Red je haarkleur!

donderdag 6 dec 2012 / 1 / Beauty en Make-up Tips

Red je haarkleur!Dit artikel is speciaal voor degenen met een haarkleur probleem. Opeens een groene schijn na het zwemmen? Vettig haar waardoor je haarkleur er slecht uitziet? Of het vervagen direct na het verven is ook een van de meest genoemde problemen. De meeste problemen zijn zelf op te lossen. De handige tips staan allemaal in dit grote artikel per haarkleur probleem. Voorkom voortaan ongelukjes.

Red de haarkleur!

De groene schijn

Diagnose: Een groene schijn na het zwemmen in het haar!
Oorzaak: Een chemische reactie in met de chloor of met het zout in het water.
Zelf hulp: Was het haar met een verlichtende shampoo, zoals Pureology Platinum shampoo. Dit is om de resterende stoffen te verwijderen en het haar voor te bereiden op verdere hulp. Spoel het haar daarna uit met één deel water op één deel azijn. Volgens de ster van Oswald is rood het tegenovergestelde van rood en dat is ook de reden dat een rode spoeling het haar ook weer normaal maakt. Het haar is niet helemaal groen dus enkele minuutjes laten inwerken van een rode kleurspoeling kan dus al voldoende zijn. Koop bijvoorbeeld een casting crème Gloss in dezelfde tint als je haarkleur. Donkerrood dus voor donkere kleuren en lichtrood voor blondines!
Voorkomen: Maak het haar eerst goed nat voor het zwemmen en gebruik altijd een leave in conditioner.

De haarkleur pakt niet op de punten

Diagnose: Weinig haarkleur op de haarpunten en beschadigde puntjes.
Oorzaak: Teveel warmte door verkeerde styling gewoontes zoals te warm föhnen, een verkeerde stijltang. Ook teveel verven of permanenten kan dit veroorzaken.
Zelf hulp: Gebruik extra haarmaskers om het haar een beetje terug tot leven te krijgen. Slik iedere dag een omega3 capsule voor sterker haar. Beschadigde haarpunten moeten zo snel mogelijk afgeknipt worden met een scherpe schaar om verdere schade te voorkomen.
Voorkomen: Geen grote veranderingen van je haarkleuringen. Dus niet opeens van donkerbruin naar lichtblond maar liever in kleinere stappen. Dan moet het haar vaker geverfd worden voor hetzelfde resultaat, maar uiteindelijk is het minder schadelijk. Laat wel iedere keer ongeveer drie maanden tussen iedere haarkleuring. Gebruik een goede stijltang waar je de temperatuur kan instellen. Föhn het haar liever niet op de heetste stand.

Verandering van de haarkleur

Diagnose: Blond haar dat steeds geler wordt, glansverlies, vaal wordend rood haar.
Oorzaak: Door de mineralen in hard water, en door het verlies van kleurpigmenten.
Zelf hulp: Een zilvershampoo helpt enorm voor blond haar dat zijn mooie kleur verliest. Een violetshampoo is enorm sterk en kan dus vermengt worden met je eigen shampoo. Voor roodharigen is er een speciale shampoo te vinden om het verlies van je rode pigmenten tegen te gaan. Een rode haarkleur is een van de haarkleuren die het snelst vervaagt.
Voorkomen: Gebruik een goede filter op je douchekop, dit om kalk tegen te gaan op je haar.

Oranje in donkerbruin en zwart haar

Diagnose: Oranje strepen in donkerbruin en zwart haar
Oorzaak: de zon en beschadigd haar.
Zelf hulp: Als donkerbruine haarkleuringen vervagen, dan komen de onderliggende pigmenten tevoorschijn en die zijn vaak oranje! Blauwe pigmenten shampoos zoals speciale shampoo voor zwart haar kan dit probleem een beetje verhelpen maar de kleur is er gewoon uit en moet opnieuw geverfd worden met een haarkleuring of spoeling.
Voorkomen: Gebruik altijd een UV beschermer in de zomer. Voor lange periodes buiten draag je het best zelfs een sjaal of een mutsje.

Vettig haar en geen mooie haarkleur

Diagnose: Slappe lokken
Oorzaak: Teveel stylingproducten, te vochtig weer, vet haar.
Zelf hulp: Met vettig haar is je haarkleur ook niet om over naar huis te schrijven! Voorkom vettig haar door een beetje bloem aan je shampoo toe te voegen. Een klein lepeltje is voldoende en goed schudden! Dit helpt enorm goed tegen vet haar.
Voorkomen: Overconditioning is een van de grootste oorzaken. Teveel crèmespoeling en haarmaskers die een laag van siliconen om het haar opbouwen. Teveel wassen kan ook vet haar veroorzaken.

doffe haarkleur

Diagnose: Een doffe haarkleur
Oorzaak: Droge hitte en airconditioning heeft het vocht uit je haar gehaald.
Zelf hulp: Voeg vijf druppels appelazijn toe aan een kopje koud water en spoel het haar hiermee uit. Dit zorgt ervoor dat het haar meteen zijn glans weer terugkrijgt.
Voorkomen: Bescherm het haar altijd met een leave in conditioner in de zomer en in de winter.

Vervaging van de haarkleur

Diagnose: De haarkleur vervaagt heel snel
Oorzaak: Teveel geverfd, te warm gedoucht, UV stralen en beschadigd haar.
Zelf hulp: Te beschadigd haar gaat na een tijd gewoon geen kleurpigmenten meer opnemen en iedere haarkleur gaat er dan na een tijdje uit. Voorkom dit door het niet zo ver te laten komen. Te warm water zorgt ervoor dat een haarkleur verdwijnt als sneeuw voor de zon. Douche je niet te warm. Hydraterende behandelingen helpen heel goed tegen het vervagen. Verwarm bijvoorbeeld één eetlepeltje kokosolie in de magnetron en masseer dit in het haar.
Tegenwoordig bestaan er keratine behandelingen tegen droog haar. Dit is een manier om te zorgen dat de haarkleur minder snel vervaagt.

1 reactie op “Red je haarkleur!”
  1. 1 sonja b

    mijn meches die licht goudblond zouden moeten zijn op mijn natuurlijk donkere blond zijn eerder grijsachtig dan goudblond en dof van kleur
    ik wil het lichte heldere goud terug in mijn meches wat moet ik doen

    beantwoorden23 mrt 2014 08:47
Reageer op “Red je haarkleur!”