Slanke benen

maandag 13 mei 2013 / 1 / Beauty en Make-up Tips

Slanke benenOp een snelle manier slanke benen of gewoon strakkere benen krijgen? Dit zijn allemaal tips om je levensstijl aan te passen en spieroefeningen te doen om snel mooie en slanke benen te krijgen! Het gaat namelijk niet alleen over een dieet en je voeding, ook je vetpercentage moet naar beneden! Lees dus verder en krijg binnen 'no time' goede resultaten! Slanke benen in 1 week is misschien niet haalbaar, maar je kan al snel resultaten gaan zien!

Slanke benen tips

kait jarbeau is in love with you

Slanke benen tips en adviezen

Het ging dus over je vetpercentage. Dit is het procent vet en spieren dat het lichaam heeft. Je kan heel erg afvallen, en toch een hoog vetpercentage hebben. Dan zien je benen er nog steeds niet strak en slank uit. Daarom zijn beweging en spieroefeningen zo belangrijk!
Met meer spieren, gaat ook de passieve verbranding en de stofwisseling omhoog. Hierdoor mag je per dag meer calorieën gaan eten zonder bij te komen! Ideaal toch?

Stap 1: Slanke benen door hardlopen of wandelen

Stap 1: Slanke benen door hardlopen of wandelen

aarmono

Slanke benen door hardlopen is een van de meest effectieve methoden. Hardlopen gooit je verbranding omhoog en traint de beenspieren.
Toch is wandelen ook zeer goed. Door een stappenteller te gebruiken, kan je doelen gaan stellen. Probeer dagelijks 10.000 stappen te zetten!
*: Het is niet goed om bergop te rennen! Hierdoor bouw je sneller de kuitspieren op, en krijg je dus dikkere kuiten. Soms is dit wel gewenst, maar houd er rekening mee.

Stap 2: Fietsen voor strakke benen

Stap 2: Fietsen voor slanke benen

danielfoster437

Fietsen om slanke benen te krijgen is zeer goed! Ook hier moet je het niet te zwaar doen om grote spieropbouw te vermijden. Met fietsen verbrand je tussen de 500 en 600 Kcal per uur! Hierdoor is fietsen een van de beste oefeningen om dunnere benen te krijgen!

Stap 3: Vloeroefeningen voor de benen

Pilates of gewoon vloeroefeningen die zich richten op de benen zijn erg goed om slanke en mooie benen te krijgen. Er zijn honderden filmpjes te vinden op Youtube hiervan.

Stap 4: De trampoline en mooie benen

Het is niet alleen leuk, maar zorgt ook voor mooie benen!

Deel twee: De spieropbouw voor strakke benen

spieropbouw voor strakke benen

Wikimedia Commons

Spieropbouw is dus zeer belangrijk om dunnere benen te krijgen. Je kan natuurlijk spieren gaan opbouwen in je benen, even effectief is om het hele lichaam te gaan trainen. Hierdoor gaat je verbranding flink omhoog. Je kan dus verschillende spieroefeningen voor slanke benen doen. Dit kunnen ook thuisoefeningen zijn,

Fitness oefeningen voor dunnere benen:

Er zijn genoeg fitness apparaten die de benen trainen. Doe ze allemaal met een gewicht dat je grenzen verlegt. Vergeet ook niet om de bovenbenen en de buitenste kant van je benen te trainen. Met te weinig gewicht, krijg je geen resultaat en is het een soort cardio oefening. Teveel gewicht kan voor blessures zorgen!

Spieren opbouwen met groepstraining

Denk bijvoorbeeld aan Yoga, Zumba en Pilates! Dit zijn allemaal goede oefeningen om slanke benen te krijgen.

Deel drie: Voeding en slanke benen

Voeding en slanke benen

Wikimedia Commons

 • Eet meer proteïne: proteïne zit vol stofjes die zorgen voor spieropbouw en een snellere stofwisseling.
 • Eet dagelijks groenten en fruit. Dit werkt onder andere vocht afdrijvend en zorgt voor strakke en dunne benen.
 • Drink voldoende water. Tenminste acht tot tien glazen per dag. Het helpt niet alleen om gifstoffen uit het lichaam te verwijderen, het zorgt ook voor een mooie huid.
 • Vermijd voeding met vet en suiker. Gebak en chocola is uit den boze! Vermijd dus alle 'lege' calorieën want die slaan zich alleen maar op in je benen!
 • Vermijd zoute voeding! Kant en klaar voeding, maar ook chips en popcorn moet je de komende tijd niet eten.

Deel vier: Verdere tips om mooie en strakke benen te krijgen

mooie en strakke benen krijgen

Wikimedia Commons

 • Vergeet ook niet het feit dat je met een saunabezoek ook je benen slanker kan krijgen. Het is een feit dat een bodywrap bijvoorbeeld goed werkt. Sauna's zorgen ervoor dat de bloedsomloop verbeterd wordt. 
 • Plaatselijk vet verbranden kan natuurlijk niet! Je moet tenminste drie maanden gaan sporten, voor je echte resultaten gaat zien. Het begint misschien bij je taille. Houd gewoon vol want uiteindelijk worden je benen dunner!
 • Uithongeren zorgt NIET voor dunne benen! Het zorgt in tegenstelling daarvan juist voor een lossere huid rond de benen. Probeer radicale diëten te vermijden om mooiere benen te krijgen!
1 reactie op “Slanke benen”
 1. 1 yousra

  ik zou heel graag mooie dunne billen willen ben 18 jaar en mijn probleemzone is mijn billen de rest van mijn lichaam is mooi slank en zo heel graag er direct aan begingen en in 2 weken al resultaat willen zien wil heel graag voedingtips en sporttips om dit te verwezenlijke aub zo snel mogelijk wil tege ouderjaarsavond al resultaat hebben om van mijn nieuw jaar te kunnen genieten
  alvast bedankt

  beantwoorden17 dec 2013 15:23
Reageer op “Slanke benen”