Zo worden je borsten kleiner

dinsdag 22 mei 2012 / 36 / Beauty en Make-up Tips

Zo worden je borsten kleinerKleinere borsten krijgen begint een hot issue te worden. Te grote borsten brengen namelijk veel ongemak met zich mee en kunnen zelfs schadelijk zijn voor de gezondheid. Welke vrouw met grote borsten verlangt niet terug naar de tijd dat ze kon rennen zonder dat ze eerst twee sport bh’s moest aandoen?

Wat te doen tegen grote borsten

Als je gezegend bent met grote borsten is een operatie het laatste waar je aan moet denken. Er zijn namelijk veel mogelijkheden om grote borsten kleiner te maken op een natuurlijke manier!

1: Sporten en spieroefeningen voor kleinere borsten

Borsten zijn niets meer dan vetweefsel en daarom is beweging en sport een goede manier om de grote borsten kleiner te krijgen. Door af te vallen, gaat er vaak al een hele cap vanaf! Ook de beweging van een goede workout zal ervoor zorgen dat er vetverbranding plaatsvind. Hoe minder vetpercentage, hoe minder groot de borsten uiteindelijk zullen zijn.

Een goede levensstijl met sporten houdt in dat je minimaal 3 maanden intensief moet gaan sporten om een verschil te gaan zien.

2: Lingerie voor grote borsten

Er zijn heel goede minimizer Bra’s verkrijgbaar.

Pas een goede BH en zorg ervoor dat de maat zeker goed is! Laat je eventueel eens opmeten! Bij een te kleine maat moet je namelijk oppassen voor het Uniboob effect: dan lijkt het net alsof je 1 grote borst hebt. Ook een maatje te groot kan voor extra rugklachten zorgen en onvoldoende steun.

Een sportbeha dragen is een manier om grote borsten kleiner te laten lijken en ook intussen nog voldoende steun hebben. Rugklachten door te grote borsten kunnen met een sportbeha verholpen worden omdat de bandjes vaak gekruist zitten!

3: Kleding voor grote borsten

Draag als topje liever een donkere kleur dan bijvoorbeeld fel wit op een zwarte broek! Een beetje tactiek kan ervoor zorgen dat niet alle aandacht gevestigd gaat worden op de borsten en laat je borsten kleiner lijken.

Draag niet te losse kleding omdat dit juist het tegenovergestelde effect heeft. Dan lijkt alles veel groter dan het is!

Draag t shirtjes met een V hals! Dit trekt de aandacht naar beneden en leidt af van je borsten. Draag in geen geval te strakke coltruitjes of kleding die enorm spant.

Gebruik bijvoorbeeld eens een statement ketting: draag grote sieraden rond de hals om de aandacht af te leiden. Een perfecte manier!

4: De pil en grote borsten

Kies liever de pleisterpil, de nuvaring of een ander alternatief met zo weinig mogelijk hormonen dan een te zware pil. Dit kan er zelfs voor zorgen dat de borsten nog meer gaan groeien!

5: Grote borsten in de praktijk

Veel mannen houden enorm van grote borsten dus op dat gebied is het een voordeeltje of niet? Is het wel prettig als een man alleen naar je borsten kijkt en niet naar je gezicht?

Er zijn genoeg mensen jaloers op iemand met grote borsten maar als je het zelf eenmaal hebt, dan is het niet altijd gemakkelijk. Toch zijn er manieren om het makkelijker te maken voor jezelf.

Draag goede lingerie.

Leef gezond.

Duik niet meteen met een man in bed.

Stop niet teveel hormonen in je lijf.

Houd in de eerste plaats van jezelf!

Kleinere borsten krijgen is niet makkelijk maar met goede lingerie voorkom je hangborsten en door te sporten val je af en gaan je borsten vanzelf kleiner worden.

