Felle Oogschaduw

zondag 22 apr 2012 / 0 / Beauty en Make-up Tips

Felle OogschaduwFelle oogschaduw wordt vooral gebruikt in films maar doet menig hart sneller kloppen door de prachtige make-up effecten. Felle oogschaduw foto’s zijn de ideale manier om inspiratie op te doen. Bekijk de prachtige foto’s van creatieve make-up effecten en lees hoe je felle oogschaduw aanbrengt met de handige tips!

Felle Oogschaduw rozeFelle Oogschaduw mooi

Shutterstock

Welke felle kleuren oogschaduw voor mijn ogen?

Bruine ogen:

Violet, paars en roze is erg mooi bij bruine ogen. Kies voor lichtere kleuren en breng mascara aan voor een mooi geheel!

Groene ogen:

Diep violet, paars en gouden kleuren. Kies een donkerbruine mascara. Zwart kan een beetje overdreven worden.

Blauwe ogen

Roze kleuren,perzik kleur en felblauwe kleuren.Zilver of brons mag ook bij blauwe ogen.

Grijze ogen:

Paars en groene tinten staan erg mooi. Bij grijze ogen mag de oogschaduw best donker zijn. Diepe kleuren zijn altijd goed bij grijze ogen.

Oogschaduw in felle kleuren aanbrengen

Primer of lichte oogschaduw

De lichte kleur wordt meestal gebruikt van het gehele ooglid tot aan de wenkbrauw. Dit is de basiskleur, het helpt tegen uitlopen en fixeert de andere kleur oogschaduw.

Felle basiskleur in je oogschaduw palet

Daarna wordt er een andere kleur op het bewegende ooglid gezet.

Accentkleur 2 of 3 kleuren oogschaduw

Na goed mengen kan er een derde kleur oogschaduw worden gebruikt. Een donkere kleur om schaduw en diepte te creëren. Gebruik de donkere kleur op de buitenooghoek in de vouw van het oog. Meng dit goed met de lichtere kleur maar behoud de andere kleur. Zet de donkere kleur ook bij de wimperlijn om de ogen te accentueren. Meng de kleuren altijd heel goed op het oog om vlekken te voorkomen.

Speciale oogschaduw kleuren

De felle kleurtjes zijn meestal niet te vinden tussen de “gewone oogschaduw”. De pigmentstoffen zijn namelijk hetgeen wat de oogschaduw van goede kwaliteit zo duur maakt. Toch kan je ook gewoon geluk hebben en Essence van “Het Kruidvat” heeft bijvoorbeeld tijdens de zomer vaak felle kleurtjes. De Essence “Crazy About Color” is bijvoorbeeld erg goed!

Felle Oogschaduw roze blauwFelle Oogschaduw roze groen

Shutterstock

Felle Oogschaduw roze zwartFelle Oogschaduw roze paars

Shutterstock

Soorten oogschaduw

Poeder oogschaduw kan zowel nat als droog gebruikt worden.

Crème oogschaduw zorgt voor een nieuwe glamourlook maar Crème oogschaduw loopt snel uit of trekt in de plooitjes van de ogen.

Dit is te voorkomen door een huidkleurige oogschaduw, primer of concealer onder de oogschaduw aan te brengen en er zo voor te zorgen dat de oogschaduw langer mooi blijft.

Felle oogschaduw blauwFelle oogschaduw bloemen

Shutterstock

Oogschaduw mode trends

De felle kleuren oogschaduw is momenteel heel trendy en dit gaat tot extremen zoals er onlangs in de ELLE stond dat oranje oogschaduw nu de nieuwste hype is!

Paarse, blauwe en roze kleuren zijn erg vaak te zien op de modeshows en de felblauwe oogschaduw is natuurlijk erg mooi om terug te zien.

Mooie oogschaduw met felle kleuren

Om geen genoeg van te krijgen. Om naar make-up foto’s van creatieve, speciale oogschaduw te kijken. Natuurlijk kan je geen veren op je wimpers plakken voordat je gaat werken, maar de oogschaduw foto’s zijn op zijn  minst inspirerend.

Felle oogschaduw paarsFelle oogschaduw roze

Shutterstock

Wat is jouw favoriete kleur oogschaduw?

Reageer op “Felle Oogschaduw”