Puistjes op het voorhoofd

donderdag 7 mrt 2013 / 0 / Beauty en Make-up Tips

ShutterstockPuistjes op het voorhoofd zijn vaak hardnekkig en moeilijk om vanaf te komen. Er zijn echter manieren om puistjes te laten verdwijnen, ook op het voorhoofd. Door een goede huidverzorging, en simpele zaken in het oog te houden zoals de oorzaak van de puistjes. Op die manier kunnen ze sterk verminderen of zelfs verdwijnen. Puistjes op het voorhoofd kunnen ontstaan door verschillende factoren zoals een genetische oorzaak, de hormoonbalans en allergieën. Stress en voedings tekorten kunnen ook puistjes veroorzaken.

De voeding en puistjes op het voorhoofd

Onnatuurlijke en giftige stoffen kunnen meedragen aan de verspreiding van puistjes tot op het voorhoofd. Vermijd zoveel mogelijk suikerrijke en voedingsmiddelen met verzadigd vet.

Vergeet ook niet om voldoende omega 3 binnen te krijgen.

Rode bietensap helpt ook goed in de strijd tegen puistjes.

Puistjes voorkomen op het gezicht

Hygiëne speelt hier een belangrijke rol. Was het gezicht meerdere malen per dag met een milde facewash. De gezichts producten van Vichy, Dr. van der Hoog, Clarins en Clinique zijn bijvoorbeeld goede producten. Slakkengel crème werkt goed tegen een glimmend voorhoofd.
Door het gezicht goed te reinigen, verdwijnen de bacteriën die puistjes veroorzaken en verspreiden.
Verander het beddengoed wekelijks zodat je niet op een onhygiënische kussensloop ligt.

Stress en puistjes

Stress en een onrustige levensstijl kunnen ook puistjes veroorzaken. Probeer je leven zo in te richten dat stress minder voorkomt. Dit doe je door goed te plannen, een andere baan te zoeken, of bepaalde situaties gewoon te vermijden. Als het niet lukt om stress uit te bannen, probeer er dan goed mee om te gaan door af en toe een moment voor jezelf te nemen. Mediteer, doe yoga, of lees gewoon eens een lekker boek.

Het voorhoofd reinigen en de juiste cosmetica

Gebruik cosmetica producten op basis van mineralen, of met zoveel mogelijk natuurlijke ingrediënten. Een BB of CC cream in plaats van een foundation, en gebruik altijd een primer onder je make-up. Dit beschermt de huid en voorkomt dat je foundation, poeder of ander make-up product wordt opgenomen in de poriën.
Gebruik liever een vochtinbrengende crème en een zachte facewash om het voorhoofd te reinigen. Te agressieve producten verwijderen de natuurlijke beschermlaag van de huid. De oil cleansing methode is ook een goede oplossing!

Gebruik af en toe een gezichtsmasker zoals op basis van chocola!

Puistjes op het voorhoofd, een pony en haarproducten

Een pony kan een directe veroorzaker zijn van puistjes op het voorhoofd. Was het haar om de twee dagen, gebruik zo weinig mogelijk haarspray en andere haarproducten die terecht kunnen komen op je voorhoofd.
Probeer met de handen uit het haar te blijven. Vooral een langere pony of lange plukken zijn een uitlokker hiervan.

Allergie en puistjes

Een allergie kan puistjes veroorzaken, ook zonder dat je het meteen gaat merken. Probeer eens een tijdje natuurlijke producten te gebruiken zonder parfum, parabenen en andere onnatuurlijke stoffen.
Ook een goed dieet om puistjes uit te bannen kan lijken op een eliminatie dieet voor een allergie. Begin met het eten van dingen waar je zeker niet allergisch voor bent, en introduceer daarna andere voedingsstoffen stuk voor stuk in je voedingsplan. Zo kan je erachter komen hoe je huid reageert.

Hormonen en genetische aanleg

Het kan gewoon een kwestie zijn van een verkeerde balans in je hormoonhuidhouding. Ga eens naar de dokter als de bovenstaande dingen echt niet helpen.
Puistjes kunnen natuurlijk ook erfelijk zijn. Door een goede huidverzorging en behandeling van de huid, kunnen ze wel onder controle gehouden worden.

Reageer op “Puistjes op het voorhoofd”