Stap voor stap communie kapsels

donderdag 14 feb 2013 / 0 / Beauty en Make-up Tips

shutterstock_113707828Een communiekapsel kan je makkelijk stap voor stap zelf doen. Het is niet alleen leuk om te doen, maar het bespaard ook een heleboel geld uit. Dit kan je dan besteden aan een groter kado! De kleine meid zal het er dus mee eens zijn, bovendien kan je van tevoren een paar keer oefenen om zelf een communie kapsel te maken. Dit zijn leuke “howto” filmpjes om zelf een leuk kapsel te creëren voor de communie.

Communiekapsels zelf maken

Opgestoken kapsel met vlechtjes

Dit is makkelijk om zelf te doen en het ziet er heel leuk uit voor tijdens de plechtige communie.
Staartje met vlechtjes
Begin met een staart, gebruik een goede borstel om het mooi glad te maken. Maak de staart vast met een elastiek. Daarna draai je de staart door een gaatje, dat maak je net boven het elastiek. Trek het vaster aan als het een beetje loszit.
Verdeel de haren in drie delen en maak in ieder deel een vlecht.
Voila!

Disney princessen kapsel

Een geweldig communiekapsel dat er heel elegant en leuk uitziet. Het is een variant op de donut knot.

Maak een hoge staart, zo hoog mogelijk. Zorg voor een glad resultaat en maak het mooi strak. Daarna maak je het vast met een elastiek. Spray een beetje haarlak rond de staart. Neem een klein sokje en knip de bovenkant hiervanaf. Rol het rond zodat je een donut krijgt. Trek het puntje van de staart door het gaatje van de sok rol en begin te draaien tot aan de basis. Zet het verder vast. Dit werkt ook voor krullen, voor steil of voor dik haar. Maak er een mooie vorm van en maak het extra vast met schuifspeldjes.

De haar-strik

Een haarstrik is heel makkelijk en trendy. Het is ook wel bekend als een "Hello Kitty" kapsel. Maak een halve staart, een beetje aan de zijkant en maak het niet vast maar houd het gewoon in je handen terwijl je het haar een beetje toupeert. Maak het vast met een elastiek, zo ver mogelijk aan de voorkant. Maak de helft van de staart vast met een schuifspeldje zodat het niet in de weg zit en haal de rest van het haar nog eens door het elastiekje. Trek het er niet helemaal door maar laat het halverwege zitten zodat je een soort bolletje krijgt. Trek het bolletje helemaal uit elkaar zodat het mooi verdeeld is naar de zijkanten en verdeel het in twee delen, in een strikvorm. Maak de voorkant los en toupeer dit een beetje. Maak de andere pluk dan vast aan beide kanten met een schuifspeldje, trek de pluk daarna over het midden van het strik gedeelte en maak het ook aan de achterkant vast met twee schuifspeldjes.

De bloemen twist

Een leuk communiekapsel waar er een draai wordt gegeven aan de traditionele meisjeskapsels!

Maak met een piek kam een zigzag scheiding aan de zijkant van het haar. Dit doe je gewoon door zigzag bewegingen te maken met de kam en het haar daarna meteen goed te scheiden van elkaar.
Verdeel het haar vanaf die scheiding ook aan de achterkant van elkaar.
Neem vanaf de voorkant een klein plukje van het haar en begin te draaien. Houd de vingers dicht tegen het hoofd voor een mooier effect.
Tijdens het draaien, neem je steeds van onder een beetje haar erbij. Dit zorgt ervoor dat het blijft zitten.
Het wordt dus van onder steeds dikker en dit is dezelfde techniek als bij invlechten maar dan door te draaien. Draai tot net achter het oor en maak het haar vast met een klein elastiek.
Het tweede plukje neem je net onder het einde van het vorige en zorg ervoor dat de haren over het elastiek komen. Draai verder door tot naar achteren.
Begin hetzelfde te doen aan de andere kant.Maak ook hier twee gedeeltes door het haar al draaiend in model te brengen en steeds een deel van het haar mee te nemen.
Laat het haar aan de achterkant gewoon samenkomen tot één staart. Maak een losse staart. Maak het elastiek een beetje los en maak hier een gaatje, trek de hele staart hierdoorheen. Werk het af met een strik, bloem of met een leuke haarband.

De franse vlecht van opzij

Vlechten en communiekapsels gaan altijd goed samen. Dit is net een beetje anders!
Maak een scheiding van opzij en neem een kleine, verticale scheiding zodat je een kleine pluk vasthebt. Maak hier drie delen van en begin te vlechten. Neem iedere keer een plukje erbij en werk verder naar de achterkant. Neem iedere keer verticale scheidingen en kleine plukjes aan de boven en onderkant. Werk door tot je helemaal aan de andere kant bent. Daarna vlecht je "gewoon" verder door er geen plukjes meer bij te nemen, en duw de vlecht gewoon onder het ingevlochten deel. Zet het vast met schuifspeldjes en gebruik een strikje om het af te werken.

Reageer op “Stap voor stap communie kapsels”