Hairextensions soorten

donderdag 13 sep 2012 / 6 / Beauty en Make-up Tips, Kapsels en Haarmode

Hairextensions soortenHairextensions soorten zijn er in allerlei verschillende te vinden omdat de wereld van de hairextensions zeker niet stil staat. Je kan het op allerlei manieren laten zetten en sommige soorten van hairextensions blijven langer zitten of zijn minder schadelijk dan de andere. Kies dus het goede soort extensions bij jouw haartype en bekijk wat voor soort hairextensions er allemaal zijn. De voor en nadelen van iedere soort extensions zijn hier te vinden. Makkelijk en overzichtelijk alle waarheden over haar extensions op een rij!

Microring extensions

Microring extensions

Microring extensions zijn speciaal voor degenen die zo weinig mogelijk beschadiging aan het eigen haar willen aanbrengen. Vandaar zijn microring extensions goed voor tijdens het laten groeien van het haar.

Ook voor degenen met weinig haar zijn microring extensions geschikt.

De nadelen zijn dat je sneller de uitgroei ziet en dat het bijgewerkt moet worden. Bij sommigen vallen microring extensions sneller uit. Ook kan het iets zichtbaarder zijn.

De voordelen zijn 100% herbruikbare extensions die je een stuk of drie keer volledig kan hergebruiken tot de extensions versleten zijn. Voor microring extensions heb je geen dure apparatuur nodig en daarom is het vaak goedkoper om te zetten.

I Tip extensions

I Tip extensions

Dit is een vrij nieuwe manier van het zetten van hairextensions: de I tip extensions. Het is een soort metalen ringetje wat dichtgeknepen wordt met een sterke tang. Ook zonder beschadiging aan het eigen haar.

De nadelen zijn dat ook dit zeer snel kan uitvallen. Bij het verkeerd zetten kan je de bovenkant, de zogenaamde keratine tip zien zitten tussen je eigen haar. De I tip is bij sommige mensen zeer irriterend voor de hoofdhuid.

De voordelen zijn dat I Tip extensions veel lichter zijn dan andere extensions. Dit maakt het ideaal voor degenen met fijn of weinig haar. Ook heb je er geen apparatuur voor nodig. Alleen een tang.

Wax extensions

Wax extensions

Wax extensions zetten

Dit is de oorspronkelijke manier om hairextensions te laten zetten. Duurzaam en pijnloos de wax extensions zitten heel goed vast en de resultaten zijn erg natuurlijk en mooi. Wax extensions zijn uitermate geschikt voor heel steil haar omdat de wax extensions platter gezet kunnen worden. Op de plaats waar de extensions zijn aangebracht, gaat het haar niet boller staan en dit zorgt voor een beter effect.

Ook zijn de wax extensions van de beste merken verkrijgbaar zoals Indian Gold en Greatlengths.

De nadelen zijn dat het iets schadelijker is voor het eigen haar. Veel kapsalons zullen zeggen van niet en dat met een goede haarverzorging van de extensions het helemaal niet schadelijk is. Toch komt er veel warmte aan te pas omdat de wax gesmolten moet worden op het eigen haar.

Een ander nadeel is dat deze manier van zetten iets gevaarlijker is omdat bij ondeskundig gezet de eigen haren extra kunnen beschadigen of zelfs uitvallen. Het is veel moeilijker te verwijderen, je moet weer terug naar het kapsalon. De extensions zijn vaak niet meer dan 1 keer herbruikbaar.

De voordelen zijn dat je er veel meer mee kan. Het resultaat is erg natuurlijk en mooi. Het valt minder snel uit. Met een speciale borstel kan je het haar zelfs bij de bovenkant goed doorborstelen waardoor irritatie van de hoofdhuid bijna niet optreedt. Het is kleiner, dus meerdere bondjes waardoor wassen ook makkelijker is en het langer mooi blijft. En wax extensions zijn verkrijgbaar in honderden merken waaronder de bekendste: Great Lengths en Indian Gold. Er is over ieder merk veel te lezen op internet waardoor het een bewuste keus kan zijn.

Clip in Extensions

Clip in Extensions

Het klinkt gemakkelijk en leuk om gewoon je eigen extensions in je haar te clippen met leuke kleurtjes of gewoon voor extra volume. Een hele haarverlenging is bijna niet mogelijk. Toch kan je er alle kanten mee op en is het erg leuk voor tijdens een feest.

De nadelen zijn dat een complete haarverlenging bijna niet mogelijk is op een natuurlijke manier. Balmain verkoopt wel een volledige haarverlenging, maar dan is alleen die van echt haar raadzaam en dan zit je vaak met kleurverschil. Het is best een werkje om iedere keer de extensions erin te zetten en je kan er niet alles mee. Een helm is bijvoorbeeld soms een probleem. Het ligt er natuurlijk aan of het om enkele plukken gaat of een hele haarverlenging.

Soms zie je het echt zitten bij heel steil haar of als er kleurverschil is of een verschillende haarstructuur.

De voordelen zijn de eindeloze variatie. Je kan er prachtige kapsels mee maken en het is altijd leuk en handig. Het is helemaal niet schadelijk voor haar en hoofdhuid en vaak minder duur in aanschaf.

