Puistjes tips

dinsdag 11 jun 2013 / 1 / Beauty en Make-up Tips

mooie-huidWe hebben ze allemaal weleens gehad: puistjes! Hoe raak je ervanaf, en vooral: hoe zorg je dat puistjes niet meer terugkomen. Tips tegen puistjes kan je hier volop terugvinden en is vooral handig om te onthouden als je weet waarom puistjes eigenlijk ontstaan. Zie er dus voortaan een stuk beter uit door puistjes en rode pukkels gewoon te gaan voorkomen want dat is altijd beter dan genezen!

Hoe ontstaan puistjes?

Puistjes

Puistjes ontstaan omdat de poriën verstopt raken. Het vuil kan er niet meer uit, en er ontstaat een rood bultje. Uiteindelijk barst het bultje open, en je puistje geneest daarna vanzelf.

Wat kan je doen tegen puistjes?

Wat kan je doen tegen puistjes?

Goede voeding eten is een grote stap om puistjes te bestrijden en er snel vanaf te raken!

Olijfolie

Olijfolie

Olie heeft een diep-reinigende werking op de huid, dep je puistje eens met olijfolie en het zal snel verdwijnen! Het neemt de roodheid en de ontsteking weg!

Puistjes uitknijpen

Puistjes uitknijpenHet is beter om puistjes niet uit te knijpen. Moet je het toch doen, gebruik dan een tissue en ontsmet de huid daarna extra goed.

Zuivel en puistjes

Verminder de hoeveelheid zuivel die je gebruikt zoals melk, chocola en andere zaken waar melkproducten in zitten. Het is regelmatig bewezen dat deze voeding niet goed is tegen puistjes!

1 reactie op “Puistjes tips”
  1. 1 ineke

    hallo, ik heb ook heel veel last van puistjes en ik wil er zo graag vanaf geraken! ik gebruik nu garnier 3in1 ik gebruik het elke ochtend en avond, maar mijn puistjes verminderen eigenlijk niet, het schijnt dat je gewoon elke ochtend en avond je huid moet wassen met alleen water, is dat waar? wat moet ik doen?

    beantwoorden5 feb 2014 18:16
Reageer op “Puistjes tips”