Tips tegen huidveroudering

dinsdag 29 jan 2013 / 0 / Beauty en Make-up Tips

huidverouderingHuidveroudering kan al voor het 30ste jaar beginnen maar met de juiste methodes kan je het een halt toeroepen en de klok een beetje terugdraaien. Er bestaan honderden zogenaamde wondermiddeltjes tegen huidveroudering maar er zijn enkele tips die beter werken. De rijpe huid moet van binnen en buiten een handje geholpen worden om al snel een strakkere huid te gaan krijgen en een jonger uiterlijk.

Tips tegen huidveroudering

1: Anti-Oxidanten helpen tegen huidveroudering

Anti-Oxidanten zijn essentieel voor een goede gezondheid en dit is inclusief een goede hulp tegen huidveroudering. Er zijn heel veel huidverzorgingsproducten met zogenaamde anti-oxidanten in de ingrediëntenlijst maar je kan natuurlijk beter voeding toevoegen aan je eetplan met een heleboel anti-oxidanten. Dit is niet alleen natuurlijker maar ook veel effectiever dan allerlei smeersels.

Goede voeding vol antioxidanten

Beta-caroteen: Dit zit onder andere in wortels, zoete aardappelen. Anthocyanen: De stof die aan rode kool en rode bieten bijvoorbeeld de felle kleuren geeft. Het zorgt voor een betere huidskleur. Flavonoïde: Te vinden in citrusvruchten, uien en groene en witte thee. Dit heeft een sterk anti-oxidante werking. Sulforafaan: te vinden in broccoli.Helpt tegen huidveroudering door de beschadigde cellen te herstellen.

De belangrijkste vitamines

Vitamine A: Te vinden in allerlei voedingsmiddelen en extra goed tegen huidveroudering. Vitamine C helpt niet alleen bij een verkoudheid maar is ook nodig voor een strakke huid. Vitamine E onder andere te vinden in noten. Selenium wat je meestal kan vinden in sommige soorten vlees en vis beschermd de cellen tegen vrije radicalen.
Vrije radicalen beschadigen de cellen en beschadigde cellen zorgen niet alleen voor huidveroudering maar ook voor ouderdoms ziekten zoals diabetisch, verstopte slagaders, reuma, suikerziekte en een zwakker immuunsysteem.

2: Ga voorzichtig om met je huid

Bij het wassen van je gezicht moet er nooit flink geschrobd worden. Harde bewegingen beschadigen de huid. Dep het bijvoorbeeld ook altijd droog in plaats van te wrijven met een handdoek.

3: Reinig de huid iedere dag twee keer

Iedereen weet het, niet iedereen doet het. Gaan slapen met make-up is heel erg slecht voor de huid! Probeer toch de huid iedere dag twee keer te reinigen. Stof en vuile bacteriën komen terecht in jee huid en veroorzaken verstoppingen van de poriën.

4: Bescherm de huid tegen de zon

Naar verluidt komt 90% van alle huidveroudering door de zon! Draag dus iedere dag een bescherming. Een zonnebrand met factor 15 is goed voor dagelijks gebruik, als je weet dat je de hele dag naar buiten gaat in de zomer bijvoorbeeld, gebruik dan zelfs factor 30.

5: Scrub eenmaal per week

Dit zorgt voor een diepere reiniging, verwijderd dode huidcellen en brengt nieuwe huidcellen naar de oppervlakte. Bij het ouder worden vertraagt het cel vernieuwing proces. Hier moet een beetje bij geholpen worden.

6: Drink iedere dag genoeg water

Dat weten we intussen wel maar het blijft belangrijk en kon hier niet ontbreken. Combineer drinken met goede anti-oxidanten: drink groene thee.

7: Verwijder slechte gewoonten

Ga niet iedere keer onder de zonnebank maar leer hoe je bruin zonder zon aanbrengt op een goede manier. Drink niet vaak teveel alcohol. Stop met roken.

8: Gebruik huidproducten op de goede manier

Gebruik geen lichaams scrub op je gezicht. Of een bodylotion op je gezicht. Gebruik huidverzorgingsproducten altijd op de goede manier.

9: Ga voor natuurlijke middelen

Natuurlijk en ecologisch is altijd beter. Een grauwe huid kan al snel opleven van een deep oil cleansing met natuurlijke olijfolie. In natuurlijke middelen zitten geen schadelijke stoffen die zelfs voor extra huidveroudering kunnen zorgen.

10: Gezichtsoefeningen, fronsen en nog veel meer

Draag liever een zonnebril in de auto om niet te fronsen. Er zijn heel veel gezichtsoefeningen die je helpen tegen huidveroudering. Probeer ze eens uit want gezichtsoefeningen kan je zittend doen, tijdens het computeren of tv kijken.

Reageer op “Tips tegen huidveroudering”