Tips tegen statisch haar

maandag 3 dec 2012 / 0 / Beauty en Make-up Tips, Kapsels en Haarmode

Tips tegen statisch haarTips tegen statisch haar kunnen we op dit moment wel gebruiken. De winter is in het land en dit is niet alleen te merken aan de kou. Een van de meest voorkomende irritaties in de winter is een knetterende trui en haar dat tegen je gezicht plakt. Statisch haar is niet alleen vervelend maar ook heel schadelijk! Als je statisch haar in het pikdonker zou bekijken met bijvoorbeeld een synthetische trui, dan zie je hoe kleine vonkjes het haar bij de punten verbrand! Het is makkelijk op te lossen met enkele tips. Ook vraagt het een andere haarverzorging.

Daarom is statisch haar heel slecht!

Daarom is statisch haar heel slecht!

Hierboven is een weergave van wat er eigenlijk gebeurt met statisch haar. De elektriciteit tussen het haar en de andere materialen, zorgen voor elektrische vonkjes. Dit is beschadigend voor het haar omdat het iedere keer lichtjes verbrand!

Wat is statische elektriciteit?

Uit Wikipedia: Onder statische elektriciteit wordt elektriciteit bedoeld waarbij geen stroom loopt, maar wel een hoge (gelijk)spanning aanwezig is door een ongelijke verhouding tussen elektronen en protonen.

Statische elektriciteit in de winter

In de winter is statisch haar een veel voorkomend probleem omdat de lucht dan veel droger is. Statische elektriciteit ontstaat vaak door wrijving van de schoenen over bijvoorbeeld synthetisch tapijt. Ook de wintertrui uit een wasdroger of synthetische kleding is een veroorzaker van statisch haar.

Statische elektriciteit in de winter

Wat te doen tegen statisch haar

Zorg ervoor dat het haar niet droog is. Een leave in conditioner, of een beetje wax kan al een heleboel voorkomen. Een klein beetje haarmousse na het wassen is een simpele manier om statisch haar te voorkomen. Wrijf een wasdrogerdoekje door de haar en ben de hele dag verlost van statisch haar.

Een druppeltje olie in het haar is heel gezond en voorkomt statische elektriciteit. Olijfolie, lavendelolie of welke olie dan ook.

Bescherm het haar tegen koud weer door buiten gewoon een warme muts te dragen. Het vo9orkomt niet alleen statisch haar maar beschermt het haar tegen de kou.

Je kleding en statisch haar

Draag liever een trui die niet snel statisch geladen is. Synthetisch materiaal is vaak de veroorzaker van statische kleding. Wasverzachter kan statisch geladen kleding voorkomen. Ook een wasdrogerdoekje helpt enorm. De kleding na het wassen een halfuurtje in de diepvries leggen, of een beetje strijkspray of verzachtende spray op de kleding spuiten.

Statisch haar en je haarverzorging

Niet te warm douchen zorgt ervoor dat je haar minder droog is en daardoor minder statisch haar. Een föhn met ionisator zorgt ervoor dat statisch haar in ieder geval veel minder zal worden.

Natuurlijk is een crèmespoeling altijd goed tegen statisch haar en de absolute winnaar is de CO-Wash methode! Dit is een manier om je haar te wassen met alleen crèmespoeling. Breng een genereuze hoeveelheid crèmespoeling aan op het haar en op de hoofdhuid. Laat dit enkele minuutjes inwerken. Masseer de hoofdhuid daarna grondig en spoel volledig uit. Een schone haarbos en een hele tijd geen statisch haar meer zijn het resultaat!

Verdere tips tegen statisch haar

Verdere tips tegen statisch haar

In huis kan je statisch haar voorkomen door te zorgen dat de lucht niet te droog is! Gebruik een schoteltje water op de vensterbank of gewoon een luchtbevochtiger.

Een synthetisch tapijt kan gigantische statische elektriciteit veroorzaken. Gebruik hiervoor een beetje wasverzachter in een spray met water en spuit dit af en toe op het tapijt.

De satin hair brush van Braun, er zijn speciale haarborstels tegen statisch haar. Zelf nog geen ervaring mee maar natuurlijk het proberen waard.

Er zijn speciale rubberen bollen te krijgen voor in de wasdroger. Dit zorgt niet alleen voor een mooiere was maar heeft als voordeel dat statische lading niet meer voorkomt in je was!

Er bestaan sleutelhangers om jezelf te ontladen. Handig voor in de auto!

Reageer op “Tips tegen statisch haar”