Kapsel tips zomer

dinsdag 16 jun 2009 / 1 / Beauty en Make-up Tips

Heb je al een vakantie geboekt? We smeren altijd zonnebrand op om ons te beschermen tegen de zon. Toch is je kapsel even belangrijk. We helpen je op weg met deze vakantie kapsel haartips. Hoe kies je het ultieme zomerkapsel en hoe zorg je voor mooie glanzende lokken in de warme zon. Kies een natuurlijk uitziend zomerkapsel wat bij je gezicht en persoonlijkheid past. Gezond, glanzend haar is altijd in de mode. Als je in de volle zon rondloopt, is bescherming de eerste prioriteit. Lees snel verder voor alle handige haartips voor je haar op vakantie.

Canstock

Canstock

Kies je zomer stijl

Kies een natuurlijk uitziend zomerkapsel wat bij je gezicht en persoonlijkheid past. Gezond, glanzend haar is altijd in de mode.

Werk deze zomer met een zachte pony en romantische laagjes in het haar.

Kies je zomer haarkleur

Voor brunettes is een highlight met zachtbruin en carameltonen de ideale manier om je kleur op te frissen zonder het haar erg te beschadigen. Om blonde lokken weer te laten glanzen zijn zacht beige, gouden en honingblonde kleuren erg geschikt om accenten mee aan te brengen in het haar. Ga bij twijfel liever naar een (thuis) kapper! Zo bespaar je een heleboel ellende en achteraf ook geld. Je haar kan echt verpest zijn na een verkeerde verfbeurt en je kapsel is meer waard dan een gokje lijkt me.

Fris je haarkleur op met highlights of lowlights. Ga voor kleurige accenten in je haar.

Bereid je haar voor op de vakantie

Als je gepland hebt om naar het strand te gaan in je vakantie, begin je haar al voor te bereiden met een intensieve verzorging. Gebruik een conditioner van een goede kwaliteit die het haar niet te zwaar maakt en gebruik eens een haarmasker.  Anders kan je wel eens terugkomen van vakantie met een fletse haarkleur.

Gebruik op vakantie zelf en/of in de zon altijd een styling product met een uv filter en gebruik een kleurbehoudende shampoo.

Zo voorkom je statisch haar in het vliegtuig

Voordat je in het vliegtuig stapt, is het raadzaam om je haar ietwat vochtig te laten. Gebruik zeker een leave in conditioner. Dit zal het haar verzorgen en de vochtbalans vasthouden ondanks de droge schadelijke lucht voor je haar in het vliegtuig.

Een leave in conditioner zal je haar zacht en handelbaar maken terwijl het zacht aan de lucht droogt.

Bescherm je haar op vakantie

Als je in de volle zon rondloopt, is bescherming de eerste prioriteit. Een goede tip is dan ook om een notendop zonnemelk liefs factor 30 door je haar te verdelen. Draag het haar ook liever vast met een losse staart bijvoorbeeld. Dit voorkomt teveel statische elektriciteit en beschermt je haar. Zorg gewoon altijd dat je geen haar accessoires gebruikt die het haar beklemmen.

Bescherm je haar door een notendop zonnemelk liefs factor 30 door je haar te verdelen.

Niet genoeg geld voor speciale producten?

De beste ingredienten voor gezond haar staat vaak gewoon bij iedereen in huis! Avocado's en olijfolie bevatten gezonde stoffen voor je haar om het intensief te verzorgen. Ook honing en zelfs bier kan je haar glanzend nieuw leven inblazen. Gebruik een of meerdere ingredienten en laat het 20 minuten intrekken. Na de behandeling het haar wassen en weer verzorgen zoals gewoonlijk voor een ongekend verschil! Ik zal binnenkort een artikel plaatsen over het zelf maken van haarmaskers.

Avocado's en olijfolie, honing en zelfs bier kan je haar glanzend nieuw leven inblazen.

De ultieme zonne kapsel tip

Geef jezelf een hot oil behandeling terwijl je zonnebaad. Begraaf je conditioner in het zand zodat het verhit tot het bijna vloeibaar is. Breng dit aan op je haar en laat het de hele dag zitten. Zo worden je haar verzorgd terwijl jij in de zon speelt. Was het haar 's avonds uit voor zijdezachte lokken.

Begraaf je conditioner in het zand en breng de warme conditioner aan terwijl je zonnebaad.

1 reactie op “Kapsel tips zomer”
  1. 1 Anonymous

    Die laatste tip, over die warme conditioner. Mag je dan terwijl ook zwemmen?
    Mijn eigen haar is soms best wel pluizig, maar als ik er een spulletje in doe (bijv gliss kür) wordt het heel vet. Wat kan ik hiertegen doen?

    X

    beantwoorden11 okt 2011 06:03
Reageer op “Kapsel tips zomer”