Natuurlijke shampoo

dinsdag 29 jul 2014 / 1 / Beauty en Make-up Tips

Natuurlijke shampoo heeft als enorm voordeel dat er geen siliconen en andere ingrediënten in verwerkt zitten waar je nog nooit van gehoord hebt. Het is namelijk niet gezond om je haar te wassen met dezelfde middelen als die gebruikt worden om garage vloeren mee te ontvetten! Toch zijn er veel shampoo merken die natuurlijk ogen qua buitenkant, maar door de samenstelling door de mand vallen.

Wat zijn de natuurlijke manieren om je haar te wassen? En welke shampoo heeft een betere samenstelling met stoffen die je haar niet alleen schoonmaakt, maar ook voedt?Shampoo

Waarom oppassen met shampoo

Het is bij ieder haartype verschillend en hangt af van persoonlijke ervaring. Over het algemeen kunnen bepaalde ingrediënten haarbreuk, blijvend vet haar, haarverlies, slap haar, klitten en nog veel meer ellende veroorzaken!
Haarverlies is vaak te wijten aan een allergie door bepaalde stoffen die in de talloze ingrediënten te vinden zijn. Dit kan je natuurlijk voorkomen met een natuurlijke shampoo, wissel eens af om te kijken wat het verschil is.
Haarbreuk door shampoo komt door te agressieve toevoegingen in de shampoo. Ook dit is slecht nieuws en heel jammer!
Zwaar en slap haar, komt omdat de siliconen en andere middelen, zich als een laagje gaan opstapelen rondom je haar. Dit kan je verbeteren door te spoelen met een mengsel van azijn en een heleboel water.

De verschillende mogelijkheden

Met een heleboel zoekwerk, zijn er veel natuurlijke middelen te vinden om je haar mee te wassen. In feite moet je gewoon het vet van de hoofdhuid en het haar weghalen.
Hiervoor zijn verschillende mogelijkheden;
Het haar wassen met een mengsel van bakpoeder (soda) en water.
Dit heeft als voordeel dat het je haar goed ontsmet en makkelijk en goedkoop aan te brengen is. Een nadeel is dat het niets toevoegd qua gezonde stoffen aan het haar.

No-poo

Dit betekend eigenlijk helemaal niet meer wassen! Met conditioner op de hoofdhuid, kan je naar het schijnt ook een schoon gewassen hoofd krijgen! Het vet lost zich op door de zuurtegraad van de conditioner, en er blijft een schone en verzorgde haarbos over! Dit brengt natuurlijk weer de nadelen voort, bij sommigen werkt het truucje niet. Het haar raakt er niet aan gewend, en blijft steeds heel vet. Bovendien is het krijgen van volume wel een moeilijkheid met zoveel conditioner.

De Hair-bar

Een haarzeepje, een shampoo bar, een hair-bar. Heel fijn en duurzaam, doet wonderen tegen vet haar en zitten geen slechte stofjes in verwerkt. Lijkt de ideale oplossing en is het vaak ook! Naar de mening van veel meiden, en volgens wat research op het internet kleeft er echter een flink nadeel aan! Iedere zeep heeft een PH waarde van ongeveer 10! Het is anders niet mogelijk zeep te produceren die een vaste vorm heeft. Dit stript de natuurlijke olie uit je haar, waardoor gevoelig haar hierdoor beschadigd kan worden. Een mogelijkheid is om je zeepje te verdunnen in een flesje met water.

De betere merken.

Na eeuwenlang zoeken, heb ik twee merken gevonden die goede shampoo produceren met (redelijk) natuurlijke ingredienten! Als jullie er nog meer vinden, geef het maar aan in de comments en ik zal ze erbij vermelden.

L'Occitane

HET wondermiddel voor verschillende haar-types! Hoewel hier nog steeds enkele ingredienten in te vinden zijn, die ik liever niet had gezien, heeft deze shampoo een heleboel natuurlijke olie, een fijne samenstelling, en is het in mijn geval anti-allergisch!
Het voordeel van deze shampoo's is, dat ze fijn veel schuim produceren in tegenstelling tot veel natuurlijke shampoo's. Ook heb je er maar een beetje van nodig, en is dit moeilijk te vinden merk- niet duur!

Ducray‎

Te vinden op bestelling bij de apotheek, dit merk heeft een ultra-doux variant die je moeiteloos iedere dag kan gebruiken, zonder dat het schadelijk is voor je haar. Een nadeel is dat sommige haartypes er nog steeds vet door blijven.

1 reactie op “Natuurlijke shampoo”
  1. In de afbeelding zie ik ook een jason shampoo. Heb je deze ook al eens geprobeerd als natuurlijke shampoo?

    beantwoorden31 jul 2014 10:43
Reageer op “Natuurlijke shampoo”