Weft extensions

Weft extensions

Weft extensions

Deze hairextensions worden vastgeplakt, gevlochten, of met microrings vastgezet. Het is een volledige rij haren van de ene kant naar de andere. Een heel snelle manier om de extensions te plaatsen en meerdere malen herbruikbaar.

De nadelen zijn irritatie van de hoofdhuid. Het haar bevat namelijk een grote oppervlakte waar je moeilijk bij kan met borstelen en wassen. Bij “gewone” extensions kan je er met een speciale borstel tussendoor borstelen maar bij een weft is dit gewoon niet mogelijk waardoor bij onjuist gezet er schilfertjes en zelfs ontstekingen op de hoofdhuid kunnen ontstaan. Toch heeft de ene hier last van en de andere helemaal niet.

Een ander nadeel is dat je het vaak ziet zitten als het niet goed plat gezet is. Een bolling aan de bovenkant van het haar is een veel voorkomend probleem. Ook beschadiging van het eigen haar omdat een weft natuurlijk een heel gewicht is.

De voordelen zijn dat je de weft echt heel vaak kan hergebruiken. Het is makkelijk en snel en je krijgt veel meer haar voor je geld dan bij extensions. Een weft bevat vaak rond de 250 “gewone” extensions. Dit kost natuurlijk veel meer als je het gewoon moet aankopen.

Hairextensions tips

 • Internet is je grootste vriend! Bekijk alle soorten extensions en neem dan de beslissing welk merk je het liefste wil. Vaak kan je ook haren bestellen op internet en dan in een kapsalon of bij iemand die extensions zet erin laten zetten. Zo ben je zeker dat het desbetreffende merk echt is!
 • Pas op voor winkels die extensions onder valse namen verkopen.
 • Vraag in het kapsalon of bij degene die je extensions zet om even de verpakking te zien en bekijk of het echt dit merk is. Van tevoren kan je op internet uitzoeken hoe de extensions van het merk wat je wil meestal verpakt wordt.
 • Vraag op internet of bij je vrienden wat hun ervaring is bij een bepaalde plaats voor extensions te zetten voor je erheen gaat.
 • Laat extensions alleen zetten door iemand die er verstand van heeft omdat de gezondheid van je eigen haar op het spel staat.
6 reacties op “Hairextensions soorten”
 1. 5 Femke

  Hallo
  Ik denk dat ik allergisch reageer op de verticale band van de microrings..
  Heb heel veel spijt.. Aan mijn hoofdhuid komen bubbeltjes..
  Best uitnemen?

  beantwoorden5 dec 2014 21:39
 2. 4 daan

  Ik heb al jaren ext, mijneigen haar ziet er niet meer uit, is heel dun geworden, ook het uithalen is verschrikkelijk…hoe doen jullie dat, wij doen het met soort remover en tangetje om het bondje stuk te knijpen, daarna knoop eruit kammen…vervelend klusje. Gr

  beantwoorden10 jul 2014 08:28
 3. 3 dollie

  Ey,
  Heb ooit eens extensions met keratine laten zetten .
  Ik heb dus ongeveer 150 haarstukjes.
  Kan je deze herbruiken ? Kzn je hiervan wave , om in te vlechten , laten maken ? Zoja , weet u ook waar en prijs?

  Dankjewel

  Dollie

  beantwoorden16 jan 2014 22:42
 4. 2 Annet Baauw

  Hallo, verkopen jullie die micro ringetjes ook los??? Zo ja in de kleur Blond of camel???
  Annet

  beantwoorden15 apr 2013 13:34
 5. 1 Lisa

  Beste Kapster,

  ik heb een vraag over extensions, ik heb kale plekken in mijn hoofdhuid en die zijn echt heel erg zichtbaar, en dus wou ik vragen of u een oplossing heeft voor mij, iets met extensions of wat dan ook, als je de kale plekken maar niet blijft zien en/of geneest.
  Ik hoop snel antwoord te krijgen,

  met de vriendelijke groeten,
  Lisa

  beantwoorden26 feb 2013 17:59
  • Beste,
   U moet eerst de oorzaak van de kaalheid gaan achterhalen. http://www.firanet.nl/beauty-tips/haaruitval-bij-vrouwen/
   Een bezoekje bij de dokter, of bij een dermatoloog.
   Daarna om het te verbergen dus. Er bestaan speciale haarstukjes hiervoor. Dus geen extensions, want die zijn een verlenging van het haar.
   Extensions worden bevestigd aan het eigen haar, en het resultaat is dan minder mooi. Er bestaan achter bedrijven, kappers en personen die zich hebben gespecialiseerd om haarstukjes te ontwerpen die goed passen en eigenlijk naadloos aansluiten.
   Bekijk ook zeker of een haarstuk of haarwerk vergoed kan worden.
   Dit is een dure oplossing:
   http://www.haaruitval.nl/index.html
   En dit een goedkope:
   http://www.caramello.nl/Haarstukken-c-256.html
   Succes ermee en laat zeker weten als u een oplossing heeft gevonden.
   Met vriendelijke groet
   Safira

   beantwoorden26 feb 2013 23:37
Reageer op “Hairextensions soorten”