Onderkin wegwerken met make-up

zaterdag 23 feb 2013 / 0 / Beauty en Make-up Tips

Onderkin wegwerken met make-upEen onderkin is heel vervelend maar makkelijk te camoufleren en te verdoezelen met goede make-up technieken. Door een donkere schaduw aan te brengen onder de kin, lijkt de onderkin te verdwijnen en kan je zelfs een mooie kaaklijn creëren. Het is een simpele manier om een onderkin weg te werken! Leid de aandacht af door de juiste make-up, kleding en sieraden te gebruiken. Er bestaan ook goede oefeningen tegen een onderkin.

Waarom krijg je een onderkin?

Een onderkin kan komen door erfelijkheid. Daar is weinig aan te doen en alleen weg te werken met make-up. Een andere reden van een onderkin is vaak overgewicht. Door af te vallen, en gezonder te gaan eten kan de onderkin gaan verdwijnen. Door het eten van veel 'verkeerde' voeding kan een onderkin veel erger worden. Teveel vet eten, teveel zout en te weinig water drinken zijn enkele voorbeelden.

Een onderkin verbergen met make-up

De techniek is vrij simpel. Kijk in de spiegel naar de plaats waar je onderkin zich bevind. Hier zet je met een poederkwast en een bronzer een driehoek (Een bronzer is een donker gezichtspoeder). Ga daarna langs je kaaklijn met de bronzer en zoek het plekje waar een inham zit in je kaakbot. Hier werk je een beetje naar boven met de donkere bronzer. Vaag het een beetje uit naar de onderkant om geen donkere lijn te krijgen. De rest van het gezicht werk je gewoon af met een foundation in je eigen huidskleur. Breng eventueel op de kin een lichtere kleur aan. Alles wat donker is lijkt kleiner, en de lichtere stukken lijken groter. Door je kin te vergroten, verdwijnt de onderkin een beetje!

Kapsels bij een onderkin

Bij een onderkin past niet ieder kapsel. Vermijd kapsels die steil en recht naast het gezicht hangen. Kies liever laagjes die beginnen rond de wangen. Ook een boblijn moet tot net boven de kaak of met laagjes flink eronder vallen.

Verdere make-up en een onderkin

Lippenstift kan een onderkin ook een beetje verdoezelen. De lippen lijken dan namelijk een stuk groter! Gebruik geen felle kleuren maar een natuurlijke tint. Door een prachtige oog make-up te creëren, wordt de aandacht helemaal afgeleid van de onderkin! Gebruik dus mascara, en een prachtige oogschaduw en eyeliner om je onderkin visueel te verminderen.

Je kleding en een onderkin

Een truitje met een open hals, liever nog met een V opening is altijd prachtig om te zien. Breng een beetje bronzer aan op je decolleté. Een (strakke) coltrui is in de meeste gevallen niet zo goed. Kies liever een ruim model, of een col die zelfs je kin bedekt.

Sieraden en een onderkin

Gewaagde oorbellen zijn een perfecte manier om de aandacht af te leiden en de kaaklijn te verbeteren! Een lange ketting en een open truitje zijn ook een goede manier!

Oefeningen tegen een onderkin

Er bestaan verschillende oefeningen om je onderkin te verminderen. Dit kan je makkelijk thuis doen en kost slechts minuutjes per dag. Dit is een voorbeeld: Doe de mond helemaal open en duw de onderkaak naar voor, reik met je kaak helemaal naar boven zodat de ondertanden over de boventanden komen. Beweeg intussen het hoofd naar achter. Doe dit tien keer langzaam en ongeveer drie keer per dag. Dit is een filmpje met oefeningen tegen een dubbele kin:

Reageer op “Onderkin wegwerken met make-up”