Puistjes bestrijden: de geheimen

woensdag 1 mei 2013 / 1 / Beauty en Make-up Tips

puistjes-bestrijdenHet kan overweldigend zijn om puistjes te bestrijden want vaak komen ze meteen weer terug, of worden ze steeds erger. Toch zijn er manieren om puistjes te bestrijden die minder bekend zijn en slechts een kleine verandering vragen van de dagelijkse bezigheden. Dit zijn manieren om puistjes te bestrijden waar de meesten nog niet aan gedacht hebben! De geheime methode om binnen 1 dag puistjes te bestrijden!

Begin bij de basis

De basis om je huid vrij te houden van puisten is vrij makkelijk om te begrijpen: een gezond dieet, een gezonde levensstijl en een goed reinigingsmiddel en een tonic tegen een vette huid. Toch zijn er andere zaken die je kan veranderen en dingen die bijdragen aan het ontstaan en de bestrijding van acne en puistjes.

Bekijk je beauty en verzorgings producten

Bekijk eens wat voor beauty en verzorgingsproducten je momenteel op dagelijkse basis gebruikt. Dit kan namelijk een oog-openende ervaring zijn. Een duimregel bij puistjes, acne en bij een gevoelige huid is om zo min mogelijk verschillende soorten producten te gebruiken.

Zoek eens een dermatoloog

Je denkt misschien dat je 'gewoon' last hebt van puistjes. Toch kan een huid dokter oftewel een dermatoloog enorm helpen om de oorzaak te zoeken van de huidproblemen en het voorschrijven van de juiste verzorgings en reinigingsmiddelen voor de huid.

Andere beauty-producten saboteren je weg
Bekijk ook eens je andere beauty producten zoals haarstyling, shampoo en vooral crèmespoeling. Dit zijn middelen die over het algemeen een verstoppende werking hebben op de huid en behoorlijk irriterend kunnen werken. Gebruik het liefst een shampoo en crèmespoeling zonder irriterende stoffen, parabenen en parfum. Kies liever items op basis van water dan op oliebasis.

Teveel van het goede

De huid schoon houden is natuurlijk een vereiste tegen puistjes, toch is een teveel hiervan natuurlijk ook niet goed. De huid zal steeds vetter en sneller geïrriteerd gaan worden.

Hormonen

Zelf weet je meestal wel wanneer de puistjes erger worden. Vaak is dit net voor de menstruatie, bij sommigen is het tijdens de menstruatie. Houd hier rekening mee. Je kan bijvoorbeeld net ervoor een verzorgend masker nemen, vette voeding vermijden, extra aandacht besteden aan het reinigen van je huid enzovoort.

Voeding

Hoewel niets is bewezen van het feit dat bepaalde voeding puistjes kan veroorzaken, is het wel zo dat voedingsmiddelen of een bepaald dieet puisten zeker kunnen verergeren!
Een lange lijst van voeding die je beter kan vermijden is samen te vatten in:

  • Eet voeding met zo weinig mogelijk bewaarmiddelen (kant en klaar voeding).
  • Zuivel KAN een onzuivere huid flink irriteren en hierdoor kunnen puistjes meer voorkomen. Magere melk is volgens bepaalde onderzoekers nog erger dan halfvolle melk!
  • Vette voeding moet vermeden worden. Denk aan friet, chips, vet vlees enzovoort. Het is niet alleen slecht voor je huid, ook voor het lichaam.

In plaats van bovenstaande voedingsmiddelen zijn er natuurlijk andere zaken die je kan veranderen in je voedingspatroon waardoor puistjes snel kunnen verdwijnen:

  • Drink veel groene thee! Dit helpt enorm goed om puistjes binnen een dag te bestrijden! De huid krijgt een oppepper, en de tint wordt direct mooier door de vele anti-oxidanten die het bevat.
  • Omega 3 is niet alleen cruciaal om cholesterol tegen te gaan, ook voor een huid zonder puistjes is het een goed middel. De vochtbalans wordt namelijk hersteld, en de huid beter beschermd. 

De geheime methode

De geheime methode om puistjes te bestrijden is om gewoon een anti-bacteriële zeep te gebruiken en hier tweemaal per dag het gezicht mee te reinigen.

Breng daarna Jojoba olie aan! Dit huideigen olie zorgt voor een diepe hydratatie en verzorgd de huid extra goed.

1 reactie op “Puistjes bestrijden: de geheimen”
  1. 1 Lois Lorinde

    Handige tips!

    beantwoorden2 mei 2013 07:27
Reageer op “Puistjes bestrijden: de geheimen”