Haarkleuren en oogschaduw voor bruine ogen

dinsdag 4 jun 2013 / 1 / Beauty en Make-up Tips

Haarkleuren en oogschaduw voor bruine ogenJe haarkleur en de keuze van oog make-up kan nu net het verschil maken bij bruine ogen tussen een saaie kleur, of je bruine ogen laten opvallen op een goede manier. In een perfecte wereld, zou het mogelijk zijn om iedere haarkleur en oogschaduw te kiezen, en er altijd mooi uit zien. Maar de realiteit is anders en de waarheid is, dat niet iedere haarkleur mooi is bij bruine ogen. Hetzelfde geldt ook voor oogschaduw.

Een geschikte haarkleur bij bruine ogen

Lichtbruine ogen en een lichte huid

bruine ogenMensen met een lichte huid, en lichtbruine ogen kunnen een beetje afwisselen van haarkleur. Iedere tint tussen middenbruin en lichtblond staat hier goed mee. Om je bruine ogen extra mooi uit te laten komen, probeer je eens lichtbruin met blonde lokken. Dit maakt het haar voller, en benadrukt de gouden ondertoon van je bruine ogen.

Lichtbruine ogen met een getinte huid

Lichtbruine ogenLichtbruine ogen en een getinte huid zijn een van de geluksvogels die goed staan met een variatie aan kleuren van heel donker tot lichtblond. Kies altijd een warme kleur. Lichte kleuren zijn als highlights het mooiste. Om eens iets anders te kiezen: lichtbruin haar met donkerbruine lowlights, en blonde highlights zijn altijd succesvol! De drie verschillende haarkleuren brengen je ogen en huidskleur tot leven!

Donkerbruine ogen en een lichte huid

Donkerbruine ogenHet is een mooie tegenstelling van kleuren om een lichte huid en donkerbruine ogen te hebben. Deze combinatie is vaak het mooist bij koele haarleuren. Houd het bij een natuurlijke haartint. Verander je haarkleur slechts een of twee tinten vanuit je natuurlijke haarkleur. Middenbruin en lichtblond is ook een geschikte haarkleur, al kies je altijd liever lowlights dan highlights.

Donkerbruine ogen met een getinte huid

Donkerbruine ogen met een getinte huidDe kleuren tussen donkerblond en donkerbruin zijn hier allemaal geschikt. Het goede ding aan een getinte huid met bruine ogen, is dat je zowel koele als warme kleuren mag gebruiken. Ook gewaagde haarkleuren zoals felrood, lichte highlights of een haarkleur met verschillende kleurtonen is extra geschikt.

Donkerbruine ogen met een donkere huid

Donkerbruine ogen met een donkere huidDonkerbruine ogen en een donkere huid is extra mooi met een donkere haarkleur. Dit is misschien jammer voor degenen die dromen van een lichtere haarkleur, maar jouw meest geschikte haarkleur is nu eenmaal donker. Om het een beetje op te frissen, kan je highlights toevoegen in een lichtbruin.

Oogschaduw bij bruine ogen

Oogschaduw voor bruine ogen

Fotocredit: Web collection/pinterest

Donkerbruine ogen staan het best met donkere kleuren, kies een highlight in je oogschaduw die de zachte onderkleur in je ogen benadrukt zoals een gouden shimmer.
Middenbruine ogen zijn een van de makkelijkste kleuren om mee te werken. Nagenoeg iedere kleur oogschaduw staat hier goed mee. Violet, geel, bruin, paars, blauw en noem het maar op.
Lichtbruine ogen zijn prachtig om op te maken met zachte kleuren van oogschaduw. Een gele of gouden basis is erg mooi om de gouden ondertoon van de ogen extra mooi uit te laten komen.
Zijn  je ogen hazelnootbruin? Dit is een oogkleur die extra mooi staat met oogschaduw die een tint donkerder is dan je huidskleur. Champagne violet, brons of abrikooskleuren zijn heel mooi!

In tegenstelling tot de meeste kleuren in het kleurenwiel, heeft bruin geen complementaire of tegenovergestelde kleur. Omdat bruin een combinatie is van verschillende kleurtinten. Op het gebied van haarkleuren en oogschaduw betekend dit, dat nagenoeg alle combinaties mogelijk zijn!

1 reactie op “Haarkleuren en oogschaduw voor bruine ogen”
  1. 1 martina

    en hoe zit het dan met blauwe, groene en grijze ogen??

    beantwoorden6 jun 2013 17:54
Reageer op “Haarkleuren en oogschaduw voor bruine ogen”