Klitten in het haar

maandag 17 dec 2012 / 2 / Beauty en Make-up Tips

KlittenKlitten in het haar zijn erg vervelend en pijnlijk. Gelukkig zijn er veel oplossingen tegen te vinden zoals een borstel tegen klittend haar en goede tips tegen te dun haar. Dit is namelijk een van de grootste oorzaken van knopen in het haar: de haren worden te dun, de structuur van de haren te grof. Gelukkig is er genoeg aan te doen en is knippen slechts het laatste redmiddel.

Hoe ontstaan klitten in het haar?

haarschubben

Fotocredit: Csiro.au

Klitten in het haar ontstaan omdat de haarschubben in elkaar terecht komen. Vanzelf zal het haar nooit in de knoop komen omdat het een gladde structuur heeft. Beschadigingen en droogte zorgt ervoor dat de haarschubben gaan openstaan en vastraken met elkaar.

Klitten in het haar van een kind

Klitten in het haar bij een kind kan voorkomen worden door het haar vast te maken voor het slapengaan. Ook kan haar dat veel te lang is, meestal beter een beetje korter geknipt worden. Gebruik een goede cremespoeling zoals palmolive anti klit. Dit zorgt ervoor dat het euvel voorkomen wordt. Het borstelen moet voorzichtig gebeuren vanaf de onderkant zonder hard aan het haar te trekken. De knopen gaan dan uit het haar. Laat het kind vaker een vlecht of een staart dragen om zo knoopjes te verminderen.

Haarborstel tegen knopen in het haar

Tangle-teezer

Fotocredit: Phoenix

De Tangle teezer is een nieuwe haarborstel tegen klitten en schijnt enorm goed te werken. Een haarborstel kan voor beschadiging aan het haar zorgen en het dagelijkse borstelen kan juist klitten veroorzaken op de lange termijn. De Tangle Teezer heeft een grove structuur en afgeronde pinnen. Dit zorgt er tevens voor dat het haar niet statisch wordt en ontward het haar op een zachte manier. Een haarborstel van paardehaar is ook een manier van ontwarren zonder schade. Bij ernstige knopen is een anti klitspray of gewoon een haarmasker voorzichtig aanbrengen al een hele vooruitgang.

Tips voor je haar

Voorkom klitten in je haar, doe het haar vast terwijl je slaapt. Gebruik een satijnen kussensloop.

Wrijf het haar niet te hard droog na het douchen en doe voorzichtig met de haardroger.

Bescherm je haar op het strand: een leave in conditioner met een UV bescherming gebruiken, of draag gewoon een hoed of sjaaltje om het haar te beschermen.

Beschadiging aan het haar zorgt natuurlijk voor haarproblemen en dit kan allemaal voorkomen worden door gewoon zo weinig mogelijk haarverf, permanent en warmte aan het haar te gebruiken.

Slik iedere dag omega3 en vitamines voor mooi haar.

Was het haar niet iedere dag en gebruik een natuurlijke shampoo.

Producten tegen klitten in het haar

  • Andrelon spray helpt heel erg goed
  • Kokosolie doet wonderen op geklit haar
  • Arganolie of olijfolie helpt tegen klitten
  • Antifrizz en antikroes producten zoals bijvoorbeeld van John Frieda.
2 reacties op “Klitten in het haar”
  1. 1 Rebecca

    Ik heb ook ontzettend veel klitten in mijn haar altijd gehad. Ik gebruik dan ook elke keer na het wassen andrelon creme, niet duur en de perfecte oplossing. Ook fohn ik het eerst een beetje droog en dan pas doorkammen, anders blijven er knopen komen . :)

    beantwoorden17 dec 2012 22:43
Reageer op “Klitten in het haar”