Gladde benen zonder stoppels

donderdag 21 feb 2013 / 2 / Beauty en Make-up Tips

Gladde benen zonder stoppelsGladde benen voor de zomer is haalbaar en makkelijk. Dit zijn de beste tips om je benen te scheren, waxen of eplileren. Vergeet al die vervelende stoppels en bultjes op je benen en krijg voortaan, een glad resultaat. Voorkom die ingegroeide haren. Mooie benen zijn makkelijk te verkrijgen door de juiste tips toe te passen. Gladde benen zonder stoppels zorgen voor een prachtige zomer. Het is bovendien erg goed voor je zelfvertrouwen! Dit is alles wat je moet weten.

Gladde benen voor de zomer

Fotocredit: Rijio DevaintArt

Scrubben

Scrubben is belangrijk voordat je begint met het ontharen van de benen. Doe het niet teveel, eenmaal per week en voor het ontharen. Teveel scrubben kan leiden tot meer irritatie. De benen doe je met een goede bodyscrub, zeezout, of een grove spons.

Tips voor het scheren van de benen

Scheren zorgt er NIET voor dat de haren zich vermeerderen. Hier zijn verschillende onderzoeken naar geweest.

Voordat je begint met scheren, is het aangeraden om de benen ongeveer drie minuten nat te maken.
Vergeet de lotion of vochtinbrengende creme VOOR het scheren. Het verstopt de poriën en voorkomt dat het scheermes tot bij de basis van de haartjes kan komen.
Drievoudige scheermesjes zijn voor gladde benen de beste keuze. Kies een scheermesje van een goede kwaliteit.
Gebruik na het scheren geen spons meer. Dit beschadigd de huid. Gebruik liever een vochtinbrengende crème. Een bruin zonder zon moet ook nog even wachten, anders krijg je pukkels.

Waxen

Waxen is een goed, omdat de benen langer glad blijven. Het waxen doe je altijd na een goede douchebeurt. De benen moeten vetvrij en schoon zijn. Er zijn verschillende wax producten te koop. Een koude wax voor een snel resultaat, een warme wax voor grondige ontharing van de benen.
Breng de wax strip aan van onder naar boven. Wrijf met de haargroei mee en wacht een tijdje totdat de wax zeker afgekoeld is. Trek het daarna los tegen de haargroei richting in.

Epileren

Epileren van de benen is in het begin zeer pijnlijk. Gebruik een goede 'epilady' om de pijn te verminderen. De eerste keer is het ergste, daarna raakt de huid eraan gewend en als je het bijhoudt, dan heb je altijd gladde benen. Het enige nadeel is dat bij het epileren de kleine haartjes vaak niet meegaan. Dit zie je niet, maar is wel voelbaar. Je kan het daarna nog even scheren. Epileren is een van de beste methodes. De haartjes komen heel langzaam terug, en het is heel handig om te doen.

Ingroeiende haren verwijderen van de benen

 • Scrub de benen eenmaal per week om ingegroeide haartjes te verminderen.
 • Gebruik een scrub-handschoen om de ingroeiende haren vanuit verschillende richtingen te scrubben.
 • Gebruik natuurlijke middelen tegen ingegroeide haartjes. Olijfolie en zout, tea tree olie aanbrengen, pepermuntolie. Breng het direct aan op het haartje, en doe dit tenminste twee keer per dag.
 • Ingroeide haartjes kunnen behandeld worden als een puistje. Middelen zoals Benzoyl Peroxide, of Clerasiel, zijn een goede manier om het te verminderen. Een beetje tandpasta aanbrengen op de plekjes ook.
 • Breng een warm doekje aan op ingegroeide haartjes. Een washandje kan verwarmd worden in de magnetron voor een extra warm resultaat. Laat het op de huid liggen tot het is afgekoeld. Scrub erna om de haartjes los te krijgen.
 • De laatste methode is een spitse pincet te gebruiken of een naald om het haartje los te krijgen. Doe dit altijd na het grondig los te weken met warm water en ga nooit 'graven' in de huid! Dit veroorzaakt een gaatje en hier zal voortaan iedere keer een ingroeiend haartje ontstaan. Trek het haartje voorzichtig los met een spits voorwerp en trek het eruit met een goede pincet.

Tips tegen stoppels op benen en bikinilijn

Sowieso heb je met scheren altijd wel wat stoppels. Door te epileren, waxen of laseren zal dit veel minder zijn.

Een beter scheermesje zal minder stoppels veroorzaken. Ook door het regelmatig bij te houden worden stoppels minder irriterend voor de huid. Een betere scheergel zorgt ervoor dat er minder stoppels verschijnen.

Tips tegen bultjes na het ontharen

De bultjes trekken vanzelf weg maar kunnen verminderd worden door een beetje talkpoeder aan te brengen. Na een half-uurtje nog goed hydrateren met een crème voorkomt verdere irritatie.

2 reacties op “Gladde benen zonder stoppels”
 1. 2 Youssra

  @Sandra
  Hey Sandra! Ikzelf heb heel veel last ingegroeide haartjes op mijn benen en buik. Zou het lang duren om alle ingegroeide haartjes weg te krijgen met dat middeltje? En waar kan ik het kopen??

  beantwoorden4 mei 2014 11:33
 2. 1 Sandra

  PFB Vanish werkt perfect tegen ingegroeide haartjes. Ik gebruik het sinds een een jaar ongeveer en heb er geen last meer van gehad.

  beantwoorden25 feb 2013 10:39
Reageer op “Gladde benen zonder stoppels”