Permanent voor je haar, voorbeelden en tips

woensdag 17 jun 2009 / 198 / Beauty en Make-up Tips

Denk jij eraan om een permanent te nemen? Is je haar futloos en dun of wil je gewoon sexy krullen? Deze tips zorgen dat je permanent altijd slaagt en dat er geen ongelukken gebeuren. We verklaren wat voor haartype het best is voor een permanent en hoe je voorkomt naar huis te gaan met een permanent die je NIET WOU. Krullen in je haar zijn altijd sexy en het is momenteel erg in de mode. Met de jaren 80 trends komen de kapsels ook terug. Maar wel beter dan ooit!

ShutterstockCanstock

Shutterstock/ Canstock

Canstock\

Canstock

Shutterstock

Shutterstock

canstockSaint Algue

Canstock/ Saint Algue

Er bestaan permanenten tegen dun, slap haar,losse golven zijn mogelijk of je gaat voor papillotten permanent. Krullen in je haar zijn altijd sexy en het is momenteel erg in de mode.

Ze hebben de laatste seizoenen geprobeerd om krullen in de haarmode te doen wederkeren en warempel, met de jaren 80 trends komen de kapsels ook terug. Maar wel beter dan ooit!

Waarschuwingen voor je eraan begint

Het is zeker heel mooi om een permanent te hebben, we drukken je echter op het hart dat je beter een bewuste keuze moet nemen.

Natuurlijk moet je eerst beseffen dat een permanent voor een heel lange periode in je haar blijft zitten! Het is ook niet een kapsel om "even met de stijltang doorheen te gaan" wanneer je opnieuw steil haar wilt. Bij regen zullen je krullen weer tevoorschijn komen.

Zet alleen een permanent op gezond haar om horrorscenario’s te voorkomen.

Door de chemische behandeling zal er een stuk van je haar af moeten. Ook lijken je haar door de krullen een stuk korter. Houd hier rekening mee om teleurstellingen te voorkomen.

Na het permanenten kan je niet vrolijk een kleuring aanbrengen omdat de haren gewoon te beschadigd zijn.

Heb je alles gelezen en wil je nog steeds een permanent in je haar? Dan ben je er zeker klaar voor en is de kans op teleurstellingen nihiel. Toch zijn er dingen om op te letten.

Ga niet uit huis zonder je foto

Je hebt een foto nodig om aan je kapper te laten zien met de krul die je wilt. Kappers kunnen de krulvorm, het volume en de plaats van de krul precies bepalen en een foto zegt nou eenmaal meer dan duizend keer uitleggen.

Bereid je haar voor op de permanent.

Was het enkele dagen voor het permanenten niet en gebruik de dag ervoor een goed haarmasker.

Voor welk haar is permanent geschikt

Natuurlijk voor haar dat zo weinig mogelijk chemisch behandeld is. Ook is een permanent altijd beter en mooier op dik haar.

Hoe lang duurt een permanent?

Het hele proces duurt van een tot twee uur. Je kapper brengt een chemische oplossing aan die de zoutbruggen in het haar breekt. En daarna een neutraliser. Het ligt aan de haardikte en de ervaring van een kapper maar het meeste werk is met het indraaien.

Hoelang houdt een permanent

Gewoonlijk vanaf twee tot zes maanden.

198 reacties op “Permanent voor je haar, voorbeelden en tips”
 1. 166 Anja

  Ik heb al jaren permanent
  De vorige keer zakte het na een paar x wassen steeds meer uit
  Het is opnieuw gezet, maar nu zakt het weer uit
  Ik heb hier in al die jaren nooit eerder last van gehad
  Wat kan de oorzaak zijn ??
  Groetjes
  Anja

  beantwoorden23 jan 2015 11:06
 2. 165 Sandra

  Ik heb eerst de krul laten zetten zonder permanent vloeistof en toen gekeken hoe het stond en wat voor krul eruit kwAm

  beantwoorden10 okt 2014 20:32
 3. 164 anoniem

  hoi,
  hebbe jullie tips voor mijn haar ?
  ik ben 18 jaar bijna 19 en omdat het vrij blond dun haar heb
  oog ik voor andere vrij jong:)
  niet dat het mij uitmaakt maar tog ik denk dat krullen
  mij beter staan :)
  zou ik een permanentje nemen of nie:)

  beantwoorden1 aug 2014 13:50
 4. 163 lola

  Ik doe het al 21 twee tot drie maal per jaar,niets aan de hand!!

