Glimmende huid tips

woensdag 9 mei 2012 / 2 / Beauty en Make-up Tips

Glimmende huid tips Een glimmende huid is heel erg vervelend, het zelfvertrouwen lijdt er vaak onder omdat het er gewoon niet mooi uit ziet om een glimmende huid te hebben. Poeder en foundation kunnen wel tijdelijk helpen tegen een glimmende huid maar de oorzaak moet aangepakt worden. Het gaat namelijk over een overmatige talgproductie. Dit kan door puistjes en acne ontstaan of door een irritatie van de huid.

De symptomen van een glimmende huid

glimmende huidEen glimmend gezicht is erg lelijk op foto’s en een domper voor je zelfvertrouwen. Het lijkt net alsof je gezweet hebt terwijl dit niet zo is. Foundation helpt voor enkele uurtjes tot je in de spiegel kijkt en de foundation ziet wegdrijven. Een vette, glimmende huid is een groot probleem.

Crestock

Oplossingen tegen een glimmend gezicht

 • Mijn persoonlijke favoriet is de “Normaderm Vichy”, dit product toverde mijn huid van glimmend naar mat zonder moeite vanaf de eerste keer! In de zomer is de kans op een glimmende huid groter en koop ik altijd een flesje. Dit helpt dan enkele maanden!
 • Iedere huid reageert anders op verschillende producten dus is het even testen totdat je een persoonlijke favoriet zal vinden maar een glimmende huid is zeker iets wat op te lossen is.
 • Zorg ook voor een goede reiniging van de huid met een zeer zachte reiniger. De huidreiniger van Clarins is bijvoorbeeld erg goed maar er zijn nog meer merken. Probeer er verschillende uit. In het begin kan de huid nog vetter worden omdat de poriën open gaan staan. Geef het product een maandje de kans om te werken.
 • Vet eten en een glimmende huid. De meningen zijn verdeeld maar logisch gezien komt een vette huid vaker voor als je extreem vette dingen zoals veel friet en chips eet.
 • Make-up producten kunnen een heel verschil maken bij een glimmend gezicht. De klassieke methode is een gezichtspoeder. Dit helpt natuurlijk maar het is geen blijvende oplossing en moet af en toe bijgewerkt worden. De “Dream Matte Mousse” is een goede foundation bij een glimmende huid. Van make-up producten krijg je geen puistjes als je het goed verwijderd voor het slapengaan.
 • In tegenstelling tot wat veel mensen denken is een goede crème wel heel belangrijk tegen een glimmend voorhoofd. Door te weinig hydratatie van de huid kan er namelijk nog meer irritatie komen als gevolg dat de huid nog meer talg gaat produceren. Dan is het hek van de dam!
 • Blotting paper tegen een glimmende huid is erg fijn. Van Essence is er Blotting paper te krijgen wat handig in de tas past in reisformaat! Altijd fijn om even je glimmend gezicht bij te werken. Natuurlijk is dit wel gevolgbestrijding en niet d3e oorzaak. Dus probeer verschillende crèmes en reinigingsproducten uit totdat de glimmende huid onder controle is!

Een glimmend voorhoofd

Vaak beginnen mensen dit verwoed te reinigen met sterke producten zoals “Clerasiel”, hoewel dit bij sommigen wel kan helpen, zorgt het vaak voor nog meer talgproductie!

De voordelen van een vette huid

Natuurlijk heeft een vette huid veel nadelen en een glimmende T-Zone is er daar een van. Toch heeft een vette huid ook voordelen waaronder het fijne feit dat huidveroudering veel minder zal voorkomen bij een bette huid.

Ook is een glimmende huid iets waar je wat aan kan doen zoals speciale huidproducten, dit in tegenstelling tot andere huidproblemen.

2 reacties op “Glimmende huid tips”
 1. 1 Myy

  Heb je ook tips om glimmende huid te krijgenXX Myy

  beantwoorden18 jul 2012 12:57
Reageer op “Glimmende huid tips”