Cellulite behandelingen

maandag 18 mrt 2013 / 0 / Beauty en Make-up Tips

Cellulite behandelingenVeel vrouwen hebben nog steeds last van cellulite, ook in 2013! Wat is de meest effectieve manier om cellulite te verminderen en welke behandeling werkt het best? Dat lees je hier. Cellulite behandelingen gaan snel vooruit in de technologie, maar het komt altijd neer op manieren om de doorbloeding te stimuleren en de vetcellen op te lossen. Er bestaan ook veel cellulite behandelings middelen en apparaten die je thuis kan toepassen.

De eerste stap

Cellulite voor en na

Een gerichte behandeling werkt alleen in samenwerking met een gezonde levensstijl. Lees ook dit artikel om eerst zelf te proberen het probleem op te lossen. Een body wrap is ook effectief. En verschillende crèmes.

Welke soorten Cellulite zijn er?

Er bestaan verschillende soorten en oorzaken van cellulite. De ernstige vorm, met pijnlijke ontstekingen, en de lichte vorm met de klassieke sinasappelhuid. Dit zijn de verschillende soorten en de oorzaken:

1: Fibreuze Cellulitis:

Genetisch bepaald en komt voor bij verschillende figuren, zelfs bij slanke vrouwen. Het is een compacte en pijnlijke vorm van cellulite.

2: Cellulite door vochtophoping.

Dit is door een onvoldoende lymfecirculatie. Het is te herkennen aan de zachte vorm, en het is vaak verspreid over een groot oppervlakte.

3: Cellulite door vetophoping.

Dit komt voor bij mollige vrouwen die wat zijn bijgekomen.

Cellulite voorkomen

De juiste behandeling voor ieder type cellulitis

Voor al deze oorzaken geldt dat een gezonde levensstijl, voldoende beweging en andere manieren om het thuis op te lossen, behoorlijk effectief kunnen zijn!
Als ondersteuning hiervan kan men kiezen voor een behandeling.
Bij vochtophoping is een bindweefselmassage, en het regelmatig bijhouden hiervan het effectiefst.
Bij cellulite door vetophoping is een behandeling met massage, laser behandelingen, en in de eerste plaats sporten en gezonder eten de oplossing!
Fibreuze cellulitis kan geholpen zijn met een laser behandeling, en regelmatige massages.
Radiogolven en CO2 therapie zijn geschikt voor ieder type cellulitis.

Wat voor behandelingen zijn er?

Er bestaan natuurlijke, radicale, massage, en behandelingen die te koop worden gezet als snelle oplossing tegen cellulite. Iedere behandeling heeft verschillende eigenschappen.

Lipoaspiratie:

Werkwijze: Met een operatie wordt de cellulite verwijdert. Dit wordt meestal gecombineerd met het aanspannen van de huid, en is geschikt voor vrouwen onder de 35 jaar. Het is een hele ingreep omdat het vaak over een grote oppervlakte gaat. Er blijven veel blauwe plekken en enkele littekens achter.
Effectiviteit: Het is 100% effectief maar de cellulite kan na enkele jaren terugkomen.

Laser behandelingen:

Werkwijze: Met een dun buisje in de huid, wordt een laserstraaltje toegepast op de vetkussentjes. Ze worden hierdoor opgelost. Het bevordert ook de samentrekking vanb de huid, en wordt onder plaatselijke verdoving gedaan.
Effectiviteit: Het werkt heel goed, moet vaak gedaan worden en natuurlijk in samenwerking met een gezond eetpatroon.

Radiogolven tegen cellulite:

Werkwijze: Op een hoge frequentie worden radiogolven toegepast op de cellulite. Door de hoge temperatuur smelten de vetcellen en worden ge opgenomen in het lichaam.
Effectiviteit: Dit is eigenlijk een tijdelijke oplossing. De cellulite kan snel weer terugkomen.

Endermologie, bindweefselmassage:

Het is een massage behandeling tegen cellulite die de doorbloeding rond het vetweefsel moet stimuleren. Het is natuurlijk effectiever met een goed apparaat, maar kan ook met de handen of andere middelen toegepast worden.
Effectiviteit: Een tijdelijke oplossing maar een goede massage kan wel de cellulite enorm laten verminderen. Daarna moet het bijgehouden worden door regelmatig massages uit te voeren.

CO2 tegen cellulite:

Werkwijze: Er wordt cO2 in de vetcellen gespoten, waardoor deze afbreken. Het geeft een lichte verstrakking van de huid.
Effectiviteit: Vaak een tijdelijke oplossing maar kan in samenwerking met gezonde voeding en regelmatige massages tot goede resultaten leiden.

Reageer op “Cellulite behandelingen”