  beantwoorden26 mei 2014 17:03
 5. 162 lydia

  Heey ik ben 16
  Oke even over mijn haar mijn haar was vroeger tot me bil echt pluizige krullen en kleine krullen we’ll mooi maar toen is curly zetten brak mijn haar af bij me hoofdhuid en zijn mijn krullen hellemaal anders geworden mijn haar moest dus hellemaal opnieuwe groeien op zich is het best we’ll gegroeit de laaste 2 jaar. Maar nog steets niet op de lengte die ik had (droog net bob model nat net voorbij me schouder ) ik wil mijn haar het liefst op de lengte als hoe het nat is dus ik doen een soort spul of permanent die minder sterk is voor mijn haar en het op die lengte houd de helledag door en het minder laat pluizen wik wil een beetje grotere krulle niet alte groot heeft iemand tips ?

  beantwoorden23 apr 2014 23:10
 6. 161 Anoniem

  Hallo, ik ben 12 jaar en zou heeel graag een permanent willen. Ik heb van mezelf 45 tot 50 centimeter haar. Het is nogal futloos en dun. Ik ben niet bang dat het mislukt ofz. Maar als ik mijn haar krul dan zakt het er supersnel weer uit. Zou dat ook kunnen gebeuren met permanent? Als het er niet snel uitzakt wil ik het heel graag laten doen. Groett Anoniem

  beantwoorden6 okt 2013 15:19
  • 161.1 Rachelle (op reactie van Anoniem ↑)

   Hallo anoniem!

   Zelf doe ik de opleiding voor kapster.
   Helaas moet ik je vertellen dat je min. 15 jaar moet zijn voor permanenten.

   Ja ja, zelfs voor je haar zit er een leeftijd aan gebonden.
   Dit van wegen hoe je haar nog groeit en het zich nog moet aan sterken.

   wacht nog maar even een paar jaartjes, weet wel dat het slecht is voor je haar en dat je het dan heel goed moet blijven verzorgen.

   mvg Rachelle.

   beantwoorden9 feb 2014 15:14
  • Haha, is dat zo, van die leeftijd? Ik heb net vandaag een afspraak gemaakt bij een kapsalon in de buurt, om een papilotten-permanent te laten zetten(Ik ben 12 jaar). Nu is mijn haar wel erg dik, en ik denk niet dat het snel beschadigd. Ook zei de kapster dat een papilotten permanent een stuk minder chemisch en schadelijk is, misschien iets voor “Anoniem”.

   beantwoorden30 mei 2014 18:21
 7. 160 kilo

  hey,
  ik ben best jong..
  maar ik wil heel graag mijn haar krullen.
  maar ik wil natuurlijk niet dat me haar gaat afbreken of dood gaat !
  ik wil echt heel graag andwoord op deze vraag:
  is permanent nou echt zo slecht voor je haar?

  beantwoorden11 jun 2013 15:36
  • Ik heb toen ik 16 was (nu ben ik 22) mijn haar twee keer achter elkaar gepermanent.
   En ik heb er nooit last van gehad dat het ging breken of doodging! Ik zit er zelfs aan te denken om het nog een keer te doen! En nee het is niet goed voor je haar. Maar een keertje permanenten kan echt geen kwaad als je het bij een goede kapper laat doen!

   beantwoorden26 jun 2013 19:49
 8. 159 Zena

  Heei ik heb meer dan 2 jaar geleden permanent gezet en mijn haar is van zich zelf al golvend en het groeid vet langzaam heb echt een klein stukje uit groei maar het lijkt gewoon natuurlijk dus pas op met langzaam groeiend haar xx

  beantwoorden8 jun 2013 13:31
 9. 158 e

  Hallo allemaal. Ik overweeg ook om een permanentje te nemen maar ik heb toch nog een paar vragen. Ik heb heel fijn haar en het is ook lang komt ongeveer tot mijn navel. Ik heb nog nooit geverft of wat dan ook en het is ook gezond. Omdat ik fijn haar heb ben ik bang dat mijn haar af zal breken als ik een permanent laat zetten. Kan dit wel? Dat je haar afbreekt of uitvalt? Ik heb ook nog geen keuze gemaakt over de krul. Ik wil absoluut geen poedel kapsel maar ook geen krullen die je niet ziet als je niks met je haar doet. Welke krullen kan ik dan het beste nemen? Wat ik zelf super mooi vind zijn van die marokkaanse/ arabische krullen maar ik ben bang dat als ik dat aan mijn kapper vraag ze mij een poedelkapsel geeft. Help?!

  beantwoorden30 mei 2013 21:24
  • Doe het niet. Ik had lang, gezond, fijn maar veel haar. Permanent laten zetten. Waarschijnlijk heeft de vloeistof er te lang in gezeten voor mijn haartype. Ik heb geen krullen en mijn haar breekt af waar ik bij sta. Echt om te janken (letterlijk). Het gaat minimaal 2 jaar kosten om weer dezelfde lengte gezond haar terug te krijgen.

