Oog make up in stappen

donderdag 6 sep 2012 / 0 / Beauty en Make-up Tips, Stap voor stap

Oog make-up in stappenOog make-up in stappen kan op een simpele manier met de leuke tips voor ogen make-up die hier te vinden zijn. Beauty ogen make-up is eigenlijk de basis van iedere make-up en ogen make-up is niet simpel om goed te doen.

Bereid de ogen voor met een concealer

De camouflagestift, oftewel de concealer is speciaal bedoeld om donkere kringen en binnenste oogranden te verbeteren van kleur en vorm. Dit is dus de eerste stap. Breng concealer aan met drie kleine puntjes onder de ogen om kringen weg te werken. Klop het er zachtjes in maar wrijf nooit. Gebruik een concealer in de goede kleur dus een tintje lichter dan de rest van de foundation maar er mag ook niet teveel verschil zijn.

Breng een lichte basis oogschaduw aan

Oogschaduw basis is het geheim om de oogschaduw op zijn plaats te houden en een van het grootste beauty geheim. Zonder een zachte oogschaduw basis, eindigt je oogschaduw in de loop van de dag in de vouwlijn van het oog!

Oog make-up oogschaduw

Ga verder met eyeliner

Donkere oogschaduw kan ook prima als eyeliner dienen. Maak een klein borsteltje een beetje nat en dep het in de donkere oogschaduw. Trek een lijntje zo dicht mogelijk bij de wimperrand van de binnenste kant naar buiten. Trek ook een zacht lijntje aan de onderkant maar alleen vanuit het midden omdat anders de ogen kleiner lijken. Wrijf het onderste lijntje een beetje uit met een wattenstaafje of met je vinger. Een te duidelijke lijn is namelijk minder natuurlijk.

Breng de oogschaduw aan

Het is prima om driekleuren oogschaduw te gebruiken en vanuit de oogleden naar de wenkbrauwen toe te werken. Laat de kleuren samensmelten zoals bij een regenboog voor een prachtig effect. Begin met een lichte kleur in bijna dezelfde kleur als het ooglid. Wrijf het naar boven en verlicht hiermee ook de wenkbrauwboog. Ga verder met een iets donkerdere kleur op de oogleden. Meng het verder met een nog donkerdere kleur in de vouw van het oog.

Verlicht je ogen met highlighter

Deze stap is voor de binnenkant van het ooglid. Breng hier een klein beetje van de lichtste oogschaduw aan in de binnenste hoek van het ooglid. Dit zal het oog aanzienlijk verhelderen. Het laat de ogen meer in het oog springen.

Highlight de wenkbrauwen

Neem dezelfde lichte oogschaduw en breng het aan onder de wenkbrauwen. Concentreer op de midden kant en dan naar buiten toe.  Yves Saint Laurent's Touche Eclat is bijvoorbeeld een goed product hiervoor maar ook een lichte oogschaduw doet zijn werk prima!

Krul je wimpers

Een wimperkruller laat de wimpers nog meer stralen: het verbetert te korte wimpers en laat lange wimpers nog langer lijken. Houd de wimperkruller enkele seconden onder een haardroger om het zo te verwarmen voor een beter effect.

Breng mascara aan

Houd het mascareborsteltje tegen de rand van je wimpers en wiebel het tot aan de uiteinden. Ga verder met enkele keren enkel de lengtes aan te brengen met de mascara dus niet vanuit de wimperrand. Ook de onderkant van de ogen kan een beetje mascara gebruiken maar houd het natuurlijk.

Reageer op “Oog make up in stappen”