Make-up: de basis tips

vrijdag 22 jun 2007 / 12 / Beauty en Make-up Tips

Make-up

Als je make-up aanbrengt zijn er bepaalde stappen die je moet volgen.

Breng make-up altijd aan op een goed gereinigde huid

Je huid goed reinigen is een kunst op zich. Je moet er goed op letten wat je huid type is. Als je een droge huid hebt, gebruik dan een reinigingsmik die veel vocht inbrengt in je huid. Daarna nog een goede vocht inbrengende crème. Heb je een vette huid dan moet je oppassen om het niet proberen om het te goed te reinigen met agressieve producten. Als je namelijk dat doet, dan stimuleer je de talgproductie alleen maar. Er zijn heel goede crèmes tegen de vette huid. Als je naar je drogist gaat dan kunnen ze je wel helpen. Er zijn ook mensen met een gevoelige huid. Hier is het heel belangrijk om goed te bekijken welke producten jij op je huid aanbrengt. Hoe dan ook heeft iedereen wel weer een andere huid dus het is het beste om het gewoon te proberen en te kijken hoe het later uitpakt. De boodschap is altijd voor het aanbrengen van make-up reinigen en hydrateren.

Voor dat je begint op te maken moet je eerst bepalen waar je naartoe gaat en hoeveel licht dat daar zal zijn. Als je uit gaat dan kan je wel donkerdere kleuren kiezen dan wanneer je een dagje gaat winkelen. Het beste is om je op te maken in dat soort licht.

Ik begin altijd met eyeliner omdat dat heel belangrijk is om mooie ogen te krijgen. Begin met je bovenste ooglid. Je kunt je oog dichtdoen en met je andere hand een beetje naar de buitenkant trekken zodat je oog stilhoudt en zodat de huid strakgetrokken is. Probeer de eyeliner zo dicht mogelijk bij je oog aan te brengen om geen rand te krijgen. In de binnenkant moet het lijntje smaller zijn dan aan de buitenkant. Als het vloeibare eyeliner is. Hou je oog dan best lang dicht omdat het anders misschien gaat vlekken boven je oog. Laat het goed drogen voordat je verder gaat. En probeer natuurlijk allebei je ogen hetzelfde te maken.

Sommige mensen zweren erbij om je onderste ooglid ook daar een zwart randje te trekken en andere mensen vinden dat helemaal niet mooi. Het ligt eraan wat voor soort ogen je hebt.

Oogschaduw make-up tips

De kleur kan bepaald worden naar de kleur van je eigen ogen en ook welke kleren je aan gaat doen. Het beste is dat je de kleren al aan hebt die je wilt gaan dragen en ook dat je haren zo hebt zoals ze zullen zitten. Breng een lichtere kleur aan dicht bij je oog op het bewegende gedeelte en in je oog plooi kan je een donkerdere kleur aanbrengen. Ook kan je op je buitenste ooghoeken het donkerder maken voor een mooier uiterlijk. Probeer aan oogschaduw niet te besparen als je het koopt. De kwaliteit is echt zichtbaar. En je doet er heel lang mee. Ook blijft duurdere oogschaduw veel beter zitten dan goedkopere meestal tenminste. Je kunt met de oogschaduw verschillende kleuren makkelijk combineren. Ben niet bang voor een beetje kleur op je ogen en durf te experimenteren.

Mascara make-up tips

Ook hier is het merk eigenlijk alles. Maar de duurdere hoeven niet altijd beter te zijn. Mascara doet het beste als hij een beetje ouder is. Dan zit er minder in het potje en dan klontert hij niet zo. Als je het borsteltje eruit haalt. Dan is het beste om het even langs de rand van het potje te strijken zodat er eigenlijk weinig op het borsteltje zit. Zo voorkom je klontertjes. Begin met je onderste mini wimpertjes. Hier kan je de mascara van links naar rechts en van boven naar beneden aanbrengen. Doe er beter minder op dan te veel. De kunst met mascara is om kleine laagjes aan te brengen. Laat het dus drogen en dan nog een laagje. Pas als je onderste wimpers klaar zijn begin je aan je bovenste. En ook hier is het belangrijk om niet te veel erop te smeren. Laat het goed drogen telkens als je een nieuw laagje aanbrengt. Let extra op je buitenste wimper haartjes en beweeg het borsteltje ook naar buiten toe. Je begint vanaf binnen en dan naar buiten dus. Voor een extra mooi effect kan je ook een wimperkrultang gebruiken. Dan krijg je een nog mooiere open blik.

Camouflage

Dit kan je meestal in een stift vorm kopen maar het is ook vloeibaar verkrijgbaar. Koop hem altijd in een iets lichtere tint dan je foundation. Er is ook groene camouflage sticks. Dat is om rode vlekjes te maskeren. Camoufleer alleen wat echt nodig is. Gebruik niet te veel. Anders krijg je een korrelig gezicht en dat is niet charmant.