   Ik sta nu zelfs op het punt om het maar af te knippen, omdat het zo’n zielig bosje is geworden. En ik ben notabene naar een goeie kapper geweest!

   beantwoorden31 mei 2013 11:28
 10. 157 lopez

  Ik wil ook een permanent krullen zetten, maar mijn haren zijn heel lang en zwart dik haar. Ik weet niet of het permanent me haar kapot gaag maken dan? Heb twijfels..

  beantwoorden22 mei 2013 10:19
 11. 156 claudia

  hoelang mag er tussen zitten dat je haar permanet ?

  beantwoorden2 mrt 2013 15:53
 12. 155 claudia

  hoe kan het dat al mijn krullen er uit zijn als ik geslapen heb of als ik er niks aan doe als ik onder de douch ben geweest. op moment dat ik me haar produkte gebruik zijn de krukken trug hoe kan dat ?

  beantwoorden25 feb 2013 14:21
  • De permanent pakt altijd anders, dat ligt aan het haartype, en aan de manier waarop het gezet is.
   Bij een grove krul, heb je dat altijd. Bij ‘normale’ krullen voor permanent, heb je het minder.
   Het kan ook dat de permanent iets minder stevig is gezet. Of dat hij gewoon aan het uitzakken is na een tijdje.

   beantwoorden25 feb 2013 21:03
 13. 154 esmeralda

  Hallo
  ik ben Esmeralda en ik ben 17 jaar ik heb besloten om ook permanent te zetten alleen weet niet zo goed welke kapper ik woom in rotterdam weet iemand een goede kapper in rotterdam waar je permanent kan zetten en hoe duur het is??
  groetjessss esmeralda

  beantwoorden23 feb 2013 15:49
 14. 153 Renske

  Hi,
  Ik ben 13 jaar en ik wil heel graag permanente krullen in m’n haar! Ik heb gehoord van een vriendin van me dat t heel mooi is maar ik wil niet van die krullen op de plaatjes maar meer krullen zoals Eleanor Calder of Vanessa Hudgens. Zou dat ook mogelijk zijn? En ik heb best dik haar maar ik ben super bang dat het uit zal vallen! En ik wil niet dat ik dan dun haar krijg. Is er een grote kans dat ik dat krijg? Ik zou graag antwoord willen op mijn vragen xx

  beantwoorden19 feb 2013 20:26
 15. 152 Dila

  Hey , nou ben weer bijna jarig 11feb en ik heb al krullen maar wil kleinere krulletjes die Myriam Fares heeft alleen ben bang dat het niet gaat lukken de ene zegt de ander zegt doe niet , en hoelang blijfd het haar zo zitten als het lukt ?

  beantwoorden2 feb 2013 15:26
 16. 151 Babette

  Hallo, ik heb vorige week permanent laten zetten en ik ben er erg blij mee!

  beantwoorden31 jan 2013 09:51
 17. 150 m

  heii
  ik heb voor de 3e keer permant laten zetten, stijl haar stond me niet ik heb namenlijk nogal een lang hoofd en dun haar. mijn permanent zit er goed in, eigenlijk een beetje te goed k probeer het altijd een beetje te stijlen met een stijltang en gebruik ook veel haarlak maar daar word het ongelooflijk droog en pluizig van hebben jullie nog tips?? xoxo

  beantwoorden30 jan 2013 19:19
 18. 149 Margot

  Heeeii, ik wil super graag permanent in mijn haar ! Dat is echt mijn grootste droom.. Maar mijn ouders zeggen dat ik het niet mag doen. Maar iedereen op school zegt dat dat veel mooier is. Ik ben nu 15, maar ik weet nou echt niet naar wie ik moet luisteren… Ouders / vrienden. … Als ik er ineens mee thuiskom, denk ik dat mijn ouders echt heel boos op mij zijn. Maar als ik het niet doe…. Wil ik het nog steeds even graag .. Wat moet ik nou doen ? :( :( :( :(

  beantwoorden27 jan 2013 18:05
 19. 148 Elisa

  Ik vind permanent heel mooi, maar mag je het op je 13e ook ? Mijn ouders zeggen van niet… Dat vind ik echt niet leuk…

  beantwoorden27 jan 2013 17:54
 20. 147 Elize

  Hallo,

  Ik ben aan het twijfelen over permanente krullen….
  Ik heb wel dik gezond haar, alleen maar 2 keer spoeling gehad
  en ook niet droog ofzo. Is er een grote kans dat je haar er lelijk/droog van word?
  Dat is namelijk echt hetgene wat me tegenhoud.
  Groetjes Elize

  beantwoorden27 dec 2012 15:54
Reageer op “Permanent voor je haar, voorbeelden en tips”