Rode bietensap tegen acne

maandag 4 mrt 2013 / 3 / Beauty en Make-up Tips

Rode bietensap tegen acneRode bietensap is een geheim middel tegen (lichaams) acne, puistjes en andere huidproblemen. Rode bieten hebben veel genezende eigenschappen en ze zijn bijzonder werkzaam voor een gezonde huid zonder littekens. Het is een ideaal drankje om jezelf te detoxen en een acne vrije huid te krijgen. Het sap van rode bieten helpt ook tegen ontstekingen die ontstaan door acne en jeugdpuistjes.

Lichaams acne, puistjes en littekens

De rode biet is een kleine, maar zeer werkzame bietensoort. Rode bietensap helpt binnen enkele weken om de puistjes en het (lichaams) acne te verbeteren.

Veel producten zoals een reinigende bodywash, crèmes en gels tegen puistjes kunnen wel helpen, maar de natuurlijke manier is altijd beter.

Rode bietensap eigenschappen

Rode bietensap bevat veel genezende stoffen. De bietensoort is bekend om kankercellen te verminderen en verschillende vormen van kanker te voorkomen.

Rode bieten zijn rijk aan ijzer, en dus goed tegen bloedarmoede. Het normaliseert bovendien de bloeddruk en verlaagd hierbij het risico op hartziekten.

Er zit ook calcium en vitamine B1, B2, B3, B6 en C in de rode biet. Het sap bevat weinig calorieën en geen vet.

De rode biet bevat ontstekingsremmende eigenschappen en kan gebruikt worden om de lever te ontgiften. Het verbeterd de nieren en blaasfunctie in het lichaam.
Een andere eigenschap van rode biet is dat het de rode bloedcellen makkelijker maakt om zuurstof aan te leveren.

In rode bieten zit nitraat, in de vorm van sap, krijg je hier een heleboel van binnen. Nitraat zorgt voor een betere zuurstofverdeling in het lichaam, voor betere spierfunctie en nog veel meer.

Nitraat kan omgezet worden in nitriet. In hoeverre dit schadelijk is, zijn de wetenschappers het verder nog niet helemaal over eens. Gebruik er altijd voldoende vitamine C bij, dit vermindert het effect van nitriet. Ook is het afgeraden om tegelijkertijd met vette voeding te gebruiken.

Rode bieten tegen acne en puistjes

Acne op het lichaam verdwijnt letterlijk binnen twee weken. Er zijn veel beautybloggers die er heel tevreden over zijn. Ook puistjes, acne en littekens worden na een tijdje steeds minder.

Ergens is het logisch dat zo een gezond middel ook genezende eigenschappen heeft op de huid. Veel celebrities drinken het ook iedere dag voor een mooie huid.

Acne en puistjes zijn verstopte poriën waar zich een ontsteking in bevindt. Door je lichaam van binnenuit te verzorgen met genezende en ontstekingsremmende voeding, kan je huid zich sneller herstellen.

Zo doe je het

Rode bietensap kan je het beste steeds in een kuur van twee weken drinken. Daarna weer een tijdje rust. Dit omdat het een sterk, reinigend sap is. De impact op het lichaam kan groot zijn. Bouw het ook langzaam op.

Maak iedere dag een sapje van rode biet. Of koop gewoon een fles rode bietensap in de (natuur)winkel of supermarkt. Drink iedere ochtend een klein glaasje hiervan.

Het smaakt en ruikt een beetje naar rode kool. Je moet er echt aan wennen, koud is het beter te drinken. Natuurlijk kan je het prima mengen met andere vruchtensappen zoals appelsap, sinaasappelsap, of wortelsap.

LET OP:
Gebruik er niet teveel van, een klein glaasje is voldoende per dag. Bij lichamelijke problemen, eerst een arts raadplegen.

3 reacties op “Rode bietensap tegen acne”
 1. 3 jurgen

  dag 2 van bietensap,hoop echt dat het beter word ,enorm veel last op de rug van acné wat ik vorig jaar totaal niet had en door allerlei zalfjes en pillen enkel slechter geworden dus ik hoop op bietensap

  beantwoorden11 jul 2014 18:02
 2. Gewoon nog eens proberen en mengen met ander sap. Dan is het best te drinken. :)

  beantwoorden7 mrt 2013 23:07
 3. 1 oma

  Ha Safira,

  Zoon heeft het gelezen en gelooft het verhaal ook wel, maar hij lust geen bietensap.
  zal ik het nog een proberen? oma

  beantwoorden7 mrt 2013 00:00
Reageer op “Rode bietensap tegen acne”