Kleurenkaart: voor jouw seizoens en kleurtype

dinsdag 30 okt 2012 / 0 / Beauty en Make-up Tips

Kleurenkaart: voor jouw seizoens en kleurtypeDe kleurenkaart van jouw seizoenstype is altijd handig om in het oog te houden als je online bijvoorbeeld gaat shoppen voor prachtige kleding. Het is altijd fijn om te weten of bepaalde kleding mooi kleurt bij jouw huidskleur en of je ogen mooi uitkomen. Dit zijn de meest complete kleurkaarten vaan ieder seizoenstype en hier kan dus bekeken worden wat de beste kleur is voor een bepaalde kledingkeuze.

 

Uitleg seizoenstypes en kleurenkaarten

Er bestaan van ieder seizoenstype zowel de uitgesproken als de zachte types. Een herfst type kan bijvoorbeeld met donkere haren kiezen voor meer uitgesproken kleuren binnen het palet.

De kleurenkaarten zijn zeker geen voorschriften en je kan ook altijd kleuren dragen die niet binnen jouw kleurkaart zitten! Het is altijd op verschillende manieren te combineren met bijvoorbeeld een sjaaltje of een mooie blazer.

 

Herfst kleurenkaart

Herfst kleurenkaart

De kleurenkaart voor het herfsttype is zowel met enkele warme als koude kleuren.

Groen staat altijd goed bij een herfsttype en dit geldt ook voor de beige als de gele en oranje kleurtjes. Prachtig met elkaar te combineren en met de kleuren kan je alle kanten op.

Herfst outfits en kleding

Herfst type blazerherfst type kleding tips

Van Zalando Van Zalando

Met een blazer van jouw kleurkaart kan je altijd kiezen voor kleuren die niet binnen je kleurtype zitten. Het is altijd leuk te combineren en zorgt er zeker voor dat je er prachtig uitziet.

Een beige kleur die naar het oranje neigt is prachtig bij een herfst type en de glanzende stof is een extra accent die zorgt voor een stralend uiterlijk.

herfst type winterjasHerfsttype kleding

Van Zalando Van Zalando

Kies altijd een winterjas die goed past bij jouw huidskleur om er ook nog goed uit te zien als je een tijdje niet meer in de zon hebt gelegen. De jas hierboven zit net tussen het beige en grijs in.

Een werkkleding musthave is een Jerseyjurk in het najaar om er gekleed maar zeer vrouwelijk uit te zien.

Lente kleurenkaart

Lente kleurenkaart

Typisch aan het lente type zijn de gele en felblauwe kleurtjes. Het is een geweldige kleurenkaart waarmee je alle kanten op kan. De felgroene kleurtjes zijn geweldig in het voorjaar en ook geel, felrood en zelfs beige staat jou goed!

lente kleding kleurLente type winterjas kleur

Van Zalando Van Zalando

Een prachtige wintertrui hoeft er niet opgeblazen uit te zien en kan je juist enorm afslanken. Hierboven een goed voorbeeld binnen de kleurenkaart van de lente.

Een gele jas is prachtig bij een lentetype en met de winterjas hierboven ziet de winter er weer zonnig uit! Laat je ogen en je huidskleur er op hun best uitzien met een goed gekozen winterjas.

Lente type blazerLange jurk

Van Zalando Van Zalando

Een blazer mag ook behoorlijk stoer en gekleed zijn. Het is bijna in de grijze kleur maar uitgesproken goed passend voor een lentetype.

Een prachtige jurk zullen je feestdagen fijn opfleuren als je er op je best uitziet. Gegarandeerd fashion-proof en behoorlijk uniek!

Winter kleurenkaart

Winter kleurenkaart

De winter kleurenkaart is de enige waar gepast wit en zwart in staat. Dit is dan ook een van de meest knallende kleur paletten en qua kleding mogen de contrasten ook behoorlijk hoog zijn. Wintertypes kunnen ook groen dragen als het maar in het goede kleurtype zit. Ook roze kan een wintertype heel erg goed hebben.

Winter type jurkWinter type winterjas

Van Zalando Van Zalando

Een prachtige jurk voor de feestdagen in het zwart met felrood en witte accenten is een veilige keuze voor een wintertype.

Een winterjas kan in het zwart enorm leuk zijn maar omdat het zo standaard is: een grijze winterjas met een grove stof staat jou ook enorm goed!

Winter type kleding kleurkeuzeWinter type wintertrui

Van Zalando Van Zalando

Glanzende accenten op een zwarte ondergrond, de wintertypes hebben vaak van zichzelf een stralend uiterlijk met donkere haren en felrode lippen. Het accent mag hier best een beetje op liggen met glamoureuze  kleding.

Zomer kleurenkaart

Zomer kleurenkaart

De kleurenkaart van het zomertype ziet er heel vrolijk en prachtig uit. Felrood, felblauw maar ook alle paars en roze kleurtjes laten het zomertype helemaal stralen. De kleurenkaart van het zomertype is het meest veelzijdige omdat zowel donkere als pastelkleurtjes erin voor komen.

Zomer type kleding kleurBlauw, felle longsleeve jurk

Van Zalando Van Zalando

Een felrood jurkje laat jouw najaar er helemaal anders uitzien en staat geweldig met prachtige laarzen.

Helder, lichtblauw is een enorm goede keus als outfit en ziet er alleen bij een zomertype zo enorm goed uit.

High fashion truiZomer type kleding advies

Van Zalando Van Zalando

Een trui hoeft helemaal niet saai te zijn en als zomertype is de keuze eigenlijk zo gemaakt.

Combineer je favoriete kleurtjes met de juiste accenten voor een geslaagde uitgaans outfit!

Reageer op “Kleurenkaart: voor jouw seizoens en kleurtype”