De complete handtas guide!

donderdag 1 nov 2012 / 1 / Beauty en Make-up Tips

De complete handtas guide!Haal het meest uit je handtas met de adviezen over waar je op kan letten. De juiste handtas bij jouw figuur, praktische tassen tips en nog veel meer. Kies je handtas bewust uit tijdens het shoppen en maak voortaan de juiste beslissingen. Handtassen moeten namelijk bewust gekozen worden zodat ze langer meegaan dan één seizoen of tot je erachter komt dat het nergens bij past!

Handtassen tips en trucs

Hoeveel voordeel je ook kan hebben van de juiste handtas, de verkeerde kan ervoor zorgen dat de aandacht naar je minder goede kanten gaat! Door een handtas te kiezen die niet bij je past kan je kleiner of dikker lijken dan je bent!
Het is dus super belangrijk om na te denken over je persoonlijke stijl en te zorgen voor een handtassen verzameling waar je alle kanten mee uit kan.
Kijk maar wat de belangrijkste punten zijn tijdens het kopen van een nieuwe handtas:

In welke handtas investeren?

Om zoveel mogelijk waar voor je geld te krijgen is het aan te raden om degelijke handtassen in een tijdloze stijl te kopen.
Klassieke, alledaagse handtassen die bij iedere outfit goed staan zijn nog altijd de beste keuze. De goede kleur keuze zorgt ervoor dat je de handtas kan gebruiken zonder dat je eerste over de kleur na moet denken. Veelzijdige kleuren zijn zwart, bruin, donkerbruin, donkerblauw en beige.

De essentiele handtassen

Belangrijkste handtassen

 • Een zwarte handtas voor je dagelijkse outfit dat beetje extra te geven.
 • Hobo-handtas is meestal een casual handtas met een doorgezakt uiterlijk. Voor de andere dagen en bij bijvoorbeeld cowboy laarsjes heel leuk.
 • De casual schoudertas voor de dagen dat je meer spullen meeneemt.
 • Een luxe laptoptas om je laptop veilig te vervoeren.
 • De neutrale enveloptas om uit te gaan
 • De mini schoudertas voor bijvoorbeeld een dagje uit.
 • Mooie avondtassen om naar een speciaal feestje te gaan.
 • En een reistas van een goede kwaliteit is altijd handig.

Voordat je een tas koopt:

Voordat je een handtas koopt, zijn er dingen om over na te denken:

 • Hoe degelijk is de tas? (Kijk of het echt leer is, of de bandjes niet te dun zijn, of de rits misschien snel verslijt.)
 • Hoevaak ga ik de tas gebruiken?
 • Hoe praktisch is de tas? (Denk aan je levensstijl, activiteiten en spullen die je altijd meeneemt.)
 • Past het bij mijn kleding?

Past de handtas bij jouw stijl

Een van de belangrijkste dingen is om een handtas te kiezen die bij de meeste stijlen van je kledingkast past.

sportieve handtasKies bijvoorbeeld een simpele handtas in een casual design als je sportief bent. Dure details zijn overbodig en de vorm mag vrij simpel zijn.

Boho tasVoor de boho stijl kies je beter een handtas die wat groter is in het suède bijvoorbeeld. Misschien zelfs een vintage tas om je uiterlijk compleet te maken.

Stijlvolle tasVoor de stijlvolle dames is een design tas in het zwart bijvoorbeeld een goede keus.
Belangrijkste is, dat je stilstaat bij de stijl van een handtas.

Je handtas en je lichaamsvorm

De vorm en lengte van je handtas kan veel veranderen aan het uiterlijk. Het kan ervoor zorgen dat je slanker of juist breder lijkt op bepaalde plaatsen. Dit zijn de meest voorkomende lichaamsvormen en welke handtas er goed bij staat:

Omgekeerde driehoek

Omgekeerde driehoek figuurBij bredere schouders en smallere heupen is een beetje extra volume ter hoogte van de heup altijd meegenomen!
Kies tassen die breedte en volume toevoegen ten hoogte van het onderlichaam. Lagere schoudertassen met leuke details bijvoorbeeld.

Brede heupen

Peervormig of zandloper figuurDegenen met bredere heupen zijn hoogstwaarschijnlijk peervormig of hebben een zandloper figuur. De aandachtspunten zijn hetzelfde.
Zoek een handtas die volume toevoegd aan het bovenlijf. Zoek dus een handtas die eindigd rond borsthoogte of iets lager.
Hobo tassen met een kortere band zijn bijvoorbeeld een goede keus. Langere schoudertassen kunnen ook maar moeten dan dun/klein zijn.

Rechte figuren

Recht figuurVoeg definitie toe aan het lichaam zonder te overdrijven. Kies voor volumeuze handtassen met leuke details zoals metallic accenten, franjes of extra volume.
Grote en grove handtassen staan extra goed bij dit type en het mag lekker stoer zijn. Bijvoorbeeld een stoere biker tas die eindigd bij de heupen.

Volle figuren

Volle figurenKies grotere handtassen of medium grote als je minder lang bent. Het liefs in een effen kleurtje en met vertikale details om de aandacht naar boven en beneden te trekken.
Vermijd te kleine handtassen omdat die je volle figuur accentueren. Bijvoorbeeld een grote, beige handtas in het leer.

Kleine dames

Kleine lichaamsvormVermijd gigantische handtassen omdat ze niet passen bij jouw maat. In het algemeen kiezen kleinere dames beter een tas met een verticaal design om groter te lijken. Ook een handtas met een langere band ziet er altijd beter uit. Ook verticale details of strepen op een tas is een goed tipje om op te letten.

Mix en Match van je handtas

De keuze van je handtas hangt er vanaf wat je ermee wilt bereiken. Moet het de blikvanger van de outfit zijn? Of juist een look helemaal compleet maken?
Een duimregel is dat kleding er altijd gebalanceerd moet uitzien. Dit betekend dat je niet teveel patronen en kleuren met elkaar moet gaan combineren. Houd de rest simpel als de handtas de aandacht trekt en andersom.

Stijlvol maar trendy

Stijlvolle tips handtas

Polyvore

Het kan nooit misgaan met een handtas die bij je schoenen en juwelen past.
Dit werkt goed voor iedere gelegenheid.

Statement tas
Studs tas

Polyvore

Draag een opvallende handtas met een simpele outfit. Zorg ervoor dat de handtas goed past bij je figuur.

Een gekleurde outfit en je handtas

Multicolor en je handtas

Polyvore

Kies bij een gekleurde outfit je handtas in één van de kleuren. Combineer het met simpele schoenen om er niet te gemaakt uit te zien. Je kan ook een neutraal gekleurde tas erbij dragen om de gekleurde kleding het aandachtpunt te laten blijven van je look.

1 reactie op “De complete handtas guide!”
 1. 1 martne

  Goedendag

  Ik heb een roze met zwarte jumpsuit gekocht.
  Zwarte schoenen.
  Graag wil ik weten welke kleur van handtas er bij past.

  Dank U

  beantwoorden1 mei 2014 11:24
Reageer op “De complete handtas guide!”