Haaruitval en cremespoeling

maandag 3 sep 2012 / 0 / Beauty en Make-up Tips

Haaruitval en cremespoelingIn bepaalde gevallen kan een haarmasker of een haar conditioner juist haaruitval veroorzaken bij vrouwen. Dit is vooral te wijten aan een bepaalde allergie of agressieve bestanddelen van de conditioner.

 

Amandelmelk

Dit is een bepaald bestanddeel in crèmespoeling die vaak terug te vinden is waar toch veel vrouwen en mannen allergisch op kunnen reageren. Door allergie kunnen haren ook massaal gaan uitvallen en door te stoppen met het gebruiken van een crèmespoeling kan in sommige gevallen het haarverlies bij vrouwen gaan stoppen.

Alle ingrediënten die eindigen met conen

Dit zijn de beruchte siliconen die ze toevoegen aan veel soorten crèmespoeling en haarmaskers die haaruitval kunnen veroorzaken of na verloop van tijd de kwaliteit van het haar sterk kunnen benadelen.

Welke crèmespoeling te gebruiken bij haaruitval

Het probleem is, dat de meeste producten tegen haaruitval bedoeld zijn voor mannen en hier is weinig crèmespoeling terug te vinden. In de apotheek zijn veel soorten producten tegen haaruitval terug te vinden maar in sommige gevallen is de shampoo ook te agressief en krijg je er kroeshaar van.

Een andere oplossing is om natuurlijke producten te gaan gebruiken zoals een natuurlijk haarmasker of een biologische twee in een shampoo. Dit is terug te vinden in de natuurwinkels.

Allergisch voor crèmespoeling

Onderschat nooit wat een allergie kan veroorzaken aan je haar. Het kan zorgen voor hoofdhuidproblemen, haarverlies, puistjes, huiduitslag en nog veel meer.

Proberen is weten

Gebruik eens een tijdje geen crèmespoeling en bekijk hoe het haar hierop reageert, als het haarverlies sterk verminderd of helemaal stopt, dan weet je het in ieder geval!

Natuurlijk is altijd beter

Het is veel beter om natuurlijke producten te gebruiken op je haar. Zelfs als het niet specifiek aan de cremespoeling ligt, kunnen kunstmatige ingredienten toch de kwaliteit van je haar nog verder doen verminderen.

Probeer eens zelf een haarmasker te maken.

Reageer op “Haaruitval en cremespoeling”