Foundation tips

Hier moet je weer goed opletten wat voor huid je hebt. Als je echt een droge huid hebt. Gebruik dan een vettere foundation. Heb je een vettere huid dan is foundation op oliebasis voor jou uit den boze. De kleur die het meest op jouw natuurlijke huidkleur lijkt is het beste. Begin bij je neus en werk naar buiten. Gebruik niet teveel. En wrijf hem heel erg goed uit. Bekijk in goed licht of je geen vlekjes hebt. En smeer hem goed uit bij je kaaklijn naar je nek toe. Bekijk ook goed vanaf de zijkanten van je gezicht of het er goed op zit.

Rouge

Hier ligt het er ook aan waar je naartoe gaat en wat voor uitstraling je wilt hebben. Als je meer vrouwelijk wilt zijn kies dan een bruinachtige teint. Wil je er liever uitzien en frisser ga dan voor de ros鿽 tinten. Pas gewoon altijd op dat het niet te erg afsteekt van je eigen kleur en de kleur van je make-up. De hulplijn met rouge is eigenlijk om 2 vingers naast je neus te zetten en daarnaast de rouge op te brengen. Als je uitgaat, mag je best wat meer gebruiken maar nooit te veel. Je kunt ook een heel erge lach gezicht opzetten en dan op de punten van je wangen rouge aanbrengen of je kan je wangen hol zuigen en dan daar rouge aanbrengen. Ook hier weer is proberen de boodschap en is het afhankelijk per persoon wat het mooiste is.

Poeder make-up tips

De mooie finish. Als je een model ziet en je denkt wat heeft zij een mooie huid en een mooie glans dan ben je waarschijnlijk gewoon naar haar poeder aan het kijken. De goede poeder vinden is hier de kunst. Niet te licht of te donker niet te droog. Het geeft je huid een matte finish of je kunt juist voor een glans kijken. Probeer het gewoon uit wat het mooiste voor jou is en waar je het beste bij voelt. Overdrijf er niet te erg mee anders zie je er niet meer natuurlijk uit.

Lippenstift tips

Lippenstift is heel belangrijk. Maar sommige mensen gebruiken het niet. Het moet in balans zijn met je oog make-up. Als je ogen meer opgemaakt zijn. Doe dan een gloss op. Zijn je ogen meer naturel, dan kan je voor een expressievere kleur lippenstift gaan. Er zijn veel verschillende soorten.Als je lippen droog zijn. Wrijf er dan met een washandje overheen om de dode huidcellen te verwijderen. Of je kunt zelf met je tandenborstel over je lippen zachtjes borstelen. Dit geeft je lippen een instant boost. Als je ervoor kiest om ook een lippotlood te gebruiken. Kies er dan een die een klein beetje donkerder is dan je lippenstift. En teken het lijntje net in je eigen liplijn. Wrijf het daarna een beetje naar binnen uit.

Conclusie

Doe waar je goed bij voelt en overdrijf nooit met make-up. Experimenteer veel.

12 reacties op “Make-up: de basis tips”
 1. 12 NickySacred

  Hmm dat reinigen klopt maar ik dacht je erna ook eerst nog soort masker moest aanbrengen voor je de makeup rechtstreeks op je huid aanbrnegt maar ik zou niet weten hoe dat noemt en waar te vinden XD

  beantwoorden27 jul 2010 13:30
 2. 11 evy

  als ik mascara op doe blijft het wel zitten maar je merkt er neit veel van want min wimpers zijn van zichzelf als zwart, ik probeer altijd mijn wimpers te krullen, maar dat lukt ook nooit. heb je tips voor mij ? p.s. ik heb ook last van ene paar kleine pukkeltjes, ze vallen niet zo heel erg op maar het is wel vervelend. heb je misschien tips voor mij ?

  ik zou er heel blij mee zijn ,

  beantwoorden7 dec 2009 15:30
 3. 10 Romy

  hoi! Ik heb een vraag – mijn wimpers zyn erg zacht en daardoor vind ik het erg moeilijk om me op te maken, de mascara blijft niet zitten en als ik mijn wimpers krul werkt het niet!
  ik heb al meerdere mascara’s geprobeerd maar by geeneen blijven myn wimpers vanzelf omhoog staan! x romy

  beantwoorden25 okt 2009 15:25
 4. 9 Deveney

  Hallo, ik doe elke dag foudation en mascara op maar er word door verschillende mensen tegen mij gezegt dat ik me niet goed opmaakt want in het daglicht zien se dan allemaal vlekken maar ik heb best wel vaak /veel puisten. Maar de ene keer heb ik heel veel puistjes en de andere keer heb ik bijna niks het wisseld zich elke keer af weet u hou dat kan en als ik bijvoorbeeld rechts op mijn neus een puistje heb heb ik hem links op precies de zlefde plek en dat heb ik ook op mijn wangen en voorhooft ik hoop dat uw me van dit af kan helpen ?

