Tips voor een mooie huid

vrijdag 25 jan 2013 / 5 / Beauty en Make-up Tips

Tips voor een mooie huidTips voor een mooie huid zijn altijd mooi meegenomen maar moeten wel realistisch en betaalbaar blijven. Dit zijn dus zeven snelle, goedkope en effectieve tips om binnen enkele weken een hele verbetering aan je huid te gaan merken. Vergeet dus al die dure verzorgingsproducten en zorg gewoon zelf snel en goedkoop voor een mooie huid. Dit zijn geen moeilijke dingen om toe te passen maar ze werken wel enorm goed.

Tips voor een mooie huid

Tip 1 voor een mooie huid: Serums helpen direct

Een serum bevat geconcentreerde ingrediënten die je huid binnen enkele minuten omtoveren. Een serum kan liftend, hydraterend of verzorgend werken. Ze zijn te vinden in alle prijsklassen en hoewel de duurdere vaak beter zijn, kan je ook een goed gezichtsserum vinden bij de Aldi, Kruitvat en bij de Hema bijvoorbeeld. Een serum is een heel stuk vloeibaarder dan een crème en je hebt er maar een klein beetje van nodig. Het trekt heel snel in de huid en het effect is direct merkbaar.

Tip 2 voor een mooie huid: Olie helpt bij een vette of rijpe huid

Gezichtsolie, argan-olie, olijfolie en verschillende soorten olie zijn te gebruiken als wondermiddel tegen een droge winterhuid. Je kan het ook met een wattenschijfje gebruiken om make-up te verwijderen, het helpt tegen droge lippen. Zelfs gespleten haarpunten knappen enorm op van een beetje olie. Een gezichtsolie helpt ook tegen een vette huid! Het dringt namelijk diep in de poriën, verwijdert het vuil en hersteld de balans van je huid.

Tip 3 voor een mooie huid: Drink voldoende en gezond!

Iedere dag genoeg drinken is de beste tip voor een mooie huid maar wist je al dat wat je drinkt ook belangrijk is? Groene thee zorgt direct voor een oppepper. Rode bietensap is heel erg goed voor een mooiere huidskleur en nog veel meer! Maak eens af en toe een gezond sapje met verschillende groenten zoals wortel, rode bieten en nog veel meer. Je kan er appels bijdoen voor een betere smaak.

Tip 4 voor een mooie huid: Suiker is giftig voor de huid!

Suiker heeft een slecht effect op de huid en op de algemene gezondheid. Het is zeker een goede tip om suiker helemaal uit te bannen uit je dieet! Het zorgt niet alleen voor een mooie huid  maar ook je tanden, je figuur en je gezondheid wordt er beter door!

Tip 5 voor een mooie huid: Bescherm je huid tegen de zon

De zon zorgt voor 90% van huidveroudering en een Sun screen kan je iedere dag gebruiken om je te beschermen! Doe dit ook in de winter.

Tip 6 voor een mooie huid: Beweeg regelmatig

Een regelmatige beweging zoals joggen, dansen, sporten of wat voor beweging dan ook, zorgt voor een mooiere huid. Het bloed begint namelijk rond te pompen en door het zweten worden je poriën schoon. Beweging is altijd goed en verjongt de huid.

Tip 7 voor een mooie huid: Omega 3 zet de tijd stil!

Eet iedere week vis. Denk ook aan lijnzaad, noten of Omega 3 supplementen. Het zorgt voor een goede elasticiteit van de huid en werkt enorm goed bij een onzuivere huid en ook tegen huidveroudering. Omega 3 verlengd je leven en zorgt ook voor een goede haargroei.

5 reacties op “Tips voor een mooie huid”
 1. 5 Denise

  Ow ps: niet te vergeten, dat biergist capsules voor een langere termijn ook goed zijn voor de huid! Maar ook foliumzuur kan daarbij helpen!

  beantwoorden27 feb 2013 10:41
 2. 4 Denise

  Hoooi, oma!
  Ik dacht ik laat ook nog wat van me horen! Hallo Saf!
  Jaa roken is slecht, dat heeft alles met doorbloeding van de huid te maken, vooral het gezicht, want deze bevat namelijk veeeel kleinere vaatjes en doordat er tevens teveel sheisse in sigaretten zitten, verstoppen deze vaatjes gemakkelijk. Vandaar volgens mij ook die grauwe kleur van de huid. :) Heb nog een fijne dag!

  beantwoorden27 feb 2013 10:38
 3. 3 Sandra

  Water, water, water

  beantwoorden25 feb 2013 10:46
 4. Ja roken is inderdaad heel erg slecht! Leuk om je weer te zien Oma! Een fijne zondag gewenst.
  Safira

  beantwoorden27 jan 2013 15:34
 5. 1 oma

  Ha Fira,

  En vooral niet roken, dat is killing voor je huis, je verouderd daardoor al erg jong. oma

  beantwoorden27 jan 2013 00:29
Reageer op “Tips voor een mooie huid”