Kleurtype en kleding advies

woensdag 24 okt 2012 / 0 / Beauty en Make-up Tips

Kleurtype en kleding adviesDe verschillende kleurtypes zijn eigenlijk ontdekt in de kunstwereld. Bij het naschilderen van een persoon moest men vaak beginnen met “koude” of “warme” kleuren. Dat is ook de verklaring dat de ene persoon goed staat met bijvoorbeeld een zwarte haarkleur en anderen niet. De warme en koude kleuren zijn onderverdeeld in vies seizoenen! Verwarrend? Bekijk de plaatjes en bepaal voor eens en voor altijd wat je seizoenstype is!

Kleurcheck:

Zorg voor veel daglicht en maak je niet op.

Maak je haar vast naar achteren en leg afwisselend een oranjerode en knalroze doek over je schouders.

Flatteert oranjerood je huidskleur meer dan ben je een warm type.

Laat felroze de huid er frisser en mooier uitzien dan ben je meer een koud type.

Herfst type kleding keuze en stijl

Herfst type

Accentueer je haarkleur met warme tinten zoals bijvoorbeeld rode accenten of kopergoud. Alle warme bruintinten zoals goudbruin, karamel en kastanje zijn ook geschikt voor dit kleurtype. Bij blond kan je het liefst een warme tint kiezen of anders highlights met goudblonde of koperen plukken.

Laat askleurige haarkleuren liever achterwege omdat het anders te contrasterend is.

Kleding advies

Kleding keuze en kleuren is bij een herfsttype een palet met warme tot zelfs contrasterende kleuren. Zowel mosgroen, oranje, zacht roze en cognac kleuren staan erg goed.

Vermijd echter te felle kleuren zoals felgeel of felroze. Ook grijze kleurtjes staan over het algemeen minder goed bij een herfst kleurtype.

Lente type kleding en haarverf advies

Lente type

kleurtype tipsLentetypes hebben van nature een prachtige, gouden glans in het haar. Daarom is het beter om askleuren te vermijden. Kies liever kleuren zoals goudblond, vlasblond en honingblond. Ook warm bruine haarkleuren zoals goudbruin en kopertinten zijn erg mooi. Kies bij een rode haarkleur voor warme, lichte roodtinten zoals aardbeienblond en goudrood. Kies liever niet voor donkere kleurtjes want de “sneeuwwitje look” staat alleen goed bij koude huidtypes.

Kleding kleuren en stijladvies

Bij een lentetype kan je kiezen voor fellere kleuren in de warme tinten. Zowel gebroken wit als zalmroze staat qua kleding altijd goed. De oranje tinten en mosgroene kleurtjes kunnen ook verassend goed uitkomen met de huidskleur. Let op met felle kleuren in het koude gedeelte zoals felroze of felgeel. Zwart is een keuze die wel kan maar met voorzichtigheid.

Wintertypes haarkleur en kleding kleur keuze

Winter type

kleurtype tipsDe meest geschikte kleur voor een wintertype is nog altijd de natuurlijke haarkleur. Dit kan geverfd worden met strengen in dezelfde tinten. Omdat wintertypes van nature al een rijke kleur hebben, is een glansspoeling af en toe voldoende. Als je het haar toch wil kleuren, kies dan voor as-tinten zoals zwart met een blauwe schijn, asbruin of gewoon platinablond. Ga niet voor kleurige strengen sterker nog: highlights pakken vaak helemaal verkeerd uit bij een wintertype.

Kleding en stijl advies

Felle kleurtjes laten je stralen dus dat is goed om te weten qua kledingkeuze! Zwarte kleding staat erg goed bij een wintertype en ook sneeuw-wit is een prachtige keuze. Marinablauw of gewoon felrood laat je huid stralen!

Zomer seizoenstype haarkleur keuze en kleding advies

Zomer type

kleurtype tipsWil je als zomertype eens kiezen voor een andere haarkleur dan zijn haarkleurtjes zoals askleurig blond of bruin altijd een garantie voor een prachtig resultaat. Rode kleuren mogen een bordeaux of violetkleurige ondertoon hebben zoals felrood tot robijnrood haar. Als het haar er bij een zomertype “dof” uit ziet, dan wordt het tijd voor koele kleureffecten in zilver of platinablond. Het haar van een zomertype is uitermate geschikt voor fel, gekleurde extensions.

Warme tinten zoals mahony en koper werken helemaal niet! Ook goudblonde haarkleuren staan minder goed bij een zomertype.

Kleding kleur advies

Kledingkeuzes moeten qua kleuren ook gevonden worden in de koele zone. Grijs, pastelkleurtjes, zachtgroen en blauw is altijd goed bij een zomertype.

Let op met donkere kleuren in de warme tinten zoals oranje, mosgroen en zwarte kleuren met een warme ondertoon.

Reageer op “Kleurtype en kleding advies”