36 reacties op “Zo worden je borsten kleiner”
 1. hoi ik ben 13 en heb cup maat 70B ik doe aan top sport en het is soms echt heel irritant met sporten hoe kan ik ze kleiner laten worden???

  beantwoorden5 mrt 2014 20:29
  • Haai ik ben 14 en heb cup F ik vindt het erg vervelend want iedereen kijkt ernaar
   Ik probeer te sporten maar het gaat heel moeilijk
   Ik weeg 65 kilo hoeveel zou eraf moeten als ik ze klein krijg ?

   beantwoorden25 mei 2014 17:11
  • Heb ik ook… En tis echt vervelend.. Ik durf soms zelfs ni met vriendinnen gaan zwemmen Want iedereen heeft comentaar… :’(

   beantwoorden27 jul 2014 00:15
 2. 20 souhaila

  hey

  ik ben een meisje van 14 jaar en ik heb cup 75 a zou ik nu al een minimizer mogen dragen? help me

  beantwoorden12 aug 2013 10:54
 3. 19 gigi

  hoii ik heb maat 75C-D en ik ben 14 en een half ik ben 1.60 en weeg 56 kilo weet iemand of mijn borsten te groot zijn help!

  beantwoorden7 mei 2013 15:00
 4. 18 Cristal

  Hoi ik ben 15 en heb nu een volle cup C dat richting cup D gaat. Ik wil heel graag kleinere borsten. Ik had al problemen ermee aan het begin van de puberteit. Ik wilde toen absoluut geen borsten. Nu heb ik ze en ook nog
  eens abnormaal groot. Ik ben de enige. Met een grotere cupmaat uit mijn klas. De rest heeft allemaal cup A. Ik wil die van mij gewoon kleiner hebben. Ze zitten alleen maar in de weg. Soms heb ik gewoon de neiging om ze zelf weg te snijden. Ik wil gewoon kunnen bewegen zonder dat ze de hele tijd op en neer gaan. En een sportbh werkt niet voor mij. Ik zou kunnen afvallen maar ik ben gewoon gezond en heb nu een prima gewicht. Iemand nog tips? Ik ben nogal wanhopig…

  beantwoorden5 mei 2013 17:54
 5. 17 emily

  Ik ben 15 en ik heb 80D. Ik fiets iedere dag een half uur heen, en een half uur terug naar school. Daarnaast doe ik ook nog iederedag 30 push-ups, en wandel ik 5 km twee keer per week. Voor naar de fitniss te gaan of een andere sport te doen, heb ik geen geld. Ik drink ook veel water. Iemand nog meer (sport) tips waardoor ik kleinere borsten krijg?

  beantwoorden24 mrt 2013 16:47
  • Echt vetverbrandende oefeningen zoals Zumba, cardio, zwemmen.
   Door op hogere intensiteit te bewegen, val je nog meer af. Dit doe je door iedere keer een oefening zo snel mogelijk te doen, en dan eventjes rust.
   Ook het opbouwen van spieren, heeft een goed effect. Dit kan door op te drukken, of gewichten te gebruiken en verschillende oefeningen te doen.
   Probeer intussen op je voeding te letten. Eet zeker niet te weinig! Maar ook niet teveel!

   beantwoorden25 mrt 2013 09:48
  • JA GA MEER SPORTEN IK WANDEL 15KM PER 2 dagen sorry van dat

   beantwoorden18 apr 2013 18:53
 6. 16 man

  En nog iets anders :

  In die enkele gevallen waabij uw gezondheid er ECHT onder lijdt , dan zult u zich natuurlijk tot de arts moeten begeven.

  Problemen met sporten ? ,…zijn dit wel echt problemen ?
  Kan iemand met een lengte van 1m20 een super-ster in een basket-ball team gaan worden ? , …of moet deze persoon zich op iets anders gaan toeleggen , waarbij z’n geringere lengte minder problemen gaat opleveren .
  Deze vraag kun je ook voorleggen aan iemand die “hardlopen” een prachtsport vindt, maar gezegend is met een zware buste.
  Is ‘t in dit letzte geval dan niet een pietsie beter om naar een andere tak van sport uit te kijken ?
  ( Wat is er nuchter bekeken , nou allemaal ECHT belangrijk in je leven ? )

  En nog dit voor jonge vrouwen ( meisjes ) :

  Als alles nu nog niet jouw gewilde formaat heeft ,….wacht dan maar geduldig af tot je wat ouder wordt .
  Ik ken dames die in hun jeugd een A-cuppie hadden , maar nu op middelbare leeftijd
  met een (prachtig) “balkon” in de rondte lopen . :-)

  …óók dat kan allemaal .

