Haar föhnen tips

dinsdag 2 dec 2008 / 5 / Beauty en Make-up Tips

Veel mooie kapsels worden geföhnd. Ik ga de beste haarföhntips met jullie doornemen. Het is namelijk geen toeval dat je haar altijd zo mooi zit als je net bij de kapper vandaan komt. Met een paar simpele tips is het heel gemakkelijk om te leren je eigen haar te föhnen. Het zal enkele keren oefenen zijn maar het is zeker de moeite waard.

De goede basis voor het föhnen

fohnen (2)Er zijn shampoos voor volume en speciaal voor als je haar glad wilt. Houd hier rekening mee. Was je haar altijd maximaal 1 maal per 2 dagen omdat het anders futloos wordt. Gebruik wel crèmespoeling maar nooit teveel. Zorg dat je haar ook nog helemaal nat is en niet halfdroog voor je het begint te föhnen. Droog je haar goed af om tijd te besparen met het föhnen.

Shutterstock

Steek je haar vast voor het föhnen

fohnenhaarOp de manier die hiernaast staat dus. Let altijd op de luchtstroom tijdens het föhnen, dat je het met de haren mee richt. Naar beneden dus zoals op het plaatje te zien is.

Shutterstock

Laat steeds maar een beetje haar los hangen beneden en iedere keer als dat stuk droog is, maak je weer een beetje los. En zo föhn je van beneden steeds verder naar boven in een U vorm.

fohnen (1)Gebruik een goede ronde borstel. Hoeveel te meer je met je borstel draait tijdens het föhnen, des te meer gaat het glanzen.

Shutterstock

 

Volume föhnen of juist niet

fohnen (3)Hoe te meer je je haar naar boven trekt tijdens het föhnen hoe meer volume je krijgt. Kijk vooral naar het pijltje op het plaatje. Voor ja haar stijl te föhnen trek je het dus meer plat naar beneden.

Shutterstock

 

Nu heb je een mooi kapsel geföhnd

De afwerking is bijna net zo belangrijk als het föhnen. Gebruik niet teveel producten maar ook zeker niet te weinig. Het ligt allemaal aan je haartype maar over het algemeen is een goede haarspray al een wondermiddel voor een föhnbeurt zo lang mogelijk te laten houden.

5 reacties op “Haar föhnen tips”
 1. 5 sandera

  goede tips!

  beantwoorden18 jan 2011 20:51
 2. 4 betje

  als het niet lukt om volume in je haren te krijgen met fohnen koop dan een paar klitteband rollers en draai die in het droge in.
  zet daar even de hete fohn op en laat het goed afkoelen kan evt. ook met de koude stand van de fohn. rollers eruit halen en daar is je volume.
  je kan dat de volgende dag gewoon nog een keer doen als je haar een beetje verslapen is

  beantwoorden15 okt 2009 21:05
 3. Blijven oefenen dan. Het zal niet van de eerste keer lukken. Misschien ook eens proberen met bepaalde producten zoals de shampo van sunsilk voor glad haar te krijgen. Succes :)

  beantwoorden24 feb 2009 17:09
 4. 2 Chloë

  Ik heb zeer volumieus haar en dat is niet altijd even prettig, hopelijk kom ik met deze tips een beetje verder!

  beantwoorden24 feb 2009 16:33
 5. 1 giely

  zelf erg dun haar pas gekleurd.
  soms fohnen met ronde borstel

  beantwoorden28 dec 2008 17:00
Reageer op “Haar föhnen tips”