  Met vriendelijke groeten; Deveney.

  beantwoorden9 sep 2009 16:35
 5. Beste,
  In de eerste instantie zou ik de vette huid verzorgen.
  Ik ben zelf jarenlang op zoek geweest naar de beste creme tegen een vette huid en degene die voor mij wonderen deed is normaderm van Vichy. Doorgaans alleen in de apotheek verkrijgbaar.
  Foundation verstikt inderdaad je huid een beetje en kan zorgen voor een nog vettere huid. Koop dus altijd foundation van een goed merk die olievrij is.
  Een ander alternatief is een getinte dagcreme. Deze is niet zo zwaar maar geeft een tintje aan je huid.
  Ook een bronzer kan goed werken. Je brengt het aan met een grote borstel en je ziet er meteen heel stralend uit.
  Natuurlijk kan je ook door regelmatig te zonnen en goed voor je huid te zorgen misschien helemaal geen foundation meer gaan gebruiken.

  beantwoorden11 jul 2009 12:55
 6. 7 Rebecca

  ik had een vraagje,
  Ik maak me elke dag op,
  maar er is 1 probleem..
  ik doe altijd foundation op en poeder en rouge enzo niet te veel gewoon een subtiel laagje,maar ik mag van ons mam geen foundation ofzo op want dat verstikt mijn huid zegt ze.
  ik heb wel een vette huid.en meestal wel een paar puistjes..
  is dit waar? en bestaan er foundations die niet de huid verstikken als dat waar is?
  Xx Rebecca

  beantwoorden10 jul 2009 09:28
 7. Hey,

  LiL @Soms staat er een doosje met daarin een getal op de verpakking. Dat getal geeft aan hoe lang na openen het bruikbaar is. Bv. 12 maanden. Als het er niet opstaat moet je gwn wat snuffelen op google ; mascara = ongeveer 3 maanden houdbaar. oogschaduw = nogal verschillend. & als het toch overdatum blijkt te zijn merk je dat aan een irritatie of jeuk. Dan is het verstandig om dat product niet meer te gebruiken

  allison @ Iedereen kan die tips gebruiken. Maar omdat je nog al jong bent & nog een jong gezichtje hebt is het niet nodíg om je geziht onder te poederen.Stop je oogpotlood eens een tijdje in de koelkast hierdoor zie je de kleur beter/ blijft t langer zitten/ en brengt t makkelijker aan.

  Lieke @
  - Doe op een watje wat oogreiniger.
  - druk het op je oog, en veeg voorzichtig het mascara er af
  - verwijder met een wattenstaafje de RESTEN mascara. Om al je mascara met een wattenstaafje weg te halen heeft geen zin & duurt eeuwen.

  sabina @ Nee hoor, dat hoeft niet. Maar vaak blijft het wel wat langer zitten. Er zijn 3 keuzes tussen foundation ; vloeibaar,creme, poeder. Al gebruik je vloeibaar dan is het misschien wel handig om er een heel dun laagje poeder over heen te doen. Bij creme is dit meestal niet nodig, kan wel.

  Jennifer @ *Gebruik liquid eyeliner (watervast) dit blijft vaak langer zitten.
  *Gebruik oogschaduwbasis
  * Ennu meestal blijven de wat duurdere eyeliners langer zitten.

  Ik hoop dat jullie er wat aan hebben.

  xx merel.

  beantwoorden7 nov 2008 20:13
 8. 5 melissa

  Ladies..

  Ik zag net de vraag maakt een zonnebank mijn gezicht mooier…nee is daarop mijn antwoord, je krijgt er een kleurtje van maar mooier worst het niet, je moet gewoon met een sponsje je foundation op brengen..gebruik niet te veel maar alleen waar nodig, daarna doe je even snel een kwast met poeder eroverheen niet helemaal vol poederen dat je gelijk geplamuurd lijkt das geen gezicht.

  Mascara is die bijna op doe er dan een druppeltje bodylotion bij en je kan er weer mee vooruit.

  hoop dat jullie hier wat aan hebben…xxx

  beantwoorden25 aug 2008 12:47
 9. 4 Jennifer

  Heey, ik wou ff weten of je misschien een tip hebt hoe de eyeliner langer zitten blijft..

  beantwoorden17 jan 2008 17:58
 10. 3 patries

  foundation staat by my mooi als het donker is maar in het daglicht VRESELYK!!..
  en zonder is het al helemaal niks kan een zonnenbank je gezichtt mooier maken?? groetjess Patries

  beantwoorden9 jan 2008 14:13
 11. 2 sabina

  hallo, mijn vraag is ,is het altijd zo dat je na je foundation poeder moet aanbregen. ik vind dat matte nooit mooi,ik hou van natuurlijk.

  beantwoorden14 okt 2007 12:24
 12. 1 Lieke

  Hoi,
  Ik had even een vraag, als ik s’ avonds mijn make-up eraf wil halen, lukt dat nooit goed, hoe doen jullie dat? en doen jullie het met een wattenstaafje of een doekje?
  Reageer maar als je wilt!
  Groetjes Lieke

  beantwoorden7 okt 2007 16:02
Reageer op “Make-up: de basis tips”