een tintje meer naar bruin.
  Ik lees dat je een produkt moet kiezen waar rood in zit. Maar zie je de rode kleur dan uiteindelijk ook in het eindresultaat, want dat wil ik namelijk niet. Het moet wel richting bruin en niet met een rode gloed erdoor of hoogstens heel iets. Welk produkt kun je me adviseren? Liefst een spoeling, want ik ben wel bang om het te verven, want stel dat het toch rozig oid wordt. Alvast bedankt.

  beantwoorden8 jan 2013 21:02
 12. 12 Margot

  Hallo, ik ben heel lichtblond heb ongeveer middellang haar.
  Ik denk dat het beter bij mijn gezicht zou passen als ik een donkerdere tint nam, en ik ben ook een beetje uitgekeken op deze haarkleur, maar iedereen om me heen raad het me af omdat teruggaan naar mijn eigen haarkleur zo moeilijk is.
  Ik zou het zo doen, maar dat is inderdaad het probleem; als ik er spijt van krijg omdat het me uiteindelijk toch niet zo goed blijkt te staan, is bleken dan echt zo schadelijk voor je haar als ze zeggen? En kun je niet i.p.v. bleken, bij de kapper een lichtere kleur overheen laten verven?

  beantwoorden6 jan 2013 23:17
 13. 11 Sophie

  Hee! Ik heb blond haar en wil dit graag bruin laten verven. Ik ben alleen super bang dat ik hierna nooit meer terug kan naar mijn natuurlijke haarkleur! Moet ik het dan persé laten blonderen? En vervaagt een kleurspoeling op zo’n manier dat je geleidelijk aan je natuurlijke haarkleur weer terug krijgt? Is dat dan misschien een beter idee?

  beantwoorden17 dec 2012 13:45
 14. 10 hoi66

  Ik heb myn haar zelf geverft ik had lichtblond haar nou daar is niks meer van over. Ik kreeg groen haar, toen ben ik naar de kapper gegaan en die hebben het toen geblondeert het was toen een tijd rood nu is het een beetje goudblond nog steeds niet myn keus, maar beter ! Succes ermee !!!

  beantwoorden11 dec 2012 20:12
 15. 9 caitlyn

  ik heb mijn haar pas bruin geverft en er zit nu een groene gloed op ik ga mijn haar nu weer blond verven wat zijn hier de risico’s van?

  beantwoorden3 dec 2012 15:33
 16. 8 Anne

  Ik mijn blonde haar ook donkerbruin verven.. Vind t bij de kapper iets te duur dus wil t wel zelf doen. Ik heb t een x eerder gedaan en toen werd t ook groen. Is het nou de bedoeling dat ik t eerst roodachtig verf en dan bruin eroverheen of gewoon de kleur die ik wil en wordt t groen dan rood erover heen? En zoja wat voorn rood moet fit zijn? Thanks!!

  beantwoorden10 nov 2012 12:27
  • Een warm rood, niet te fel, in de zelfde donkere tint als de haarkleur die je wil. Kijk naar de codes. Een 10 is zwart en een 1 is meestal witblond. Wil je dus een donkerbruin, dan ongeveer een 8.5 mahonyrood ervoor erop zetten. En dit moet vantevoren. Het is alleen nodig als er een koele bruine kleur overheen zet. Dus middenbruin of een cappucinokleur bijvoorbeeld. Bij kastanjebruin of een warm bruine kleur is dit meestal niet nodig.

   beantwoorden10 nov 2012 12:38
 17. 7 Monica

  Ik heb een week geleden koperkleurige plukken laten zetten in mijn licht blonde haren (lichtblond is mijn eigen kleur). Ik vind het niet mooi en wil het eruit hebben. Volgens mijn kapper kan het niet, alleen wassen met antiroos shampoo zou het sneller laten verdwijnen. Ik wil het echt graag z.s.m. eruit hebben. Kan een kapper mij echt niet helpen of moet ik gewoon geduld hebben ?

  beantwoorden30 okt 2012 20:15
  • Niet zonder het haar heel erg te beschadigen. Beter dus afwachten en bij de drogist kan je ook zilver-shampoo kopen. Dit is een paarskleurige shampoo die de rode pigmenten verwijdert uit het haar. Kijk, natuurlijk kunnen ze het haar helemaal bleken en er daarna een askleurige haarkleuring in het lichtblond op zetten. Maar binnen een week of drie zijn je plukjes heel erg vervaagd, dus dat is het risico gewoon niet waard.
   Succes en groetjes :)

   beantwoorden30 okt 2012 23:00
  • Ik heb het hetzelfde gehad
   mooie koperachtige plukken in mijn blonde haar, maar ik vond het teveel
   dus direct de kapper weer gebeld en mocht ik de volgende dag weer terug en werd alles weer omgezet na blond het kan echter wel!!

   beantwoorden13 dec 2012 20:01
 18. 6 laura

  het is redelijk goed gelukt, ik had rood/bruin gekocht, alleen zijn sommige delen veel roder dan andere :( maar het staat wel grappig op zich. hier en daar nog een beetje blond in de zon

  beantwoorden2 okt 2012 11:07
  • Na enkele keren wassen egaliseert dat zich wel. Wacht het een tijdje af om te zien welke haarkleur het word anders kan je er nog een spoeling overheen zetten.

   beantwoorden2 okt 2012 11:44
 19. 5 Lidy

  Ik heb lichtblond geverfd haar met wat bruine banen erin. Nu zou ik graag een rode tint erin willen, bv. banen zodat je de andere kleuren nog wel ziet dus een beetje blond en hier en daar een bruine baan of bruin blond gemixt. Is dat te doen? (overigens ben ik van nature ook blond maar iets donkerder dan mijn huidige kleur.

  beantwoorden15 aug 2012 16:40
 20. 4 Judith

  Ik heb gister mijn heel donkerblonde haar geverfd met verf die na 6 weken weg is. En het zie er prima uit!

  beantwoorden15 aug 2012 08:57
Reageer op “Blond haar bruin verven”