Littekens verbergen met make-up

donderdag 18 apr 2013 / 0 / Beauty en Make-up Tips

DermacolorLittekens verbergen met make-up is een vak apart. Bepaalde factoren spelen namelijk een grote rol zoals de kleur van het litteken, en de plaats waar het zit. Over het algemeen is ieder litteken te verbergen en zijn er make-up producten en concealers te vinden die zelfs in het zwembad blijven zitten. De kwestie is dus om een beetje kennis te hebben van een goede kleurkeuze, en de juiste producten te gebruiken.

1: Redenen om een litteken te verbergen

Automutilatie

Automutilatie kan bijvoorbeeld een grote reden zijn om littekens later te willen verbergen. Dit is een ander woord voor zelfbeschadiging. De littekens kunnen behoorlijk groot en storend zijn. Zeker tijdens sollicitaties of sociale situaties later in het leven.

Esthetisch

Een esthetische reden is natuurlijk ook belangrijk in het verbergen van een litteken. Het is gewoon niet mooi. Hier vallen ook vaak grote moedervlekken, sproetjes en wijnvlekken in het gezicht onder.

Vervelende opmerkingen

Heel vaak zijn mensen onbewust over hoe onbeleefd het is een opmerking te maken over iemand zijn littekens. Het is een andere zaak onder goede vrienden, maar toch kunnen opmerkingen van de omgeving ervoor zorgen dat iemand met littekens zich onzeker gaat voelen.

Moet je dan antwoord geven als iemand je erover vraagt? Je kan ook zeggen dat het persoonlijk is, dat je er niet over wil praten. Dit is een simpele maar effectieve methode.

Het spotlicht effect

Vaak zien mensen het nog niet eens, of vinden ze het niet storend. Toch kan diegene de hele tijd het gevoel hebben dat iedereen het ziet. Dit is een bekend psychologisch fenomeen.

2: De kleur van het litteken

Een litteken kan opvallen doordat de huid eigenlijk haar pigmentatie is verloren. Daardoor is het litteken vaak lichter dan de omringende huid. Hier moet je rekening houden met de huid die eromheen zit. Baseer hier je keuze dus op.

3: Een rood litteken

Een 'vers' litteken kan nog wat roder zijn. Hier is een extra laagje van groene concealer nodig om het rode wat te bedekken. Meer over de producten later.

4: Waar is het litteken?

Op het gezicht moet je bijvoorbeeld veel fijner werken dan op het lichaam. Hier is het heel opvallend als er teveel camouflage gebruikt is om het litteken te verbergen.
Op het lichaam gaat alles weer over de lichtval en de kleur van de huid.

5: De juiste kleur van make-up en concealer

Iedere huid heeft een gele of rose ondertoon. Gele pigmenten hebben in de wereld van de concealers en make-up vaak de naam: beige, "tan". De roze huidtypes hebben vaak de naam: "Apricot", "Ochre". Getinte huidtypes kan je vaak vinden onder de olijfkleuren en honingkleuren.
Kies dus een goede kleur die het best bij je huidskleur past.

6: De beste make-up en concealers om littekens te verbergen

Er bestaan verschillende merken met allemaal hun eigen gebreken en voordelen. Een goede houdbaarheid is even belangrijk als de dekking. De producten die hieronder staan doen hun werk erg goed om littekens te verbergen met make-up en concealer. Watervastheid en houdbaarheid van de concealer tegen zweet en wrijvingen van kleding is cruciaal.

Coverderm

CoverdermDit middel is gewoon verkrijgbaar bij de Douglas en is watervast en behoorlijk dekkend. De kleurkeuze is wel beperkt maar zeker het proberen waard. Een voordeel is natuurlijk het goede advies in een betere parfumerie.

Dermacolor

DermacolorIk ontdekte dit middel toen mijn hele gezicht onder de rode vlekken en uitslag zat. Dit was een allergische reactie en als gevolge had ik psoriasis over mijn hele lichaam en gezicht. Dit middel wist dit niet alleen te camoufleren, het bleef ook de hele dag zitten en zelfs in het zwembad, houdt het als geen ander middel! Dermacolor is beschikbaar in veel kleuren.

Kat Von D Tattoo Concealer

Kat-Von-D-tattoo-concealerHet camoufleren van een tattoo is weer iets anders, omdat je werkt met verschillende kleurpigmenten die door kunnen schijnen. Toch is de Kat Von D Tattoo concealer ook ideaal om littekens te verbergen.

Vichy Dermablend

Vichy-dermablendDe Vichy Dermablend is eigenlijk een correctieve make-up oftewel foundation. Het dekt echter zo goed, dat je ook littekens en pigmentvlekken goed weg kan krijgen. Breng het aan met een deppende beweging. Dit middel houdt 16 uur en is behoorlijk effectief. Het is echter wel duur, en het vinden van de geschikte kleur is een hele opgave.

Bruin zonder zon om een litteken te verbergen

Een bruin zonder zon kan al helpen om een litteken op het lichaam minder te laten opvallen. Breng het aan met een klein kwastje over je litteken en doe dit enkele dagen.
Daarna kan je nog een klein laagje bruin zonder zon aanbrengen over het hele lichaam(sdeel).

7: Aanbrengen op een goede manier

Je begint natuurlijk op een pas gewassen huid. Dit verlengd de houdbaarheid van je make-up en concealer enorm! Breng een primer aan over het litteken, en breng je product aan. Je kan een sponsje gebruiken of een kwast. Littekens en andere oneffeneden moet je altijd camoufleren door een deppende beweging te maken.
Laat het goed drogen, en breng een poeder of make-up aan die de kleur verder goed laat uitlopen over de omringende huid. De bedoeling is nu om geen randen te krijgen.

8: Op het lichaam littekens verbergen

Op het lichaam moet je er rekening mee houden dat een poeder, concealer of make-up product vaak een matte afwerking heeft. Dit is onnatuurlijk en laat het littekens soms meer opvallen.
Gebruik in deze gevallen een highlighter over een groot oppervlak rond de plaats van het litteken. De licht weerkaatsende pigmenten helpen goed om het litteken minder groot te laten lijken.

9: Een verdikking van het litteken

Bij een verdikking van het litteken moet je goed opletten waar de schaduw hiervan zich bevindt. Dat is hetgeen dat opvalt. Breng vervolgens op de schaduw een lichter product aan. Ook dit moet weer goed gemengd worden met deppende bewegingen.

10: In het laatste geval: Filmstudio make-up!

Filmstudio make-up en concealers hebben de ongelofelijke eigenschap om zelfs tattoo’s, wijnvlekken, sproeten en moedervlekken te verbergen. Het is een hele investering om professionele make-up producten of concealers aan te schaffen, maar zeker het geld waard.

Vaak kan je een camouflage palet kopen om verschillende huidskleuren rond het litteken goed te verbergen.

Reageer op “Littekens verbergen met make-up”