Nagels vijlen

maandag 10 feb 2014 / 0 / Beauty en Make-up Tips

nagelsBij natuurlijke nagels die wat langer zijn, kom je al vaak toe aan het vijlen van de nagels. Hoe moet dit eigenlijk en hoe vaak moet je nagels vijlen? Lees er alles over in dit artikel en vijl voortaan moeiteloos ronde of vierkante nagels. Er zijn namelijk bepaalde trucs om in het oog te houden zodat je nagels niet beschadigd raken tijdens het vijlen.

Vijlen of knippen

Vijlen is over het algemeen veel beter dan knippen, het zorgt ervoor dat je nagel sterk en mooi blijft. Door te knippen krijg je al snel beschadigingen aan je nagel.
Een grove vijl kan je nagels snel inkorten en een fijne vijl kan je gebruiken om de nagels verder af te werken>

Zo vijl je nagels

  • Gebruik een zachte vijl om de beschadiging minimaal te houden. Een kartonnen vijl is het meest geschikt om mooi te vijlen.
  • Vijlen moet niet heen en weer maar juist één kant op.
  • Voor vierkante nagels begin je aan de ene en eindig je aan de andere kant. Bij ronde nagels doe je beide zijkanten om tot een ronde tip te komen.
  • Vijlen doe je aan de onderzijde van de nagels met een hoek van 45 graden. En vijl naar de bovenzijde van de nagel.

De verschillende soorten vijlen

De Glasvijl is heel fijn om erg zacht en mooi te vijlen, samen met de kartonnen variant heeft deze de voorkeur. Al kan hij wel kapot vallen.

De Kartonnen vijl is meestal fijn van structuur en goedkoper in de aanschaf. Ze zijn in heel kleine varianten te koop waardoor je het makkelijk kan meenemen in je tas.

De Schuimrubberen vijl is meestal extra fijn en makkelijk te hanteren bijvoorbeeld voor je tenen door de buigbare structuur.

De Drie fasen vijl is een tooltje om je nagels helemaal mooi en glad te krijgen. Extra geschikt om ook de bovenzijde van je nagels te vijlen en hiermee ribbeltjes weg te halen. Minder geschikt omdat je eigenlijk onder de nagel moet vijlen en daar zijn ze vaak te dik voor.

De Metalen vijl is allround en onverwoestbaar. De grove variant kan snel wat lengte weghalen en met de fijnere kan je weer mooi afwerken. Ideaal om onder de nagels te werken maar over het algemeen minder fijn dan een kartonnen of glazen vijl.

Welke vijl je moet gebruiken hangt af van je eigen voorkeur en het type nagel. Iemand met gevoelige nagels die snel afbreken is beter af met een heel fijne vijl.

Bijhouden met vijlen

Houd je nagels regelmatig bij door te vijlen. Hierdoor is knippen meestal overbodig en blijven je nagels altijd extra sterk en mooi. Het hoeft iedere dag maar twee minuutjes te duren om altijd mooie nagels te hebben!

Reageer op “Nagels vijlen”