Foundation primer

maandag 18 feb 2013 / 0 / Beauty en Make-up Tips

FoundationprimerEen primer zorgt ervoor dat je make-up veel langer blijft zitten. Het is ook onmisbaar onder een camouflageproduct omdat het voorkomt dat het er korrelig en onnatuurlijk uit gaat zien. Zeker bij een vette huid zorgt een primer ervoor dat de huid niet gaat glimmen en dat het vet van de huid de foundation niet opneemt. Door een primer te gebruiken, blijft je foundation tot twee keer langer zitten.

Foundationprimer

Tips om voor een goede primer

Een goede primer vinden is kinderspel omdat het een steeds populairder product is geworden. Denk aan primers van Gosh, Clarins, Estee Lauder en nog veel meer.
Primer is geen creme en moet dus altijd na een reiniging en een dagcreme gebruikt worden. Als je merkt hoe effectief het is, dan kan je niet meer zonder.

De voordelen van een foundation primer

Het meest belangrijke voordeel is het feit dat foundation gewoon veel langer blijft zitten. Zelfs in extreme omstandigheden zoals heet of vochtig weer. Een foundation primer voorkomt vlekken.
Zonder primer gaat de huid pigment en talk opnemen van je foundation. Dit zorgt voor vlekken en is minder goed voor de huid. Een primer werkt dus in twee richtingen en beschermt de huid ook.
De meeste primers bevatten ook een zonnebeschermer en verzorgende ingredienten. Zeker bij een onzuivere huid zorgt een primer ervoor dat de puistjes niet verergeren.

Primer en foundation: de perfecte mix
Primer kan van tevoren aangebracht worden maar mag ook zeker vermengd worden met de foundation voor een vlekkeloos resultaat.

De beste merken van een foundation primer

Clarins, Sephora, Catrice, Elf, Manhattan, Hema, Etos. Iedere huid is anders en proberen is een mogelijkheid. Dit zijn de merken met de beste reviews.
Er zijn veel extra mogelijkheden zoals primers met een extra camouflage, matterende primers, shimmer producten of mineralen primers.

Reageer op “Foundation primer”