  beantwoorden14 mrt 2013 11:40
 7. 15 man

  Kijk eens goed wat hier voor reacties komen ( bijv. van “Nahida” ) .
  Deze opmerkingen kunnen heel makkelijk voor een verkeerd zelfbeeld van sommige dames zorgen , wanneer men al een beetje wat minder zelf-verzekerd is.
  Er bestaat namelijk WEL degelijk “tiet-nijd” tussen vrouwen onderling , waardoor de meeste dames ronduit vervelende opmerkingen van de eigen sexe naar hun hoofd geslingerd krijgen !!
  Dat begint al in hun jeugd door jaloerse vriendinnen , of in kleedkamers tijdens gym-lessen of sport-clubs.
  Maak u nooit zorgen over te groot of over te klein , ….geloof me , …binnen onze motorclub (MC) , …wordt er soms wel eens zgn “mannenpraat” geventileerd , ( na een paar biertjes bijv ), …hier komt dan over-duidelijk naar voren dat bij mannen de voorkeur wbt grote/kleine boezem precies even veel is .
  Ik hou erg van grote exemplaren ,..en ben heel blij met m’n vriendin met d’r G-kuppie ,
  en in wezen kunnen ze me zelfs NOOIT te groot wezen ( heb ooit een relatie met een dame met een J-cuppie gehad ).
  Een ander groot deel ( de helft ongeveer ) voelt zich weer aangetrokken tot vrouwen met een kleinere boezem ( A- of B cup ) .
  Laat u zich a.u.b. niet daas lullen door “zgn” vriendinnen ,….want vrouwen kunnen behoorlijk jaloers en gemeen naar elkaar zijn .
  Zorg ook , dat u een relatie aan gaat ( als dat aan de orde is ) met een man die u waardeert zoals u bent ! , ….dat is heel erg fijn voor u ,…..en heel erg fijn voor die man .
  Zo simpel werkt het in het echte leven !

  ( P.S: Kies ook niet zo snel voor implantaten ,…( tenzij je een behoorlijk laag vet over je botten hebt zitten wat het eindresultaat na implantatie mooier maakt ) , ziet ‘t er doorgaans niet uit .
  Je ziet die dingen namelijk altijd zitten , doordat het onnatuurlijk oogt en de randen zich aftekenen als je een mager persoon bent .
  Bovendien moet je er om de 10 jaar weer mee in de revisie bij de plastische chirurg. )

  Ik hoop hiermee dat alle neerslachtige dames hier een gezond goed zelfbeeld gaan krijgen , want u bent namelijk allemaal even mooi , knap ,speciaal en aantrekkelijk voor de JUISTE man .

  beantwoorden14 mrt 2013 11:11
 8. 14 Sofie

  http://www.freyalingerie.com/lingerie.aspx

  Dit heeft mijn leven veranderd! Ik ben een meisje van 20 die heel lang problemen heeft gehad met mijn cupmaat. Ik moest altijd lelijke bh dragen, en vond nooit de juiste. Freya bh en bikini`s laten je echt vrouwelijk, jong en sexy voelen!
  Ik ben zelf nu super trots op mijn cupmaat, mijn lichaam is nu volgroeid en alles lijkt in verhouding. Hopelijk hebben jullie iets aan mijn tip want die bh `s is er echt voor elke cupmaat en dit merk weet heus wel waar ze mee bezig zijn, echt bh`s voor een maatje meer.

  groetjes Sofie

  beantwoorden14 mrt 2013 05:04
 9. 13 man

  Poging tot geruststelling van alle dames :
  In mijn omvangrijke vriendenkring gaat de verdeling wbt voorkeuren voor grote- of kleine boezem precies “fifty-fifty” op !!!
  Het werkt bij kerels dus heel simpel :
  De één houdt van “meloenen” en de ander van “citroenen” .
  Op deze manier bekeken zijn alle vrouwen dus even mooi ongeacht hun cup-maat.
  Belangrijk is dus ook om een partner te hebben/vinden waar die specifieke voorkeur een “match” is/oplevert.
  Bij dating/uitgaan mbt het vinden van een partner is het dus volstrekt af te raden om verstoppertje – of foppertje te gaan spelen met minimizers of opvul-BH’s . etc.
  Laat de “fop-BH’s” dus lekker in de winkel hangen , want de waarheid komt later op de avond altijd aan het licht , en als deze niet strookt met de voorkeur van de andere sexe , dan heb je een probleem gecreëerd .
  Wees dus gewoon tevreden met hetgeen je hebt meegekregen , en zeur niet over onbelangrijke dingen als “afdwalende mannen-blikken tijdens een gesprekje” , maar vat dit op als een onschuldig complimentje.
  Zorg er ook voor dat u zich bij een goede lingerie-zaak laat adviseren/helpen.
  Sinds ik een vriendin heb die in een (landelijk zeer bekende) lingerie-zaak werkt , kan ik tegenwoordig zelfs al op afstand zien dat er veel vrouwen een verkeerde/niet goed zittende / verkeerde maat BH dragen .

