De geheimen van Teatree olie

donderdag 21 mrt 2013 / 0 / Beauty en Make-up Tips

teatreeTea tree olie is een van de geweldigste essentiële olien die er te vinden zijn. Er worden steeds meer eigenschappen ontdekt terwijl de moderne geneeskunde eindelijk accepteert hetgeen dat een van de grootste medicijnen van de Australische Aboriginals is geweest. Deze olie kan gebruikt worden om ontstekingen, schimmels en huidirritaties te verhelpen, en dat is nog maar het tipje van de sluier.

Waar kan je teatree voor gebruiken?

De teatree olie is te gebruiken voor verschillende doeleinden waar een ontsmetting, of een schimmelwerende werking nodig is. Het wordt ook gebruikt als geurmiddel in thuisgebruik en in de cosmetica. Tea tree olie heeft tevens onbekendere eigenschappen zoals een insecten werende werking.

De geheime toepassingen van tea tree olie

Teatree olie staat bekend als middel tegen acne maar kan ook gebruikt worden om roos, een slechte adem, en schimmels te bestrijden! Ook luizen maken dat ze wegkomen door de bijzondere eigenschappen van dit natuurmiddel.

Teatree in het huishouden

In huis kan je het gebruiken om geuren te verdrijven, en insecten af te schrikken Verdun het met wat water, bijvoorbeeld in een spray.

Tegen acne:

Breng het onverdund aan op een puistje, of voeg enkele druppels teatree olie toe aan je huidreiniger.

Huidtonic maken met teatree olie:

Het heeft een vet absorberende werking, je kan er dus een huidtonic van maken. Voeg zestig druppels toe bij 200ml water. Het kan naargelang de droogte of vetheid van de huid versterkt worden.

Tea tree olie tegen een koorslip

Tegen een koortslip is het behoorlijk effectief. Breng de olie meerdere malen per dag puur aan.

Schimmelinfecties van huis en nagels:

Teatree olie heeft van zichzelf schimmelwerende eigenschappen. Breng het onverdund aan op schimmelnagels, of verdun het met wat water om voetschimmel te behandelen. Doe dit tweemaal daags.

Tegen hoofdluis:

Voeg flink wat druppels toe aan een shampoo, en was het haar tweemaal daags tot de luizen verdwenen zijn.

Voor een frisse adem:

Gorgel met een oplossing van teatree olie en een beetje water. Het is eigenlijk een natuurlijke mondspoeling die behoorlijk effectief is.

Tegen blaasinfecties en schimmelinfecties

Tea tree olie is te sterk om direct toe te passen, maar heeft wel bijzonder eigenschappen tegen blaas en schimmelinfecties. Neem een bad met tien druppels teatree olie.

Tea tree olie tegen een jeukende hoofdhuid:

Jeuk wordt over het algemeen verdreven met teatree olie. Maak een haartonic door zestig druppels toe te voegen aan 200ml water. Breng hiervan een beetje aan op de hoofdhuid.

Tea tree olie tegen verkoudheid:

Door regelmatig te gorgelen met tea tree olie kan je in de eerste plaats een verkoudheid of griepje voorkomen. Stomen met dit wonderbaarlijke goedje breng verlichting aan luchtwegen en maakt de neus vrij.

Waar op letten bij de aankoop?

Er zijn verschillende gezichtsreinigers en cosmeticaproducten op de markt met als werkzame stof tea tree olie. De pure olie is nagenoeg altijd de betere optie omdat er zeker genoeg werkzame stoffen aanwezig zijn.

Kijk wel altijd dat het om de originele tea tree olie gaat. Er bestaan namelijk ook tea tree oliën die van een andere boom komen. De echte boom heeft als naam: Melaleuca alternifolia.

Teatree olie is te vinden in de reguliere winkels en op internet. Tea tree producten van de Kruitvat worden aangeprezen om puistjes te verminderen. Ook de De Tuinen en in natuurwinkels is vaak Tea Tree olie met een goede kwaliteit te vinden.

De oorsprong van dit wondermiddel

Tea tree olie is een etherische olie die uit bladeren van de Theeboom komt, de boom is een inheemse soort van Australië.
De goede werking van Tea tree olie is ontdekt door genezende krachten van lagunes waarin de blaadjes van de Theeboom waren gevallen.

Eigenschappen en werkzame stoffen van teatree olie

Teatree olie is een geel tot groene olie met als hoofdbestanddeel: Terpinen 4-ol.

De geur lijkt een beetje op kampfer. Teatree olie heeft ontsmettende en schimmelwerende eigenschappen. Het is een sterke oliesoort en wordt hierdoor meestal verdund.

"The dark side" van Teatree olie

Deze olie heeft ook een donkere kant: het kan allergische reacties opwekken en moet altijd voorzichtig gebruikt worden.

  • Het mag nooit ingenomen worden, Teatree olie is bij inname giftig en kan coma, diarree, hallucinaties en extreme huiduitslag veroorzaken.
  • Doe een gevoeligheidstest door een beetje olie aan te brengen op de bovenarm, en 24 uur te wachten. Bij een huidirritatie is gebruik niet aan te raden.
  • Tea tree olie is voor de meeste huisdieren giftig! Let hier dus mee op! Er bestaan wel huisdier producten op de markt met tea tree olie, maar hier wordt de olie sterk verdund.
  • Zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoedending geven, worden afgeraden om tea tree olie te gebruiken.
Reageer op “De geheimen van Teatree olie”