Make-up verwijderen: een natuurlijke manier

maandag 1 apr 2013 / 0 / Beauty en Make-up Tips

huidWe zijn allemaal te schoon. Sterk, schuimende middelen worden dagelijks aangebracht op de huid. Gezichtsreinigers met een bijbehorende "borstel", bedoeld om de lagen "Vuiligheid" van je gezicht te schuren. Scrubs en vooral éérst de make-up verwijderen, en daarna nog eens wassen met een Facewash. Het is allemaal onnodig. Sterker nog: het doet meer kwaad dan goed! Lees meer om te zien wat voor natuurlijke oplossingen er zijn om zelfs "waterproof" make-up te verwijderen!

Natuurlijke reiniging voor de huidRespecteer je eigen huid

Fotocredit: Freedigitalpictures: Marin

De huid maakt haar eigen medicijn

De huid is een fantastisch organisme van geavanceerde systemen. Op eigen houtje zorgt ze voor beschermende stoffen, die de meest enge bacteriën weghouden, en vervelende ontstekingen voorkomen.
De huid maakt talg aan om te voorkomen dat het uitdroogt. De elasticiteit van de huid zorgt ervoor dat ze nooit scheurt en rimpelvrij blijft.
Toch wordt talg beschouwd als een kwaad: de veroorzaker van puistjes en onzuiverheden. Niets is minder waar omdat de talgproductie juist de onzuiverheden naar buiten brengt.

Close up van de huidlagen

Fotocredit: Freedigitalpictures: Digitalart

Onnodig reinigen

Waarom smeren we dan zoveel chemische middelen, en gebruiken we alcohol, zeep en geparfumeerde producten op dagelijkse basis? Dit komt natuurlijk omdat je dagelijks overspoelt wordt met reclames die claimen dat het noodzakelijk is om jong en mooi te zijn!

Natuurlijke reinigingsmiddelen voor de huid
Het enige dat we dagelijks moeten reinigen van de huid, zijn onzuiverheden die we zelf aanbrengen zoals make-up producten, en stof en dode huidcellen. Hiervoor is schrobben en een sterk reinigingsproduct niet noodzakelijk.

Groene alternatieven voor een mooie huid
Door natuurlijke middelen te gebruiken voor het reinigen van de huid, help je niet alleen jezelf, maar ook je portemonnee en het milieu is ermee gebaad!

Olijfolie voor een mooie huid

Fotocredit: Freedigitalpictures: Africa

Olijfolie:

Dit is een handig middel om "Waterproof" mascara en andere hardnekkige make-up producten mee te verwijderen! Het heeft verzorgende eigenschappen voor de huid, voorkomt rimpels rond de ogen. Ook mag olijfolie zelfs gebruikt worden op een vette huid! Het verstopt de poriën namelijk niet, zoals wel vaak gedacht wordt. Olijfolie dringt namelijk diep in de poriën, en neemt hier het vuil weg.

Rozenwater voor een mooie huid

Fotocredit: Freedigitalpictures: Marin

Rozenwater:

Dit wondermiddeltje uit India verwijdert foundation en concealer als geen ander middel. Daarnaast zorgt het voor een mooie teint, en werkt het verzorgend en verfrissend. Gebruik het zelfs voor de ogen.

Natuurlijke middelen

Fotocredit: Polyvore

Groene thee:

Ook mogelijk om te gebruiken als zachte reiniger. Het verzorgt de huid enorm goed, en gaat huidveroudering tegen.

Soda:

Bakpoeder oftewel soda, kan vermengt worden met water om een gezichtsreiniger te maken die puistjes en ontstekingen van de huid op een zachte manier tegengaat. Voeg enkele druppels citroensap toe om tevens de poriën te verkleinen.

Eiwit voor een schone huid:

Breng een beetje rauw eiwit aan op een gereinigde huid, en laat het opdrogen. Dit is een natuurlijk "Peel Off" masker, die de huid goed schoonmaakt!

Appelazijn:

Vermengt met water te gebruiken als gezichtstonic. Dit middeltje zit boordevol anti-oxidanten.

Honing:

Honing werkt goed tegen een droge en rode huid. Vermeng het met melk, yoghurt of met thee en breng dagelijks aan. Maak het lauwwarm om de honing goed te vermengen.

Aloë Vera en komkommer:

Een Aloë Vera plant is super handig om in huis te hebben. Maak er een verfrissende gezichtsgel van. Snijd er een stukje vanaf, en schraap de binnenkant leeg met een lepeltje. Vermeng dit met enkele stukjes komkommer, en gooi het in de blender.

Reageer op “Make-up verwijderen: een natuurlijke manier”