  beantwoorden20 feb 2013 08:31
 10. 12 Anoniem

  Ik ben 15 jaar en ik heb cupmaat 75aa. Ik schaam me best wel want iedereen die ik ken heeft veel groter. Hoe kan ik ze zegmaar laten ‘groeien’ ? xx

  beantwoorden16 feb 2013 00:29
  • Toen ik zo oud was als jij had ik ook 75AA en ik wilde borstvergroting, mijn moeder vond het oke, ze zei als je erzo mee zit. Mijn vader zei ze gaan vanzelf groeien en inderdaad ik heb nu een volle D, zonder borstvergroting en 2 kinderen verder. Geloof me als je borstvoeding gaat geven en ook nog lang dan krijg je echt een mooi vrouwenlichaam, veel voller op alle plaatsen. Je bent nog zo kind op die leeftijd al denk je van niet op dat moment maar geloof me uiteindelijk krijg een lichaam waar je heel tevreden mee bent. Heb geduld. En wees tevreden met wat je hebt, je hebt onzettende mooie pushup bh’s, zodat je met kleding heel mooi voor de dag kan komen. succes!!

   beantwoorden17 feb 2013 12:25
  • Inderdaad!
   En jammer dat er over borstvergroting zo makkelijk gedaan wordt! Iemand met een grotere neus, onderkin, te kleine ogen of wat dan ook zal niet snel een heel gezicht laten verbouwen.
   Het komt door de media dat een borstvergroting ‘gewoon’ lijkt, maar de nadelen zoals het uitzakken na enkele jaren, lekken, ingetrokken tepels en nog veel meer dingen die er verkeerd kunnen gaan, worden op t.v. minder getoond!
   Leer om van jezelf te houden, dan kan die ander dat ook makkelijker. Anders kunnen we inderdaad allemaal een borstvergroting, botox, billenoperatie en nog veel meer gaan nemen. Natuurlijke schoonheid blijft het mooist en hier zijn 99% van de mannen het ook mee eens.
   Bedankt voor je comment.

   beantwoorden17 feb 2013 13:18
 11. 11 Layla

  Ik ben net 16 en heb cupmaat 75F. Het is echt super irritant! Leuke jurkjes passen vaak niet door m’n borsten, leuke bhs zijn er niet in mijn maat of zijn heel duur en ik betrap veel mensen erop dat ze ernaar kijken. Ik hoop heel erg dat ze niet verder groeien, dit is al groot genoeg! Helpt het sporten echt?

  beantwoorden14 nov 2012 00:07
 12. 10 hanna

  mijn nicht is een jaar ouder en zij heeft nog niks en ik heb al een 70A ik schaam me erzo voor ik probeer ze dan te verstoppen maar dat lukt niet altijd even goed kan iemand mij helpen of geruststellen want in de klas heeft niemand zo’n grote borsten ik schaam er zo over tips misschien ik ben 11 en ik kan niet afvallen want ik ben juist goed met mijn BMI pleas help

  beantwoorden5 nov 2012 20:57
  • Hey Hanna, ik snap best dat jij je daarover schaamt. Ik ben ondertussen 29 jaar maar was er al vroeg bij, schaamde me rot en wilde ze steeds verstoppen. Ik gruwelde van het idee om een BH aan te doen en droeg gewone simpele sporttopjes. Wat ik me nu al hard beklaagd heb want veel stevigheid hebben ze nu al lang niet meer. Kreeg borsten op m’n 10de, maar had toch best een beha aangedaan vanaf ik cup B had iets voor m’n 12de.

   Dus lieve meid, doe jezelf een plezier en draag optijd een beha want helaas kunnen wij meiden ons om welke reden dan ook schamen om onze borsten.

   Ikzelf heb nu ook nog m’n (onterechte ??) complexen, maar ben er, dankzij m’n man en eigen moeite om meer zelfvertrouwen aan te kweken, niet meer onzeker over zolang ik een BH aanheb.
   Ik heb altijd kleinere borsten gewillen, maar nu na 19 jaar met mijn schommelende cupmaat (alles van 60A tot 80D –> door anorexia en boulimie) maakt het me niets meer uit. Het is de stevigheid die me complexen geeft.

