Enge gezichtsbehandelingen

maandag 1 apr 2013 / 4 / Beauty en Make-up Tips

enge-gezichtsbehandelingenHoe ver zou jij gaan voor een mooie huid? Laat je bloedzuigers over je gezicht kruipen? En wat dacht je van slakken of slangen. Dit klinkt misschien belachelijk en vreselijk, toch zijn het alledaagse zaken voor grote beauty salons. Deze enge gezichtsbehandelingen laten je haren recht overeind staan! We willen allemaal een rimpelvrije, stralende en prachtige huid. Maar in welke mate zijn vieze gezichtsbehandelingen effectief?

De celebs doen er vrolijk aan mee. Ontdek de favoriete gezichtsbehandeling van Victoria Beckham en Kim Kardashian!

De Geisha gezichtsbehandeling

De Geisha gezichtsbehandeling

Fotocredit: Freedigitalphotos - thawats

De traditionele, Japanse schoonheids kennis heeft veel geheimen voor de Westerse wereld. De Geisha behandeling is er daar één van. Het is ontworpen door gezichts wetenschappers uit New York, deze behandeling bevat een Variëteit van verschillende ingrediënten uit de natuur.

Het addertje onder het gras? Nachtegaal ontlasting! De vogelpoep wordt vermalen tot een poeder, en puur aangebracht op de huid. Ze noemen dit: gepoederde nachtegaal "droppings".

Voordat je wegrent, dit goedje werkt wel degelijk. De vogel ontlasting wordt vermalen met rijstkorrels om het te ontdoen van de geur, gesatineerd met UV licht. Victoria Beckham is zelfs een fan van deze gezichtsbehandeling! Ze zweert dat dit hét middel is tegen acne!

De slakken gezichtsbehandeling

De slakken gezichtsbehandeling

Fotocredit: freedigitalphotos.net - m_bartosch

Slakkenslijm wérkt! Dat weten we intussen. Het werkt herstellend op de huid, voorkomt acne, en gaat huidveroudering tegen. De slakkengel zorgt ervoor dat de huid zich sneller gaat herstellen.

Het is ontdekt door Chileense boeren. Bij het oogsten van slakken voor de verkoop van Escargots, een beroemd Frans gerecht, merkten de boeren dat huid beschadigingen door het slakkenslijm veel sneller herstelden. De handen waren ook gladder en zachter na het slakken oogsten.

Hoe werkt het? Wetenschappers zeggen zelfs dat het effectief is. Slakken verwonden zichzelf de hele tijd door te kruipen over scherpe oppervlakten. Ze scheiden een slijm af, dat de huid sneller laat herstellen. Dit slijm heeft op mensen hetzelfde effect!

Hirudotherapie

Hirudotherapie

Hirudotherapy (via www.mediadump.com)

Eindelijk een "normale" gezichtsbehandeling? Sorry lezers, maar dit is nog een beetje erger. Ontdekt door de Egyptenaren, meer dan 3500 jaar geleden. Dit heeft sinds kort een opkomst gemaakt onder onze Russische vrienden.

Laat een paar bloedzuigers los op je gezicht! Maak je geen zorgen want ze zijn getraind. Ze komen dus niet uit het bos! (owkee).

Naar verluidt is het een natuurlijke "Facelift". Het werd gebruikt door Franse en Japanse dames. Bloedzuigers reinigen het bloed, en verjongen de huid.

Bloedzuigers hebben verschillende helende stoffen in hun speekselklieren. Dit gaat samen met bepaalde hormonen en vetzuren van het wonderbaarlijke beestje, om voor een prachtige huid te zorgen!

De vampieren gezichtsbehandeling

Geprezen door onze eigen Kim Kardashian? De vampieren gezichtsbehandeling heeft de interesse gewekt van de media. Deze pijnlijke behandeling is behoorlijk effectief maar weerzinwekkend!

De behandeling wordt gedaan door drie buisjes bloed te nemen en dit in een machine te doen zodat het bloed zich scheidt in verschillende elementen. Dit rijke component wordt dan geïnjecteerd in het gezicht.

De voordelen? Het effect duurt 18 maanden. Het hoeft dus niet vaak, en het is een wondermiddel.

De nadelen? Ja misschien kan je wel zeggen dat het pijnlijk en gruwelijk is. Het is nog niet wetenschappelijk bewezen. En de huid wordt nogal bont en blauw van deze behandeling. Een beetje alsof je onder een bus bent gekomen.

Zaadcellen als gezichtsbehandeling

We kunnen de details van deze gezichtsbehandeling wel achterwege laten. Het is zeker een natuurlijk en biologisch middel. Goed dus voor degenen die houden van organische en natuurlijke middelen. Maar werkt het?

Het heet eigenlijk de "Spermine Facial". Dat klinkt een beetje als pepermunt, maar is het zeker niet! Het vermindert rimpels, geneest acne, en maakt de huid gladder en zachter. Eindelijk een doe-het-zelf oplossing tegen puistjes!

Zaadcellen zitten namelijk boordevol anti-oxidanten. Om het beter te zeggen: ze bieden 25 keer de cellulaire bescherming van Vitamine E. (zegt: The Globe and Mail).

Het klinkt een beetje raar om dit als gezichtsbehandeling te ondergaan, en is behoorlijk duur. Een behandeling met dit goedje kost al snel 250 dollar! En dan moet je nog beschaamd naar huis lopen!

De chocolade gezichtsbehandeling

Chocoladebehandeling

Fotocredit: Shutterstock

We moeten afsluiten met iets positiefs. Deze vreemde gezichtsbehandeling is helemaal logisch. Chocola heeft veel goede stoffen voor de huid. Je kan het dus niet alleen eten, maar ook op je gezicht smeren.

Het vermindert de tekens van huidveroudering, maakt de huid gladder en zachter. Bovendien krijg je door de geur een betere stemming. Het is dus ook goed tegen een winterdepressie. Helaas zijn de resultaten op huidgebied nog niet wetenschappelijk bewezen.

Het kan in ieder geval nooit kwaad om een beetje Nutella op je gezicht te smeren. Je voelt je beter, en je ruikt daarna heel lekker.

Dus wat vind jij van deze vreemde gezichtsbehandelingen?

4 reacties op “Enge gezichtsbehandelingen”
 1. 2 Lois Lorinde

  Ik ga binnenkort in een bad met visjes, hihi! En chocola is heeerlijk.

  beantwoorden3 apr 2013 11:59
 2. 1 oma

  Ha Safira,

  De huis behandeling met visjes is wel grappig. oma

  beantwoorden1 apr 2013 22:27
Reageer op “Enge gezichtsbehandelingen”