Kamille voor blond haar

maandag 29 okt 2012 / 0 / Beauty en Make-up Tips

Kamille voor blond haarWil je donker tot lichtblond haar een beetje lichter maken? Maak eens gebruik van de natuurlijke kracht van kamillebloesem. Het werd door de Romeinen al gebruikt om te blonderen en is absoluut niet schadelijk voor het haar. De gunstige bijeffecten zijn een prachtige glans in blond haar en het feit dat Kamille ontstekingsremmend werkt. De vette of gevoelige hoofdhuid is verleden tijd door het gebruik van kamille!

Kamille op je blonde haar

Fotocredit: Shutterstock

Het recept

  • Overgiet ongeveer acht theezakjes of vijf eetlepels gedroogde kamillebloesem met kokend water en laat het een tijdje trekken. Het moet veel sterker zijn dan “gewone thee”.
  • Gebruik die tijd om intussen je haar te wassen.
  • Gebruik deze keer geen crèmespoeling maar maak het haar zo droog mogelijk met een handdoek.
  • Nu kan je de theezakjes verwijderen of de thee met bloesem door een zeef gieten.
  • Giet de thee, als het intussen een aangename temperatuur heeft, over je haar en druk de overvloedige vloeistof uit. Ga meteen de zon in of gebruik een haardroger. De zon is natuurlijk beter voor een echt blonderend effect.
  • Voor een highlight-effect kunnen er nogmaals enkele strengen bevochtigd worden.

Verdere tips

Een mengsel van kamille en water kan je ook in een spray busje doen en dan af en toe gebruiken in de zomer voor een oplichtend effect.

Gebruik de methode hierboven ook om blonde haarkleuren een opfrisser te geven.

Gebruik de kamillespoeling in de eerste week 2-3 keer met steeds een dag pauze ertussen voor een maximaal effect. Daarna iedere 3-4 weken ter opfrissing.

Pas op dat het water niet te warm is van de spoeling omdat dit beschadiging aan het haar kan veroorzaken.

De kamilliebloesem is natuurlijk veel beter dan theezakjes.

Gebruik eens van tevoren een spoeling met een kwart azijn en drie kwart water om het haar volledig vrij te maken van stylingproducten enzovoort. Dit zorgt ervoor dat de kamille het haar beter kan blonderen!

Reageer op “Kamille voor blond haar”