   Ik weet ook wel dat ik niet te klagen heb over TE grote borsten met m’n hoogstens 80D maar helaas is “groot” en “klein” héél persoonlijk en wil ik liefst die kleine bobbeltjes van helemaal in het begin terug. Anderen zouden dan weer blij zijn met “maar” 80D.
   En het scheelt ook heel wat in draaglast als je een goed ondersteunende beha hebt. Mijn vriendin heeft 85G en ik vind het schandalig dat zij door financiële moeilijkheden extra rugklachten en dergelijke moet doorstaan omdat goede beha’s zo duur zijn.

   beantwoorden24 jan 2013 02:27
 13. 9 Paulien

  Ik heb een 75 C/D
  Ik heb hier in Australie in een jurk voor mijn graduation gekocht, 1,5 maand geleden…
  maar ik pas ‘m niet meer, ter hoogte van mijn borsten kan ie niet meer dicht!
  Ik heb nog 2,5 week en ik ga proberen keihard af te vallen, in de hoop dat mijn borsten kleiner en mijn rug vet weg gaat. Ik weeg nu 60, dus dat moet richting de 50.
  Ik stress ‘m! Iemand tips?

  beantwoorden31 okt 2012 10:18
  • je moet niet afvallen want dat helpt niet zo heel veel ik heb het zelf geprobeerd ik ging elke dag sporten en ik at bijna geen snoep maar het had een heel klein beetje geholpen ik had in de plaats 75a had ik ongeveer 70A. en ik ben 11 hoe oud ben jij??

   beantwoorden5 nov 2012 20:51
 14. 8 hanne

  geef me tips hoe ze kleiner zijn
  pleas

  beantwoorden1 okt 2012 17:21
 15. 7 hanne

  ik ben 11 en heb een 75 A

  beantwoorden1 okt 2012 13:24
 16. 6 Tina

  Ik ben Tina en ik ben 17 jaar en heb maat 90 B:$
  Te grote borsten voor mijn leeftijd ik wil kleinere borsten ik zal me best gaan doen alleen weet niet hoe ligt het misschien aan mijn eten?
  Misschien eet ik te veel?
  Kan je door veel eten grotere borsten krijgen?

  beantwoorden25 sep 2012 13:48
 17. 5 nana

  ik ben 16 en heb cup 85h en heb alleen strakke kleren

  beantwoorden31 aug 2012 17:00
 18. 4 Jorien

  Ik ben 16 en heb 85 E niet echt practisch als je gaat paardrijden. Ik doe dan al 2 sportbeha’s aan maar zelfs dat helpt niet. Dus nu ga ik proberen genoeg af te vallen om dat op en naar gaan van mijn borsten niet zo opvallend te maken. Hopen dat het werkt.

  beantwoorden3 jul 2012 15:02
 19. 3 elze

  Ik ben 14 en heb 75 G Het is echt lastig leuke kleding te vinden! iemand misschien tips?

  beantwoorden20 jun 2012 22:31
  • wooooooow mega groot je krijgt een record ik heb maar cup b en als mode tip koop kleren die heel strak zitten mischien worden je borsten wel platgedrukt

   beantwoorden29 aug 2012 15:22
  • heej, ik heb ook cup 80G/80H ik vind het super vervelend om zulke grote borsten tehebben terwijl ik nog 14 ben zeker tijdens het sporten

   beantwoorden21 nov 2012 17:22
  • Ik heb wel een tip, strakke kleding staat niet zo gezellig als je een grote cupmaat hebt, want het enige waar dan naar gekeken wordt is je gedeelte onder je kin, dat leid teveel af, en je bent natuurlijk meer dan alleen grote borsten toch!? Je hebt bij H&M shirts die van onder wat strakker zijn en verder ruim bloesend zodat je boezem er mooi in verborgen wordt, als je gaat zitten met dit shirt dan doe je je schouders iets naar voren zetten waardoor je boezem helemaal verdwijnt. En dan is er ineens aandacht voor jou als persoon en niet meer voor die enorme cupmaat. Idee? Succes

   beantwoorden17 feb 2013 12:39
 20. 2 Daniëlle

  Ik ben 14 en ik heb cupmaat 75D maar mijn rug doet nog geen pijn gelukkig dus dat is niet zozeer nodig

  beantwoorden19 jun 2012 10:42
Reageer op “Zo worden je borsten kleiner”