Losse nepwimpers aanbrengen

woensdag 14 nov 2012 / 0 / Beauty en Make-up Tips

nepwimpersLosse nepwimpers aanbrengen is moeilijker omdat het een heel gepruts is, met tips heb je het echter zo onder de knie en is het een kwestie van enkele minuutjes. Het resultaat is natuurlijker en met losse nepwimpers kan je weer een heel andere look krijgen dan met volledige nepwimpers. Ze zijn vaker te gebruiken en je kan de manier van aanbrengen aanpassen voor de gelegenheid: met losse nepwimpers kan je een dramatische oogopslag krijgen, of gewoon een dagelijkse schoonheid.

Waarvoor zijn losse nepwimpers?

Losse nepwimpers komen overgevlogen van Amerika en worden daar veel meer gebruikt dan de volledige versie. Losse nepwimpers zongen namelijk voor een mooier resultaat. Het is eigenlijk hetzelfde als wimperextensions. Dit wordt alleen met een andere lijm gedaan en dat blijft langer zitten.

Nepwimpers aanbrengen

Begin eerst met gewoon je eigen wimpers te krullen met een wimperkruller. Het is namelijk nodig om je eigen wimpers goed te vermengen met de losse nepwimpers. Daarna kan je oog make-up, mascara en de rest aanbrengen zoals gewoonlijk. Wacht echter wel tot de mascara helemaal droog is.

Kunstwimpers of nepwimpers aanbrengen is eigenlijk heel makkelijk. He begint altijd met de langere wimpers aan de buitenkant, en je werkt naar steeds kortere wimpers toe naar binnen. Je kan enkele wimpers op plakken of heel erg veel. Het is al heel mooi om er een stuk of twee in de ooghoeken aan te brengen maar natuurlijk kan je ook gewoon het hele oog doen.

Nepwimpers aanbrengen Pak bijvoorbeeld een plastic dekseltje en doe hier een beetje wimperlijm op. Dit is handig met het aanbrengen van de nepwimpers. Neem een plukje van de losse nepwimpers en breng er een beetje lijm op aan. De lijm moet heel lang drogen en is meestal wit zolang het nog nat is. Je kan dertig seconden wachten zodat het meteen goed plakt. Sommigen brengen het meteen aan zodat je er meer controle over hebt.

Losse nep wimpers waar aanbrengenHet aanbrengen verschilt omdat je losse nepwimpers niet op de huid maar op je andere wimpers moet plakken! Het aanbrengen kan met een pincet of met de vingers. Het is vooral een kwestie van oefenen. Probeer het een paar keer uit en na enkele keren ben je er steeds beter in.

Nepwimpers in modelHier kan je goed zien waar de wimpers zijn aangebracht. Duw de wimpers eventueel een beetje omhoog zodat het in de goede richting staat. De lijm droogt op en is daarna niet meer te zien.

Werk zo van buiten naar binnen met de langere wimpers aan de buitenkant. Gebruik na het drogen eventueel een beetje mascara om de nepwimpers te vermengen met je eigen wimpers.

De looks

Nep wimperskunstwimperslange wimpers

Zoals je ziet zijn er veel mogelijkheden, de natuurlijke look met slecht enkele accenten in het midden van het oog. Dit zorgt ervoor dat je “nude make-up”(dus zonder of met weinig make-up), er veel beter uitziet! Met een volledige rij nepwimpers is dit niet te realiseren omdat je dan altijd de rand blijft zien.

Gebruik de langere variant aan de buitenkant voor een prachtig waaiereffect bij je wimpers. Heel mooi om uit te gaan voor een verleidelijke blik.

Om je ogen extra mooi in de verf te zetten, kan je bijvoorbeeld bij een opgestoken kapsel ervoor kiezen om de wimpers extra te accentueren met losse nepwimpers.

Nepwimpers verwijderen

Nepwimpers verwijderen doe je met een watje en met oogmake-up remover. Het liefs op oliebasis. Hoewel het heel prettig voelt om ze ‘s avonds gewoon eraf te trekken: het kan ervoor zorgen dat je eigen wimpers uitvallen. Pas er dus mee op!

Losse nepwimpers bestellen

In veel online webshops kan je losse nepwimpers bestellen. Er zijn verschillende prijsklassen. Ik vind de losse nepwimpers van Catrice heel goed. Te vinden in het Kruitvat. Het is goedkoop en de wimpers blijven goed zitten.

Bij de Actionshop zijn ook nepwimpers te koop voor 79 eurocent. Losse nepwimpers echter nog niet. Probeer het gewoon eens met een goedkope versie, de gevorderden kunnen altijd eens voor een betere kwaliteit gaan.

Reageer op “Losse nepwimpers aanbrengen”