Natuurlijke middelen tegen een vette huid

donderdag 14 mrt 2013 / 0 / Beauty en Make-up Tips

Natuurlijke-middelenEen vette en glimmende huid is niet alleen vervelend, het veroorzaakt ook veel meer irritaties, puistjes en ontstekingen! Dit zijn zes natuurlijke middelen, die je vast en zeker in huis hebt! Het zijn goedkope manieren om van je vette huid af te komen op een natuurlijke manier! Mee-eters en puistjes zullen verminderen of misschien zelfs verdwijnen!

zeezout

Zeezout tegen acne

Zout is een prima oplossing tegen een vette huid en acne!
Neem een klein spuitflesje voor water, en doe hier een beetje zeezout in. Een theelepeltje is voldoende, meng het met water, en spray tweemaal daags op het gezicht.
Zout lost het vet in je huid op, werkt bovendien een beetje ontsmettend. Ook vermindert het de roodheid van de huid.

citroen

Komkommers en citroen tegen een vette huid

Een vette huid heeft een bepaalde P.H. waarde. Sommige voedingsmiddelen zorgen ervoor dat dit verbeterd. Komkommer en citroen heeft zeer goede eigenschappen tegen een vette huid en acne.
Meng één eetlepel komkommer-sap met dezelfde hoeveelheid citroensap en breng dit met een wattenschijfje aan na het reinigen van de huid. Het sluit de poriën en voorkomt een vette en glimmende huid!

honing

Honing tegen een vette huid

Honing zit boordevol anti-oxidanten. Breng het puur aan op de huid, en laat het een kwartier intrekken.
Honing werkt genezend en rustgevend op de huid. Je kan het ook mengen met een gezichtsmasker, of met groene klei.

koud-water

Koud water tegen acne

Wie heeft het nu niet in huis? IJskoud water sluit de poriën en zorgt ervoor dat de huid minder snel gaat glimmen. Zet een spray flesje met water in de koelkast en spray het op je gezicht!
Het koude water verminderd bovendien wallen, en is goed voor de doorbloeding.

rozenwater

Rozenwater tegen een glimmende huid

Al vaak gezien bij Het Kruidvat? Rozenwater is beter en natuurlijker dan een tonic om je poriën te sluiten en een glimmende huid te voorkomen. Het wordt al eeuwenlang gebruikt in India.
Breng het aan na het reinigen. Laat het rozenwater een kwartier intrekken, en spoel af met lauw water.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tomatenpuree

Volgens huid specialisten zit tomaat boordevol werkzame stoffen die onder andere helpen tegen huidveroudering. Het heeft ook de eigenschap om de huid diep te reinigen zonder de huid uit te drogen.
Mix een tomaat fijn, en breng met mengsel aan op het gezicht. Laat het ongeveer zeven minuutjes zitten, en spoel zachtjes af.
Of tomatenpuree uit een blikje ook werkt, is mij zelf onbekend. Op internet staat van wel, maar laat het niet te lang intrekken!

Fotocredit: Wikipedia Commons, Pixabay, Flickr: littlegemtrees.

Reageer op “Natuurlijke middelen tegen een vette huid”