Mode en stijl tips voor vijftig plussers

dinsdag 5 mrt 2013 / 2 / Beauty en Make-up Tips, Mode, Kleding en Stijltips

Mode en stijl tips voor vijftig plussersDe vijftig plussers zijn vaak op zoek naar leuke manieren om er trendy en eigentijds uit te zien. Mode en stijl tips voor vijftigers zijn handig om te weten. Probeer af en toe eens wat anders uit. De vleeskleurige panty en lange, zwarte rok is natuurlijk geen optie! Vrouwen kunnen zich ook modern en elegant kleden. Dit zijn dus allerlei tips van accessoires, kleding, mode en het kiezen van de juiste lingerie.

Kleding en mode voor vijftig plussers

Mode en stijl tips voor vijftig plussers

Kleding en mode hoeft niet te veranderen voor vijftigers. Deze leeftijd is ideaal om er echt uit te zien als een prachtige dame. Elegante kleding staat beter dan ooit. Hakken en lange jurken, een prachtig decolleté, leuke lippenstift en nog veel meer!

De jeansbroek

Ook vijftig plussers hebben enorm veel baat bij een goede jeansbroek. Kies een wat hogere pasvorm en uitlopende pijpen voor een flatterend effect. Het is prachtig voor ieder figuur. Een donkere jeansbroek kan ook heel gekleed gedragen worden met bijvoorbeeld een leuke blazer.

Accessoires

Mode en stijl tips voor vijftig plussers

Denk bijvoorbeeld aan de brede riem! Een riem in de taille maakt tweemaal slanker en ziet er ook nog heel modern uit. Combineer het met een leuke blouse en met een donkere broek.

Kies moderne accessoires zoals stoere hakken, een leuke sjaal, of een moderne tas. Een goede accessoire fleurt je outfit helemaal op en maakt jonger!

Kleuren

Mode en stijl tips voor vijftig plussers: de juiste kleuren

Je wil er niet als een papegaai bijlopen, maar alles in het zwart is natuurlijk ook niks! Ga voor de gulden middenweg. Kies bijvoorbeeld een donkere outfit, met felle kleuraccenten. Ook natuurlijke kleuren zoals beige, kaki en camelkleur is altijd mooi bij een vijftig plusser.

Zwart met wit is bij twijfel altijd goed! Of zwart met een fel kleurtje, of wit met een felle kleur.

Stijl en modetips voor vijfig plussers

Stijl en modetips voor vijfig plussers

Ga voor kleding die elegant is, goed past, en je figuur flatteert! Kies altijd elegante kleding, met een gewaagd kantje! Dit zorgt net voor dat beetje extra.
Kijk af en toe eens in magazines of op internet naar celebrities zoals Susan Sarandon. Dit zijn vaak goede voorbeelden om kleding te combineren, kledingstukken die goed flatteren, er jeugdig uitzien maar niet overdreven...
Een lange rok in een rechte pasvorm, die net boven de knie eindigt, is altijd prachtig!

Moderne, grove motieven in het zwart wit zijn eigentijds!

Een bril voor vijftigers

Een bril voor vijftigers

Vergeet het om een ouderwets montuur te kiezen als je vijftig plusser bent! Kies juist een modern montuur zoals met felle kleurtjes. Ook een bril zonder montuur opent de ogen en staat altijd mooi.

Stof keuze

Lycra is comfortabel en zorgt ervoor dat een kledingstuk altijd goed past. De rek gaat er nooit uit, en het blijft lang mooi. Kies kledingstukken bewust. Te grove materialen staan niet mooi, te fijn en te dunne stoffen ook niet. Op deze leeftijd hebben de meeste vrouwen wel wat pasvorm nodig. Een stof mag dus wat steviger zijn.

Lingerie

Lingerie

Zorg natuurlijk voor goed zittende onderkleding in de juiste maat. Er is veel leuke lingerie te vinden. Kies een bh die de goede ondersteuning en lift geeft. Zelfs een push up bh kan een goede keuze zijn.
Er is tegenwoordig ook veel shapewear lingerie te vinden. Dit is onderkleding die een buikje kan verbergen en het silhouet verbeterd. Dit is zeer geschikt voor vijftig plussers.

Beauty tips voor vijftig plussers

Probeer er altijd natuurlijk uit te zien. Overdrijf niet met verzorging. Een helm kapsel, teveel kleur- rode nagels, rode lippen, oogschaduw en blush (vooral allemaal tezamen), maken veel ouder.

Probeer verschillende manieren uit om make-up aan te brengen en verander af en toe eens.

Praat met anderen

Deel je ervaring hieronder om andere lezers nog verder te helpen alsjeblieft. Dit zijn slechts tips om er beter uit te zien voor vijftig plussers, geen voorschriften. Iedere vrouw en iedere situatie is natuurlijk verschillend.

2 reacties op “Mode en stijl tips voor vijftig plussers”
 1. Hallo Oma
  Er komen nogal wat vijftig plussers naar deze site.
  De tips zijn eigenlijk ook voor jongere dames want stijl en mode is tijdloos, kleding moet gewoon goed passen enzovoort.
  Rode bietensap is voor een eurootje of twee te koop bij de AH. Helemaal natuurlijk van samenstelling en goed te drinken. Het kan ook gemengd worden met appelsap of andere vruchtensappen.
  Gelukkig gaat het al een beetje beter met u. Pijn is verschrikkelijk om mee te maken.
  Heb zelf ook wat rugpijn maar door te dansen gaat het was losser zitten. Yoga is ook heel goed. En zwemmen.
  Donderdag is zo daar dus dat scheelt wel :)
  Groetjes en het beste gewenst

  beantwoorden6 mrt 2013 10:47
 2. 1 oma

  Ha Safira,

  Nog niet de leeftijd van mijn vrouw, maar ook hier wil ze wel een keuze in maken.
  Dank voor de tip van de bieten, zoon zit er over na te denken. oma

  ot, dank je voor je reactie, gaat wat beter, maar kan donderdag pas naar de fysio.

  beantwoorden6 mrt 2013 00:27
Reageer op “Mode en stijl tips voor vijftig plussers”