Olijfolie tegen acne

zondag 13 jan 2013 / 0 / Beauty en Make-up Tips

Olijfolie tegen acneOlijfolie gebruiken tegen acne klinkt niet logisch omdat acne ontstaat door verstopte poriën en een vette huid. Toch is een natuurlijke olie een goede manier om acne plaatselijk en volledig te behandelen en te bestrijden. Olijfolie heeft verzorgende eigenschappen, het verzacht de talgproductie en bestrijdt verstopte poriën! Dit zijn de meest gebruikte methoden en waarom het zo goed werkt. Misschien is het iets voor jou.

Olijfolie tegen acne: de verschillende manieren

Olijfolie tegen acne: de verschillende manieren om de huid te behandelen en te verzorgen op een natuurlijke manier. Fotocredit: Shutterstock

Olijfolie tegen acne: de verschillende manieren

Reiniger met olijfolie

Een natuurlijke huidreiniger met olijfolie is een goede manier om acne te behandelen, het krijgt de voorkeur ten opzichte van agressievere methodes om acne te bestrijden. Je krijgt geen schadelijke stoffen binnen en het is veiliger voor de huid, denk bijvoorbeeld aan pigmentverlies.

Er zijn veel huidreinigers te koop met olijfolie. De prijzen verschillen nogal, je kan het voor een paar euro vinden in de “Action Shop”, “Kruitvat” maar ook in natuurlijke winkels zoals bij “De Tuinen”.

De huidreinigers met olijfolie zijn uitgebreid getest, van verschillende merken en vaak blijkt dat in dit geval duurder wel beter is. In de duurdere merken wordt er namelijk olijfolie van een betere kwaliteit verwerkt.

Kies dus een huidreiniger met olijfolie van een degelijk merk.

Olijfolie om acne plaatselijk te behandelen

Het is niet voor niets dat voedingswaren in olie ook veel langer goed blijven! Olie verdrijft bacteriën! Daarom bestrijdt olijfolie plaatselijk bij acne de bacteriën die het verergeren.

Acne ontstaat door verstopte poriën. Olie is een goede manier om op microscopisch niveau het vuil uit de poriën los te weken. Daarom werkt olijfolie zelfs plaatselijk ook erg goed. Het neemt de ontsteking weg omdat de huid van binnen uit helemaal schoon wordt.

Dep dus eens wat olijfolie op een puistje om het te bestrijden.

Olijfolie om de huid te reinigen

Er zijn verschillende methodes maar de hoofdzaak is om altijd extra virgine olijfolie te gebruiken. Dit is olie van de eerste persing en het heeft een veel betere kwaliteit.

De huid kan gereinigd worden door de olijfolie voorzichtig op het hele gezicht in te masseren. Gebruik daarna een  tonic, wasgel of cleanser om de olie van de huid af te doen.
Anderen gebruiken weer na het inmasseren alleen een doekje met warm water om de olie van het gezicht af te halen. Dit is ook een goede manier.

Je kan ook olijfolie aanbrengen op het hele gezicht NA het reinigen. De poriën en mee-eters worden dan nog steeds bestreden. Het ligt allemaal aan het huidtype, je moet het dus even proberen.

Olijfolie is heel erg gezond voor de huid, de poriën worden er schoon van, je kan zelfs make-up verwijderen met olijfolie en het helpt goed tegen huidveroudering!

Over Safira

Reageer op “Olijfolie tegen acne”