Puistjes en olijfolie

maandag 13 feb 2012 / 0 / Beauty en Make-up Tips

In de winter begint de huid vaak uit te drogen. Door de verwarming en de kou krijgt de gezichtshuid heel wat te verduren en kan de huid droog en trekkerig worden. Olie uit natuurlijke basis is een goede manier om de gezichtshuid een directe boost te geven en olie mag zelfs bij een vette huid gebruikt en puistjes worden om de balans te herstellen! Een natuurlijke olie van goede kwaliteit maakt de huid namelijk niet vetter maar zorgt voor een diepe hydratatie waardoor talgproductie juist vermindert!

Waarom natuurlijke olie gebruiken?

puistjes-en-olijfolie (3)

Shutterstock

Een mooie, stralende huid zonder puistjes en mee-eters lijkt hedendaags een onbereikbaar doel te zijn. De bloeiende huidverzorgings industrie laat iedereen geloven dat de huid gescrubd, ontsmet en gereinigd moet worden met sterke producten om het "vuil" te verwijderen.
De huid wordt compleet ontdaan van het natuurlijke olielaagje wat zorgt voor extra bescherming en wordt blootgesteld aan chemicaliën.

De angst voor acne zorgt alleen maar voor meer paniek, reinigen, ontsmetten en uitdrogen. Maar werkt het in de praktijk wel goed? De cirkel lijkt eindeloos en is vermoeiend, gênant en duur!

Natuurlijke olijfolie tegen puistjes

puistjes-en-olijfolie (2)ShutterstockDe huid smeert zichzelf op een natuurlijke manier met olie (talg),  zonder talgproductie zou onze huid barsten, rimpelen en snel verouderen. Olie kan ook gebruikt worden om te reinigen omdat dit de natuurlijke eigenschap is van olie. Puistjes ontstaan door hormonen, bacteriën en dode huidcellen.
Natuurlijke olie op de huid zorgt er dus voor dat de huid beter kan functioneren en genezen. Leer om samen en niet tegen je huid te werken.

Shutterstock

Hoe gebruik je natuurlijke olie?

puistjes-en-olijfolie (1)Gebruik natuurlijke olie om je huid te reinigen door het op een wattenschijfje aan te brengen. Zelfs watervaste make-up en mascara kan mild met olijfolie verwijdert worden.
Gebruik ook enkele druppels natuurlijke olie voor het slapengaan om de huid optimaal te verzorgen. Het werkt beter dan de duurste crèmes en zorgt 's ochtends voor een mooie huid.

Shutterstock

Olijfolie als gezichtsverzorging

Olijfolie is het geheime wondermiddel van veel sterren! Het bevat veel antioxidanten en gaat huidveroudering tegen.

Welke soorten natuurlijke olie zijn geschikt als gezichtsverzorging?

Zoek eerst goed op wat de werking is voordat je de natuurlijke olie gebruikt omdat sommige soorten niet geschikt zijn om regelmatig te gebruiken. Olijfolie en zonnebloemolie is altijd veilig.

Ook van Weldeda zijn er genoeg olie soorten te koop die zeer geschikt zijn voor de gezichtshuid. Een echte aanrader is de granaatappelolie van Weldeda, ze adviseren op de site om de huidverzorgingslijn te gebruiken maar de granaatappelolie van Weldeda heeft de perfecte mix van verschillende soorten olie om de gezichtshuid te verzorgen.

Essentiele olie is ook zeer goed te gebruiken als enkele druppels bij een basisolie zoals olijfolie of zonnebloemolie.  Gebruik google om de werking van de verschillende soorten essentiële olie te vinden.

Er zijn ook nog genoeg andere soorten olie te koop zoals:

  • Calendula olie
  • Olijfolie (goede kwaliteit)
  • Wonderolie (enkele druppels mengen met olijfolie)
  • Druivenpitolie
  • Zonnebloemolie

Natuurlijke olie proberen?

Het is het proberen waard maar het dient wel enkele weken geprobeerd te worden om echt het resultaat goed te beoordelen. Dit is vanwege het feit dat in het begin te talgproductie iets kan verhogen. Het is niet zorgwekkend omdat de huid gewoon weer goed begint te werken en een balans moet vinden.

Reageer op “Puistjes en olijfolie”