Gladde benen voor de zomer

zondag 7 apr 2013 / 2 / Beauty en Make-up Tips

Gladde benen voor de zomerOf je nu kiest voor scheren, waxen of epileren. Gladde benen, dat willen we allemaal. Dit zijn de beste tips om ingroeiende haartjes te voorkomen.  Rode bultjes en ingroeiende haren op de benen kan je voorkomen door rekening te houden met de voorbereiding, de ontharing, en wat je daarna doet.Bereid je dus voor op de zomer, en krijg alvast prachtige benen. Gladde benen, bevatten ook geen schilfertjes en droge huidcellen. Verzorg je benen dus regelmatig.

Gladde benen voor de zomer

Ingroeiende haartjes voorkomen

Niets is zo vervelend, als ingroeiende haartjes. Het kan behoorlijk pijnlijk en irritant zijn. Dit kan je voorkomen door altijd met de haargroeirichting mee te ontharen. Ook het scrubben en dode huidcellen verwijderen voor het ontharen van de benen is een vereiste.

Gladde benen zijn lekker zacht

Een bodybutter, bodylotion, olijfolie of babyolie dagelijks aanbrengen. Dit is een belangrijke stap om gladde en zachte benen te krijgen voor de zomer begint!

Scrubben voor gladde benen

Voordat je begint te scheren of waxen, is scrubben altijd het eerste. Dit helpt om de haartjes een beetje omhoog te krijgen. Hierdoor krijg je een gladder en langduriger resultaat. De benen worden gladder en zachter na de ontharing.
Scrubben kan je doen met een zogenaamde Loofah handschoen, met een ruwere spons, of met een bodyscrub. Doe het ook weer niet te hard, want dan krijg je irritatie en losse huidschilfers.

De huid goed voorbereiden

Zorg ervoor dat de huid tenminste drie minuten nat is geweest voor het ontharen. Warm water is beter omdat de haartjes dan iets makkelijker te verwijderen zijn. Je benen ontharen onder de douche is dus een goede optie. Gebruik anders een washandje om de huid eerst te bevochtigen.

Rode bultjes voorkomen

Een goede scheergel is het halve werk. Ook moet de huid verzorgt worden na het verwijderen van de haren.
Gebruik na het ontharen een babyolie, of een huid lotion die een klein beetje alcohol bevat. Dit kan op de benen zeker geen kwaad, en voorkomt rode bultjes.

Na het ontharen

Hetgeen dat je doet na het ontharen van de benen is net zo belangrijk. Zo is scrubben of hard wrijven op de huid NA het ontharen ook niet goed. Je krijgt een grote kans op roodheid en irritatie van de huid.

Breng een zachte creme aan, of een huidolie.

Je kleding en je benen

Gladde benen krijg je door na het ontharen geen strakke kleding te dragen. Dit verhoogt namelijk de kans op ingroeiende haren. Dit is een vervelend en lelijk probleem.

Optisch gladdere benen krijgen

Er bestaan bodylotions, die licht weerkaatsende pigmenten hebben. Dit zorgt voor een mooie glans van je benen. De benen lijken dan een stuk gladder en zachter.

Bruine benen lijken ook een stuk gladder. Gebruik bijvoorbeeld een zelfbruinende bodylotion of een bruin zonder zon.

Strakke benen krijgen

Hoe krijg je op een snelle manier heel strakke benen? Simpel! Doe onder andere dagelijks spieroefeningen zoals fietsen, traplopen en hardlopen.

Ook helpt het enorm om in een bad met koud water en Epsom zout (magnesium sulfaat, oftewel bitterzout), te gaan liggen. Gebruik 800 gram per bad. Heidi Klum is een grote fan van deze methode. Ze doet dit om zich voor te bereiden op belangrijke events.

Temperatuurwisselingen zorgen ervoor dat de huid samentrekt en gladder gaat worden. Dit kan je onder andere doen door naar een sauna te gaan. Spoel je benen daarna af met koud water. Dit wondermiddel zorgt er ook voor dat je benen minder vocht vasthouden.

2 reacties op “Gladde benen voor de zomer”
 1. 2 Robin

  De gouden tip: PFB Vanish! Bultjes en ingegroeide haartjes verdwijnen als sneeuw voor de zon.

  beantwoorden8 apr 2013 15:12
 2. 1 oma

  Ha Safira,

  Door verkeerd ontharen kun je idd. ontstekingen krijgen, vraag maar aan een sporter die veel gemasseerd wordt. oma

  beantwoorden7 apr 2013 23:27
Reageer op “Gladde benen voor de zomer”